Ahoj holky čekáme druhé mimčo, jsem sice teprve v 7 týdnu těhotenství ale už teď mám paniku s porodu :D ... Chci se zeptat měli jste druhý porod rychlejší nebo delší ?.. Můj první porod trval 6 hodin takže sice nic strašného ale mám strach aby druhý nebyl delší jelikož je každý porod jiný :D ,. a ještě se chci zeptat těch které bily nastříhnuté, jestli vám udělali nástříh znovu .. předem děkuji za odpovědi Andy 🙂😅
@kissi61 .. jééé tak to je krása takky bych si přála takový porod 🙂 a je pravda že druhý porod více bolí ?.. 🙂
Ahoj, tak první porod 17 hodin, druhý jen 9, ale zase bolestivejsi - bolesti jsem lezla po zdech hned od začátku, a že bolesti zvládám jinak dobre...🙂 U obou hned odtekla voda a oxytocin do žil. U prvního i s tabletkou...🙂 u první nastrih, u druhé ne.
No a pro veliký úspěch do toho jdu znovu do třetice všeho dobrého 🙂)
Takže klid, fakt je každý porod jiný.
Akorát tedy co me zarazilo, byla ta podobnost s porody moji mamky, měly jsme to stejně dlouhé! A co jsem se ptala kamarádek, měly to také podobně jako jejich matky! 😲
Bolel rovnako, vedela som čo čakať, tak som to lepšie zvládala 🙂 ale viac bolelo zavinovani delohy po pôrode
Prvni porod 15 hodin, nastrih, siti vnejsi i vnitrni.
Druhy porod - praskla mi voda, ale nenastaly kontrakce, takze vyvolani, od tablety mimco venku po hodine a pul, bez nastrihu. Ale kontrakce po vyvolavacce jsou nechutny, zadna uleva, kontrakce prakticky celou hodinu a pul. Ten druhy porod hodnotim jako horsi nez prvni co se tyka bolesti. Zajimalo by me, proc si mimco vypusti samo rybnik a pak se nehodla samo narodit...
První 8h a druhý 2h. U druhého jsem nástřih nepotřebovala. Mě by zase zajímal třetí porod.
@sahrazad1 taky sem to někde četla že druhý porod bývá rychlejší ale bolestivější .. no pokud bych to měla mit jako moje mamka tak to bych nejspis do porodky nestihla hehe :D nedávno jsme se o tom bavily, a brácha byl za 45 min na světě :D no neumím si to ani představit :D :D :D
@andysek1235 hmm, tak nezbývá než závidět, ale třeba se mi to taky tak na potřetí povede 🙂
Prvního syna jsem rodila cca 3,5 hodiny ale z toho hodina a půl jsem tlačila a kontrakce velmi krátké a silné...takže dost nic moc porod. Druhé syna jsem porodila od prasknutí vody za 13hodin ale tlačila jsem asi jen 5 minut, byl pro mě celkem dlouhý, kontrakce časté, celou noc, únava z nevspání, syn se narodil ráno v 10h.. První s nástřihem, druhý bez nástřihu.
Já bych se tím nestresovala dopředu, může to být rchle a nebo taky dlouho...to prostě nevíš a ani nijak moc neovliníš.
@alisek jo spíš mě to takhle zajímá vím , že to neovlivním 🙂
První porod cca 3,5hodiny, druhý asi 0,5hodiny 🙂 Takže třetí raději zkoušet nebudu, nerada bych rodila doma.
Prvni porod 4kg.54cm 9hodin,z toho bolesti tak 3 hodky,2stehy...Druhej porod prekotnej za 2 hodky pd vstupu do porodky a malej mel 3630g.52cm steh jeden 🙂Ja mela krasny porody oba
První s nástřihem a 45 min. a druhý bez nástřihu a 15 min..-)) oběma holkám jsem za to vděčná🙂) a druhý porod byl po 13 letech🙂)
Prvni porod 11 hodin, druhy 3 hodiny, oba bez nastrihu. Obecne co kolem sebe vidim, tak ve vetsine pripadu byl druhy porod rychlejsi a v pohode, vetsinou bez zraneni. Samozrejme to neni pravidlo, ale ta sance je pomerne vysoka🙂
No jak tak vidim tak vetšína měla druhý porod rychlejší 🙂 kežby to tak bylo i u mě sice u dcery jsem ty fakt velké bolesti měla až cca tu posledni hodinku , i tak to ve mně zanechalo pocit strachu i když vím do čeho už jdu :D :D ale je fakt že ta odměna zato fakt stojí 🙂 hodně mě uklidnuje představa , že by to mohlo být rychle za mnou :D :D 🙂
@petuik wow tak to máš pěkný odstup a docela i klideček tahle ne ? myslim teda jako kdybys mela zas prvni 🙂
Já měla první dvojčata, zhruba od jedny jsem nemohla spát, v pět mě odtekla voda a začaly kontrakce. O půl osmý už byly venku a bez nastrihu. A můžu říct že ten porod byl dobrý, ještě ten den jsem se šla na ne podívat až do vedlejší budovy. Druhy začal o půl desaty, ještě okolo druhy to šlo, ale pak jsem měla silně kontrakce a myslela jsem že u toho snad umřu. 🙂 A malá se narodila o pul pátý, s nastrihem.
@martanka84 takže jsi měla oba porody stejně dlouhé ?..
andrysek1235
Jj, byly zhruba stejne. 🙂
@martanka84 to by mi taky nevadilo , spíš se bojim že to bude dlouhe :D
Oba porody velmi rychlé, ten druhý ještě rychlejší - ráno v 6 jsem si říkala, že se možná bude něco dít, o půl 8 jsme vyjeli (máme to 30 km),předali syna mamce a po půl 10 byla dcera na světě. U obou porodů jsem po sepsání dokumentace a koupelně přišla na porodní box a do 15 minut byly venku. Nástřih u obou,ale už dvě hodiny po porodu jsem u jídla seděla a klasicky nohu přes nohu 🙂
@andysek1235 no užívám si to možná ještě víc než první dceru, kde jsem byla vystresovaná jenom z toho, že zívá🙂) a mladá se k malé chová úplně úžasně a o hlídání nemluvě🙂)
Dobrý večer,
První porod trval asi 10 hodin s nástřihem,měla jsem epidural,takže bolesti se dali zvládnout,druhý porod horší,sice trval pouze 4 hodiny,ale bolesti strašne (bez epiduralu),bohužel mě nenastrihli,syn nesel ven,takže jsem byla potrhana vevnitř i z venku,ale bylo to i hodně o přístupu paní doktorky,která byla extrémně nepříjemná.
První porod 8 hod a super - jeden vnější estetický steh, druhý 14 hod a strašný :-/ Už se mi to vypařilo z hlavy, ale když si vzpomenu, tak hrůza! Ale bez žádného stehu, pomalu jsem se otevírala a měla jsem kontrakce po 5 min i několik hodin - vyčerpávající. Taky jsem slyšela, že druhý porod bývá rychlejší, ale u mě to neplatilo.
Prvni porod 5 hodin s nastrihem. Druhy 2 hodiny bez nastrihu, ale prcek me potrhal - velke raminka. Pri siti mi mudr rekla, ze je to natrzene jako kdyby delali nastrih. 🙂 Drzim palce.
První porod trval 11hodin a druhy byl taková rychlovka, ze jsme byli rádi, ze jsme přijeli včas do nemocnice 👍
@andysek1235 omlouvam se pisu z mobilu takze hacky carky se nekonaji😁ja jsem na tom stejne s moji segrou ta je o 10 let mladsi takze se to v nasi rodine pomalu dedi😁a kdyz nekdy vidim uspechane utahane maminky s dvema prcky na krku tak si rikam ze to vlastne nebyl az tak spatny napad druhy porod ve 36 letech😁a obdivuju maminy co maji deti rychle po sobe
@petuik no taky ztoho mám docela strach protoze malé je teprve 18 mesíců takže to bude docela mazec až se nám to narodí :D
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@andysek1235 prvý pôrod 6hod, druhý o rok neskôr 2 hod, pri prvom nastrih, pri druhom bez nastrihu a bez poranenia a to mal 4kg 🙂