Milé maminky, pokaždé když se mě někdo ptá na můj porod, skončí to vždycky tím, že je v šoku, jak krátká u mě byla vypuzovací fáze. Přitom se mi zdá, že to musí být poměrně rychlá akce - ale kamarádky tlačily třeba i přes tři hodiny a to zase šokovalo mě. Proto by mě zajímalo, jak dlouho trvalo tlačení u porodu vám a za jak dlouho bylo miminko na světě. Pokud se chcete podělit, bylo by i fajn napsat, zda a jak jste se na porod připravovali🙂
Já jsem se na porod připravovala dost pečlivě (cvičení s aniballem, masáž hráze, homeopatika, lněné semínko, maliník a dlouhé procházky) a na 3 zatlačení byl Eliášek venku (a to jsem rodila KP), čistého času to mohlo být maximálně 5 minut a nějak si ani neumím představit, v čem by to mohlo trvat déle.
Všem děkuji za reakce🙂
Přípravu jsem měla jako ty, kromě homeopatik. A vypuzovací fáze trvala tak půl hodiny, možná víc. Přijali mě na porodní ve 2:20 otevřenou na 8 a malej se narodil ve 4h. Tlačila jsem blbě, spolupráce s PA nic moc, pak byl nástřih, zatlačení na břicho aby se už nevracel a narodil se. Poněkud modrej. Takže proto to může trvat déle.
U druhého příprava to samé, ale už jsem věděla a poslední fáze tak 10 minut. Přijali mě 23.45 skoro úplně otevřenou, jen lem, malej se narodil 00.14. Taky asi na 3 zatlačení.
Sestra měla tu druhou fázi porodní přes hodinu, jenom tu hodinu jí nešla hlavička. Potom zbytek tělíčka byl za chvilku venku. Celková délka porodu asi 7 hodin od prvních kontrakcí. A na porod se podle mě nijak zvlášť nepřipravovala nebo o tom aspoň nevím.
Příprava žádná jen provedený Hemilton a sex noc před nástupem, vyvolávaný porod (měla jsem rodit císařem), vypuzovací fáze asi 15 min, myslím, že kdyby mi bylo umožněno rodit ve stoje, šlo by to rychleji 🙂
Já jsem se na porod nijak zvlášť nepřipravovala, navíc jsem porodila předčasně. Celkem porod trval od prvních pravidelných kontrakcí 3 hodiny, druhá fáze cca 5 až 10 min. Byla to rychlovka. 🙂
Priprava- jen malinikovy cas. Vypuzovaci faze 18min. Asi 15kontrakci. Maly byl pomerne velky,ale ten konec uz mi prisel jako rychle vysvobozeni. 🙂
příprava nulová a vypuzovací fáze tak max 20 min s tím že mi ale skákali na břicho a nastřihli me....
Od prvej kontrakce az po konec 18hod. Tlaceni cca 30min
@apacheee To je pěkné téma. První porod: pila jsem maliník, cvičila těhotenskou jogu. Praskla mi voda bez předchozího varování asi v půl 11 večer, pak jsem se šla ještě vysprchovat, mýt vlasy, holit.... 😉. Do porodnice jsme přijeli asi v půl 12, do 12 jsem čekala na příjmu, to už začaly kontrakce, z příjmu rovnou na sál. Malá byla na světě v 1.15 hod. Tlačila jsem asi 15 minut, takže nádherný rychlý a téměř bezbolestný porod. Fakt zážitek.
Druhý porod byl jak přes kopírák. Stejně dlouhý, kontrakce trvaly ale o něco déle, víc mě to bolelo, ale jinak na chlup stejné. Děti jsou od sebe přesně o 3 roky a 4 dny a oba v neděli brzo ráno - malej ve 2.40 hod. 😉
Tak mne vyvolavali porod skoro 3 dny. Nakonec jsem rodila vaginalne, porod trval celkove od pichnuti vody a okamzitych kontrakci 2,5 hod. Z toho vypuzovaci faze bez nastrihu cca 15-20 min. Ale moc mi neslo tlacit, hlavicku jsem vytlacila nadvakrat (skoncila kontrakce a sprajcla se uprostred 😀 ), ale vyborna pani dr. vedela, jak vysvetlit tlaceni, takze potom uz to slo. Pripravu jsem, krome piti maliniku, pojidani lneneho seminka a skakani na balone (a stejne to bylo asi k prdu vzhledem k vyvolani) neprovadela zadnou. 🙂
ahojky, tak mě taky vyvolávali porod, celý den nic, žádné bolesti, pak mi večer ve sprše praskla voda, ihned nastoupily masakr kontrakce po 1 minutě a do 43 minut byla malá venku 🙂 tlačila jsem 2x a trvalo to 15 vteřin (dle videa) 🙂 a cvičila jsem se pinem, takže taky bez jediného škrábance 🙂
Tak koukám, že většina z vás měla tu 2. dobu taky rychlou🙂 Asi se příště budu muset zeptat té kamarádky, proč to trvalo tak dlouho. A moc díky všem za odpovědi🙂
u mého prvního porodu trvala vypuzovací fáze téměř dvě hodiny,a le jen protože to bylo komplikované, dcera byla obličejem ke stydke kosti a nemohla tudíž dlouho projít přes čípek. často se tato poloha rodí císařem kuli hrozícímu poškození obličeje
@denyzuza06 No a to jsi celé ty dvě hodiny tlačila a nemohla jsi vytlačit? Promiň, že se ptám tak blbě, ale nějak si to neumím představit🙂
@apacheee nevim, jak
@denyzuza06 ale ja malou tlacila nekolik hodin a nemohla ji vytlacit. Porad zajizdela zpet, nakonec jsem ji vytlacila i s odloucenou placentou priplesklou k hlave a snurou kolem krku. Mela jen 30cm snuru a ta ji tahala porad nazpet. Paradoxne ji nepadaly ozvy.
Celkove jsem rodila 24 hodin, bez 20.minut...
@apacheee ano dve hodiny jsem tlačila a nešel ji čípek přes obličej, chvilema jsem já tlacila ven a lekari prsty cipek dovnitř aby hlavička prosla do prodních cest, chvilema jsem seděla na záchodové míse a tlačila.......no bylo to drsný, pak mi dali podespat cisaře že to nepůjde, to bylo dost vtipné páč u toho je dvoustránkové poučení co chtěli abych přečetla a podepsala...no ale protože primář byl zrovna u jiného porodu a nemohl přijít hned a já nechtela jen prodýchavat ale stále jsem při tom čekání tlačila podařilo se mi nakonec malou do porodnich cest protlačit, jen už ani jedna z nás neměla sílu na pokračování tak ji vytáhli kleštěma
@nonnni
@denyzuza06
Teda, to muselo být náročné. Ale hlavně, že to dobře dopadlo. A moc děkuji za vysvětlení🙂
@nonnni tak hlavně že se odloucila palcenta a nepriskrtila ji šnura
@apacheee jo bylo ale zase jsem si říkala že horší už to nebude a tohle jsem přěžila a zapomněla tak můžu vesele rodit dál 🙂 jsem ráda že jsme nemusela na císaře těch pár hodin trpění mi za to stálo a kdybych se mohla rozhodnout znovu zase bych radši rodila vaginálně
Celý porod od prasknutí vody 6 hodin. Ale vypuzovací fáze minimálně půl hodiny, malá se zasekla a nešla ven. Myslím, že to bylo tím, že mě nutili rodit na křesle - standardní pozice. Když jsem cvičila s Epinem, tak jsem měla vyzkoušeno, že je to pro mě naprosto nejhorší pozice, kdežto v kleče nebo podřepu nemám problém. V tom lehu to bylo šílené, úplně jsem cítila, jak je malá zaseklá. Měla i docela velkou a hodně klenutou hlavičku, takže to tomu taky nepřispělo. Skončila jsem s nástřihem a sešívaná jsem byla jak Slávista i vevnitř. Malá lehce fialová, ale pak OK. Za mě vypuzovací fáze teda fakt nejhorší na celém porodu. Předtím celkem pohoda.
Tak u nas (druhy porod) prvni kontrakce ci jejich naznaky v pet rano, mala byla venku odpoledne ve tri ctvrte na tri, a to po trech kontrakcich s tlacenim, takze snad behem deseti minut, do te doby jen prodychavani. Mela ctyri kila a vykoukla bez nastrihu a bez poraneni, cvicit ani mazat jsem nestihla, byt jsem to mela v planu, holt druhe dite. 🙂
@apacheee ono je to vetsinou tak, ze pokud neni nejaka fyzioloficka pricina, tak se netlaci dlouho, ale pokud je, tak to muze fakt trvat.
Druhou dceru jsem tlacila hodinu a rekla bych, ze ze stejnych duvodu, jako
@jenny.kay ... byla jsem nucena do blbe polohy na zadech a mala proste nemela misto projit. Jinak tam nebylo nic, dorotovana byla, akorat proste blbe sestupovala pri tlaceni.
Ja se na porod nepripravovala vůbec, trval cca 15 hodin a vypuzování mi trvalo asi 30 minut
Mě hodně dlouho trvalo, než malá dorotovala, nevím přesně, ale bylo to několik hodin. Než jsme konečně s PA našly polohu, kde to zvládla. Pak byla venku na tři zatlačení, takže si myslím, že hodně rychle.
Na porod jsem se krom maliníku nijak nepřipravovala.
U meho prvniho porodu trvalo tlaceni taky skoro tri hodiny. PA mi rekla, ze jsem holt moc uzka a bude to trvat. Druhe dite vypadalo, ze bude hnedka, ale taky se to seklo. Dost asi zalezi na fyziologii zeny.
vypuzovací fáze mi trvala s vším všudy cca 15min a to mě nechali tlačit chvilku na boku,aby malá sestoupila. Nástřih žádný na 3 zatlačení byla venku. Ale to před si nerada vybavuju 40hodin kontrakce posledních 12hod po 1-3min 😒 rodila jsem s epiduralem a placenta nešla ven takže to končilo manuální lyzí 😒 A příprava masáž hráze,lněné semínka a maliník 🙂
nepřipravovala jsem se vůbec ... no a malá se narodila za cca 25 minut od chvíle, kdy mi praskli vodu 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ja od prvnich kontrakci 11,5 hodiny, z toho vypuzovaci faze asi 20 minut a uz mi to prislo dlouhe 🙂