Našla jsem tu jen starou diskuzi z roku 2009, tak zkouším založit novou. Jak jste na tom se cvičením po porodu? Kdy jste začaly a jaké cviky jsou vhodné? Já dnes zkoušela začít s kalanetikou (trošičku), ale svalstvo ochablé, nic moc teda 🙂 Předpokládám, že není vhodné to přehánět při kojení, ale přeci jen něco málo by se dělat dalo, co myslíte?
Ahoj,
u nas ve meste je cviceni po porodu pro maminky-takze se na neho chystam 😉 🙂
me mala pres den spinka nebo je v lehatku ci hraci dece a me potrebuje jen na jidlo......ale ja jsem desnej lenivec...snad skupinove cviceni me donuti 😀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Škoda, že tu nikdo nepřispívá. Toto téma mě zajímá. Po porodu bych také chtěla cvičit. Mám v plánu právě tu kalanetiku, kterou zmiňuješ. A také mám knihu, která je o cvičení po porodu. Já asi začnu po šestinedělí, pokud mě Elinka nechá. 🙂 Nevím, jak je to ale s břichem?? Má se cvičit co nejdříve, nebo naopak čekat? (Pokud samozdřejmě nebudu po CS.) Nekde jsem četla, že by se měli cvičit šikmé břišní svaly, pokud je rozestup. A také, že když je rozestup břišních svalů a cvičí se nevhodné svaly, tak je riziko, že už nikdy nezmizí. 😖
(Napadá mě otázka - mohu rozestup břišních svalů poznat už v těhotenství? 😨 )