Ahoj maminky, zajímalo by mě, jak vedou porodníci druhou jizvu na děloze při císařském řezu. Máte ji přesně na chlup tam, co tu první nebo je vedena schválně výš/níž než původní z toho důvodu, aby na první nebyla vyvíjena taková zátěž? A jak se Vám Vaše jizva po dvou CŘ jeví, je hodně viditelná na rozdíl po prvním CŘ nebo je to stejné ?
Děkuji moc za Vaše odpovědi 🙂
ahojky, udělali mi to ve stejném místě a myslím, že viditelná bude stejně, aspoň mi nepřijde, že by byla nějaká velká změna, ale mám zatím jen měsíc po druhé sekci.. 🙂
som po dvoch sekciach a jazva sa mi javi taka, ako bola. po druhom cisarskom sa ale horsie hojila a dokonca sa mi zapalila.
Ahoj, řez mi udělali přesně v té první - nechala jsem si dát spinál, tak pan doktor povídal, že na to má víc času než při celkové narkoze, že si dá záležet 🙂 Jizva je vidět, ale je to čím dál lepší, s první ji moc srovnávat nemohu, otěhotněla sem 10 m po první sekci, takže ta neměla ani moc času se zahojit...
Mě dr říkal, že se první jizva při císaři vyřízne a pak se udělá nová 😉 mám jí ve stejném místě a o moc hezčí 😵
Ahoj, první císař v roce 2004 (porodnice Brno-Bohunice), jizvička mi zbyla pěkná, skoro neviditelná. A v roce 2010 (porodnice Ivančice) při dalším císaři, mi ji udělali přesně na stejném místě. Teď po téměř 11 měsících po sekci je jizvička světle růžová a bez problémů.
Jedné známé udělali v Praze v Podolí druhého císaře kousek nad první jizvou. Nevíte, z jakého důvodu se tohle dělá? Myslela jsem, že druhá jizva je vždycky v místě jizvy první.
Dělali mi ji ve stejném místě, nicméně jim to na konci nějak ujelo a mám ji teda křivou a delší..Ale hojila se o 100% líp a vůbec ta rekonvalescence byla úplně o něčem jiném 🙂
Vyrizli mi puvodni jizvu a tahle se hoji lip a i lip vypada. Je kratsi, nez po prvni sekci. Jen tam mam takovou vlnku na prechodu puvodni/nove jizvy.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Řez ti udělají přesně v místě toho prvního. Na pohled většinou nejde poznat, kolikrát žena císařský řez měla 😉