AHoj, u prvniho porodu pred 5 lety jsem mela svou Dulu -ted je problem dulu sehnat ma TP o prazdninach. Bez DUly urcite nejdu a soukroma PA nema zadna smlouvu s porodnici kam chci. Takze koho doporucite jako doprovod? Podporu pro mne a manzela?
Mám taky velmi dobrou zkušenost s Laďkou Ryšavou, rodila jsem s ní ve Vyškově (tam má smlouvu více soukromých PA z Brna), v Brně mohou jen doprovázet (ale ve všech porodnicích), takže nevedou porod, ale fungují minimálně jako dula.
Já jsem porodila jen za přítomnosti Laďky a manžela, i přes náročný a rizikový porod s minimem zásahů. Ale bylo to na 100 % jen a jen díky její podpoře.
V květnu bývá Týden respektu k porodu a v rámci něho setkání s brněnskými dulami, ale chápu, že to už je asi pozdě.
Ahoj,
vrátila bych se k původnímu dotazu - pokud by člověk nehledal PA, ale fakt dulu... Kterou byste v Brně doporučily? I mezi kamarádkami jsou některé, které by rády buď jejich péči kombinovaly nebo prostě hledají dulu hlavně proto, že chtějí víc "psychologické" podpory... což je možná i můj případ. Je tu někdo, kdo má zkušenost a tip? Psala jsem dvěma, jedna ale nedávno rodila, druhá nemá v mém termínu čas.
Ted mam po porodu s Dagmar Loveckou. JE to DUla -ma vystudovanou i PA ale predevsim dela DUlu. Takze za mne idealni kombinace a NAVIC moje krevni skupina! Sedla mi povahove i manzelovi a to je nejvic. Porod uplna pohoda ze se to verit neda.... Moji sestre jsem doporucila LAdku Rysavou - PA z Brna a chce ji poprosit at ji doprovodi jako Dula k Milosrdnym. LAdka vozi rodit maminky jako PA do VYskova ale sestra tam jet neche...tak uvidime. MEli jsme celkem 3 schuzky nez jsme vybrali svoji dulu. JE potreba aby byla Vam sympaticka a dokazala na vas pusobit podle toho co potrebujete (klid, povzbuzeni, trosku "drsnějšího koučingu"......)
Ja som rodila u milosrdnych s petrou susickou a bola skvelá. Pôrod mam spisany na blogu. Chodila som k nej i na predporodnu pripravu a celkovo by som si to celé kludne zopakovala, bol to zážitok a obrovská pomoc a podpora z jej strany.
Petra Susicka je hodne dynamicka, zna personal u Milosrdnych ale pri schuzce s ni jsem se citila " jako pako" a měla jsem velmi zrachlený tep a pocit že jí musím vysvetlovat kazdý můj postoj a první porod. Vůbec bych se u ní neuměla uklidnit. I proto že je generačně starší....Je dobré si opravdu dát čas na schůzky. Jinak věřím že je Petra Sušická báječná DUla ale ne pro mne.
Mohu doporučit dulu Karin Doubkovou, je nejen dula, ale i zdravotní setra. Znám ji fakt dobře a vím, že je příjemná a taky umí vyjít dobře s personálem v porodnicích, které si ji chválí, což může být někdy oříšek... Můžete se podívat na její reference zákaznic http://www.mpduly.cz/reference/
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Pokud by jsi šla rodit do Vyškova tak můžeš mít svojí PA smlouvu s Vyškovem má třeba Laďka z Brna 🙂