Ahoj holky, je mi hloupé takhle psát na net ale chytil mě strašný strach z toho, že manžel nestihne přijet z práce až to příjde. Všude všichni straší jak je druhý porod rychlý,pomalu o tom ženské ani nevědí,že rodí max.2hodiny atd. Cesta z práce od manžela trvá 1hodinu a 40minut ☹ Bojím se,že to nepoznám za včasu... u prvního syna jsem věděla dobrých 30hodin před porodem ale teď své tělo prostě nepoznávám... nechci vypadat jako nějaká hysterka ale strach prostě mám. Jak jste to měly Vy? 🙂
Druhý porod jsem teda neměla nijak extra rychlý, byl o trochu rychlejší než první, ale celkově asi 6 h od pravidelných kontrakcí po 6 minutách, ale bolestí jsem měla už několik hodin před tím. ale pro klid duše bych si připravila záložní plán, např. kam dáš první dítko, kdo tě odveze, jestli budeš volat sanitku apod. Já měla domluvenou svoji PA, tak v případě, že bychom neměli kam dát starší, nebo by to bylo hodně rychlý, by jela s náma a m by počkal v autě a já bych nebyla v porodnici sama.
@kristynabathory u nas to nakonec bylo jednoduchy. Dopoledne byl se mnou partner v porodnici, mela jsem domluvenou poradnu. Doktorka me poslala na vyvolani, takze me tam partner nechal a jel domu. Stihl se akorat najist a uz jsem ho volala, aby prijel, ze mi praskla voda a jdu na sal... dorazil tak hodinu a pul pred samotnym porodem 🙂 vubec se nedivim, ze myslis, na to, jak to treba manzel nestihne. Ja to za par tydnu budu mit urcite uplne stejny... 🙂
@palomitacheca ono je asi fakt lepší nic nikde nečíst... člověk je z toho pak ještě víc mimo...je mi jasné,že každá jsme jiná a každý porod je jiný ale nějak se toho nemůžu zbavit toho pocitu,že to nestihne... ☹
@kristynabathory Snaz se na to nemyslet, blbá rada ale jediná🙂 Já mám strach jak dojede manžel, jak a komu udáme prvorozený děcko (žijeme daleko od rodiny), budu rodit jinde a za úplně jinejch podmínek než napoprvé (blbejch samozřejmě). Snažim se myslet pozitivně, všechno dopadne dobře. Jsou věci v životě který ovlivnit jde a pak ty co nejdou - a ty prostě nevyřešíš, tak se jima netrap. Hlavu vzhůru 😉 !
Vůbec se s tím nestresuj, buď to stihne , nebo ne, hlavně abys byla Ty i mimčo v pořádku 😀
Všechny tři děti jsem rodila přes 30 hodin. U prvního byly jen trochu menší bolesti, druhý porod byl nejhorší, u posledního se trochu zkrátila doba nesnesitelných bolestí. Ale i tak, vždycky jsem rodila skoro dva celé dny. Manžel by porod stihnul, i kdyby šel pěšky 😎
@kristynabathory : Já teda jsem měla rychlý porod.. Jep ravda, že bolesti mě chytly v půl 6 ráno, ale pořád jako nic.. Po horké vaně, se to trošku rozjelo, tak jsem šla balit tašku, přítele jsem vzbudila v 7 ráno.. Kolem 7:45 jsme přijely do porodky, a malá se narodila v 9:13 , takže u mě to bylo rychlé, a o dost bolestivější, jak ten první porod.. (To jsem rodila 4 h.). ale každá to má jinak... 🙂
No ja som o 13:00 bola na kontrole u Dr.všetko bolo OK a o 16:05 už bol drobec na svete.Preto chápem vaše obavy.
@heliik Jejda, takhle kdyby nám to vyšlo, byla bych spokojená 🙂
Někde jsem četla o tom, že když žena rodí po 6letech a déle, porod je v podstatě stejně dlouhý jako první...myslím si, že je to kravina. Co myslíte? Mám syna (6) ale nějak tomuhle tvrzení prostě nevěřím, logický podklad to má ale...
@kristynabathory je mozny, ze po delsi casove prodleve od predchoziho porodu by to tak byt mohlo, ale rozhodne bych na to nespolehala, protoze kazdy porod je jiny... 🙂
Co treba za sebe muzu potvrdit, tak syna jsem kojila 2 roky, na zacatku 2.tehotenstvi jsem prestala a hned druhy den po porodu se mi spustilo mleko, jako by si to telo pamatovalo. A podobne to bylo i u 2 maminek, co tam se mnou lezely. Dceru jsem ted kojila taky 2 roky, v priblizne stejnem tydnu tehotenstvi jsem prestala, tak uvidim, jestli to s tim rozkojenim bude fungovat jako minule.
Co se tyce primo porodu, tak ten muj druhy byl 3x rychlejsi nez poprve, ale zase byl vyvolany tabletou, takze nedokazu posoudit, jak rychle bych porodila bez pomoci. I kdyz i doktor pri zavadeni tablety rikal, ze jsem dobre pripravena, takze bych se nejspis brzy rozrodila sama.
Mezi 1. a 2. porodem jsem mela odstup 2 roky 8 mesicu. Ted mi ten odstup vychazi skoro stejny, tak jsem zvedava, jak rychle to bude tentokrat. Snad to stihneme aspon do porodnice 😀
Já jsem měla druhý porod dokonce pomalejší než první. Při prvním jsem přijela do porodnice sice otevřená na dva, ale neměla jsem extra velké bolesti, jen pravidelné a porodila jsem 5,5 hod. od příjezdu do porodky. Druhý porod - přijela jsem sice otevřená na jeden, celkem silné kontrakce od začátku a porodila jsem 7 hod. po příjezdu do porodnice.
Já jsem z toho měla taky nervy, protože nemáme auto. Takže v případě porodu během týdne jsem měla několik možných plánů, telefonní čísla na všechny, babičku v dosahu kvůli hlídání staršího. Nakonec jsem začala rodit v pátek večer, takže manžel byl doma. Je fakt že jsem nepoznala že už je to fakt ono, mluvila jsem po telefonu i s dulou, jak to vypadá a že máme jet radši. 50 minut po příjezdu do porodnice se malej narodil. Porod celkem 5hodin. Kdyby jel muž z práce, stihl by to těsně (nevím zda bych mu volala už při začátku kontrakcí, nejspíš ne). První porod trval 9hodin a 2h z toho jsme byli v porodnici (a bylo to z neděle na pondělí, takže opět manžel byl doma).
Takže bych si připravila několik možných scénářů a prostě uvidíš. Když to bude rychlovka a tatínek to nestihne,tak se nakonec taky nic nestane. U přijímacích vyšetření a CTG se mnou nebyl, na sále jsem ho vůbec nevnímala, až potom ty 2h co jsme měli na sebe na porodním před převozem. A to už by tatínek jistě stihl dorazit.
@dezyre to by se mi taky líbilo 🙂 jsem ráda, že některé to ěli delší než poprvé....trochu to uklidňuje 🙂
Ja mela prvni porod 21h, druhy 4 hod. a treti take 4 hod. Deti v dobe tretiho porodu 7a pul roku a 4 a trictvrte. 😉
Ahojky, múj první porod trval 10hodin, druhý 5,5 a třetí 4,5 a nyní budu rodit po 15 letech a začala jsem 36tt, tak jsem zvědavá jak to bude probíhat. 🙂
@kristynabathory nikde není psáno, že druhý musí být kratší než první a naopak. Každý porod je jiný, ale je fakt, že obvykle ten druhý může být snažší. Těch 6 let, to netuším, ale každopádně čím déle jsou porody od sebe, tím jím víc je to pro tělo jako poprvé. Čím dřív, tím víc si to tělo vše pamatuje...
@sommarty moc držím pěstičky ať vše dobře dopadne a pak mi písni, jsem zvědavá jak opice 😀 hlavně ať jste ty a mrňátko v pořádku 🙂
rodila jsme 4 x a ač byly následucí porody vždy rychleší,než první ten trval 8,5 hodiny,tak vždy se stihlo dojet do porodnice,a vždy to ještě chvíli trvalo i u čtvrtého ten se narodil hodinu po příjezdu do pordnice,klid stihne se vše!
@kristynabathory určitě u porodů s větším rozestupem věku dětí je porod jiný,než když rodítě děti po roce nebo dvou letech,tam jsou jetě povolené pánevní svaly,vazy ale u rozestupu porodů 6 a více let to už může být opravdu jiné,ale to nikdy nkdo z nás neví,na to neexistuje jedna rada
Taky počítám s tím, že by druhý porod mohl být rychlejší, proto jsem nakonec zavrhla i mimopražskou nemocnici, kam jsem chtěla, a půjdu do té, kterou máme nejblíže. Ale nečekám teda, že bych měla takové štěstí a porodila za hodinu 😀 Teď jsem četla článek o překotných porodech a nestává se to příliš často, ale ty příběhy jsou teda veselý. Ženský porodily v lese, ve sprše, v sanitce, takže nakonec starost, jestli to stihne tatínek k porodu je asi to poslední 🙂 Hlavně abys stihla vyřešit hlídání a cestu do porodnice, pokud máš hlídací babičky, tak si je nějakou dobu před TP nakvartýruj domů, ať máš klid.
@kristynabathory ahojky, netrap se tím, já jsem měla u druhého stejné obavy jako ty, ale stejně to nijak nejde ovlivnit. Bála jsem se, že mě to chytne někde venku s malým prckem a já nebudu vědět, kam ho rychle dát, atd. Pak jsem na to radši nemyslela, abych se nestresovala. První dítě jsem přenášela 10 dní (pak už mě zavřeli na rizikové), pak postupně vyvolávaný porod, druhé (po dvou a půl letech) jsem přenášela den a doslova si vydupala vyvolání hned, protože mě už jedno dítě čekalo doma a nebyl čas na čekání v porodnici na rizikovém, až se porod rozběhne přirozenou cestou
Ahoj, můj manžel sice stihnul přijet z práce, ale nestihli jsme už dojet do porodnice a rodila jsem v záchrance. Měla jsem z toho taky obavy - první dcera se narodila za dvě hodiny od první kontrakce, do hodiny po příjezdu do porodnice (naštěstí mi praskla prvně voda, takže jsme vyjeli raději včas), druhá dcera asi hodinu a deset minut od první kontrakce.. Ale všechno dobře dopadlo a člověk to stejně moc neovlivní! Držím palce! 🙂 V nejhorším zavoláte 155 🙂
Na prvni dcerku porodila za dve hodiny od prijezdu do porodnice 🙂 takze doufam, ze i druhy porod bude podobne rychly, ale jestli bude rychlejsi a muz bude zrovna slouzit, holt prijede na houkackach 😀 takze taky se toho trochu desim, ze kazdou treti noc jsem tu sama ..a to budeme muset jeste vyridit hlidani v danou chvili, takze bude veselo 😵 ale nestresuji se tim, ono to proste dobre dopadne 😉
Ja jsem dceru porodila za hodinu od příjezdu do porodnice. U syna jsem vůbec nepoznala hned od začátku že rodim,vůbec jsem neposlickovala tak jsem myslela že konecne se už něco děje. Nakonec jsem rodila doma hned jak mi praskla voda. Naštěstí mam rozumne deti, obe dve jsem porodila o víkendu takže manžel byl pokaždé doma 🙂
Jestli jsi první rodila 30 hodin, tak bych to brala obráceně - kdyby to nestihl a tys to měla tak brzo z krku, tak by to bylo super a stálo by to zato 🙂 Furt lepší, než aby to stihl a ty ses trápila x hodin...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Neznam nikoho dko mel prvni porod 30h a druhy 2h. Ja mela prvni porod 2dny a druhy po 20h sc