Ahoj maminky,.. chci se zeptat, zda jste dávali svému dítěti nějaké vitamíny nebo, jestli je to zbytečné. Prcek se mi má narodit koncem srpna. Objednávám teď něco z netu, tak jestli mám vzít i kapky Terezia Vitamin D3 baby, od prvního měsíce.
@mouse77 Ja jsem musela koupit D v kapkach od firmy Jamieson protože po Vigantolu rvala.. A to jsem si nikde tehdy žádné diskuze ohledně kolik po Vigantolu nečetla-zjistila jsem to náhodou kdyz jsem odjela mimo domov s malou a zapomněla ho. Je na předpis takže jsem koupila volné prodejny a kolíky přestaly..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Vitamin D se předepisuje plošně všem dětem formou Vigantolu. Někdo ho nechce dávat a hledá alternativy, že prý zhoršuje/způsobuje některým dětem koliky, ale troufám si tvrdit, že drtivá většina dětí ho snáší v pohodě (aspoň u nás ani v mém okolí nikoho s problémy neznám). Takže bych nic nekupovala. Později by možná stál za úvahu rybí olej, ale to třeba kolem roku nebo tak.