Ahoj, už teď vím, že mi hrozí vyvolávání, proto by mě zajímalo jestli je tu někdo, kdo měl první porod, který se rozjel sám bez pomoci a druhý vyvolávaný.
Jaké to bylo? Když už tělo jednou rodilo, pomůže to i při vyvolávání? Je vyvolávání, tak hrozné jak všude čtu? Jak dlouho jste rodily bez vyvolávání a potom s vyvoláváním? Díky 😗
Prvni se zacal sam cca 22:00, ale pak jsem byla na oxytocinu a mala se narodila 3:15..... To bylo horší jak druhý vyvolany.... To byla pul nebo ctvrt tableta (ted nevim) cca v 8:00 a maly se narodil 12:50 a bylo takove normalni me prijde a bez oxytocinu.... , bolesti samo, ze jo, ale v klidu se daly prodychavat, mohla jsem chodit (u prvniho jsem musela lezet na kapackach toho svinstva a pri tlaceni jsem jim to tlacila i s krvi zpet 🙈)....
Měla jsem teda jen jeden, začal sám, ale museli mi prasknout vodu, pak oxytocin, ale tak moc strašný to nebylo, četla jsem samý hrůzy a myslím, že kdybych se otevírala a byl k dispozici anesteziolog dřív než po 23h kontrakcí bez jakýkoli úlevy, tak klidně rodim ještě týden.:D
@positivemind první se rozjel sám, u druhého den před plánovaným vyvoláním zabral Hamilton. Takže tomu trochu pomohli, ale nebylo to nic hrozného. Pak mi ještě praskli vodu, syn byl na světě asi za 6 min od prasknutí vody (41+3). Jinak druhý porod o hodinu kratší než první (6 a 5 hodin od probuzení v noci do porodu)
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@positivemind Ja jsem mela prvni porod popohnany oxytocinem, protoze odtekla voda, ale nic se nedelo. Druhy byl sekci a treti mi vyvolavali ve 20tt. Krome tlaceni na konci to byl regulerni porod, s tou vyhodou teda, ze me mohli utlumit leky proti bolesti. Byl pomerne rychly, vecer zavedli tycinky do cipku, rano prvni tabletka na vyvolani a vecer jsem porodila. Posledni miminko bylo poprve uplne prirozene a taky to byl nejhezci a nejlehci porod. Mozna i tim, ze to bylo vse uz povolene. Ale pokud mam srovnavat ty dva predchozi a tenhle, tak pri vyvolanem byly kontrakce horsi, hned jedna za druhou. U prirozeneho to slo vse postupne a nejhorsi trvalo tak hodinku.