Co s sebou do porodnice?

28. zář 2024

Zdravím . Čeká mě v polovině Listopadu první porod a zatím ještě vůbec nemám představu jak se připravit? Co si zabalit do porodnice? A co nezapomenout připravit doma před odjezdem do porodnice? 🙏

nattty95
28. zář 2024

Zkus se první podívat, jestli daná porodnice nemá seznam, co si máš přinést, často dávají nějaké věci tam a nemusíš je tahat.

nazka
28. zář 2024

Mně stačily pantofle, nabíječka, ručníky a osobní hygiena. Pro mimi jsem vše dostávála v porodnici, takže pak jen oblečení na cestu dom.
Jo a glycerinové čípky se staly mými kamarády 🙂

teryem
28. zář 2024

Já jsem se v tom tedy vyžívala 😀 jsem balicí typ.. ale hodně mě bavila videa na YouTube, kde holky balily do porodnice... Shlédla jsem jich desítky, zapsala si jejich rady, protože někdy mají i přesný značky a typy výrobků, který mají vyzkoušený a fungujou, spojila jsem to se seznamem z porodnice, přidala si co jsem chtěla sama a bylo.. každá má jiný preference.. jedna půjde opravdu s tím nejdůležitějším, jiná chce být připravena na vše, mít uplnej komfort domova... Je to individuální.. koukni na ty videa

linusha
28. zář 2024

Upřímně já se balila dle doporučeného seznamu z porodnice no a většinu jsem stejně nepotřebovala. Ale z toho co jsem využila tak síťované kalhotky 3-5ks, teplý župan a teplé ponožky, pantofle, alespoň 2 ručníky z toho 1 na spodek (já bych využila i tři), měkký toaletní papír (super když je člověk šitý), hygienu, nabíječku a oblečení na cestu domů, doklady- tehotenskou průkazku, OP, oddací list, nikdy nebrat cennosti a pokud to jde sundala bych prstýnky. Pro mimčo jsem 2* využila svůj overal a 3 ks plenek, pak oblečky na cestu domů (ty jsme měli nachystané v batůžku a autě ať pak nemusím chlapovi vysvětlovat kde co má hledat). Na porodní box určitě nabíječku telefonu pro partnera když bude pařit hru nebo poslouchat hudbu a pantofle a nějakou svaču, pro sebe čokoládu. Co bych si vzala v budoucnu tak určitě špunty do uší.

mecaira
28. zář 2024

Ahojky, určitě se podívat, co ti v porodnici dají. Já dostala i pleny , mazáni na zadeček, alkohol na pupík atd. A známá v jiné porodnici nedostala nic. Takže určitě kouknout na stránky porodnice. Jinak pro mě se velkou kamarádkou stali chladící poporodní vložky. Těžce doporučuji 😃 Jsou dražší, ale po tom porodu té číče opravdu uleví a doktorka mi i řikala, že to opravdu i celkově urychluje hojení 😃👌🏻 Jinak nějakou noční/kojíci košilku , župan. Už bude i celkem chladno, tak asi i nejake teple papuče nebo ponožky. Otazka jen jestli budeš schopna si ponožky oblect po porodu. Já byla hrozně akční a plná energie a slečna vedle mě si prej ponožky nandala až na cestu domu. Síťivané kalhotky klasicke jsem neměla. Taky Frida má super jednorazove kalhotky, ktere jsou pohodlné. Ručníky…jeden na vlasy, jeden na tělo a jeden dolu na čiču. 😃 jinak hygiena klasika - zubni kartacek, pastu…
Ja jsem si myslela, ze jsem blazen kolik toho taham s sebou a sestry mi řikaj “prosim vas…to je nic o proti tomu co sem ženský tahaj…” 😂

linusha
28. zář 2024

Doma jsme před odjezdem měli připravený přebalovací pult s hygienou, povleklou postýlku s hnízdečkem a monitorem dechu, vyprané a vyžehlené oblečky do vel. 62, vyprané a vyžehlené látkové pleny a nakoupené 3 balíky jednorázových plen a jednorázových podložek. Vše jsme chystali pár dní před porodem. Měli jsme instalovanou bázi na sedačku v autě a v den odjezdu do porodnice jsme tam cvakli i vajíčko s dekou (máme lednové mimčo), měli jsme seskladany kočárek. Co bych měla příště připravené tak jídla na mrazáku aby člověk pár dní po porodu nemusel stát u plotny a vařit.

shirilka
28. zář 2024

Mrkni na stránky porodnice, kde budeš rodit, jinak doporučuji špunty do uší, suchý šampon (po prvním porodu jsem byla ráda, že jsem ráda, zvednout ruce nad hlavu a mýt si vlasy bylo sci-fi, u druhého už jsem byla chytřejší), přesnídávky, nějaké tyčinky (z ne nemocniční stravy bych umřela hlady), kojící čaj (klasicky se vařil slazený černý, ale sestřička donesla klidně jen vroucí vodu v konvici ať si tam dáme co máme), teplé ponožky, dlouhou nabíječku (kdyby byla zásuvka daleko).

verunnaj
28. zář 2024

Za mě papírové uterky na spodek a super měkký ručník na prsa, power banku (měla sem zásuvku daleko), svačinky, hydrogelove polštářky na prsa (obyč z alzy, ty od medely jsou naprd), pohodlné kojici podprsenky, hlavně nic s kosticemi

hanka_12345
28. zář 2024

@nazka na to bych se nespoléhala. Nase porodnice v Brne dala asi 10ks plinek ale pri prvnim porodu ani to

hennrietta
28. zář 2024

Balila jsem se podle seznamu mé porodnice, který má na webovkách.
Kdybych na něco zapomněla, manžel nebo rodina by mi to přivezli. A to jsem typ, který vždycky něco zapomene.
U nás v porodnici jsme plínky pro mimina, poporodní vložky a i toaleťák (6N) musely mít vlastní. Ale například košile byly erární, to jsem ocenila.
Ty, co radí teplý ponožky nevo župan, tak já bych se zbláznila. Bylo mi šílený vedro.

nazka
28. zář 2024

@hanka_12345 my měli příděl asi 8ks plenek na den, rodila jsem na Kladně a v Hořovicích a v obou případech jsem nic moc nepotřebovala. I pokud se miminko třeba poblindilo, nebyl problém dát čisté oblečení.
To samé noční košile. Na chodbě byla skříň, kd sis je mohla brát.

hanka_12345
28. zář 2024

@nazka u nas ti taky pujci ale musis jit za sestrama coz me teda moc nebavilo porad chodit. Na podruhy uz jsem se vybavila ale maly mel od startu 62/68 takze jsem ve finale taky nic nemela a musela si zase rikat

linusha
28. zář 2024

@hanka_12345 taky jsem rodila v Brně a taky mě točilo chodit za sestrama s prosíkem o oblečky, navíc jedna směna s tím měla i problém že jsem tam už podruhé za jejich směnu.

hanka_12345
28. zář 2024

@linusha ale zas ja je chapu, slysela jsem ze to nektere osoby i kradou..asi proste kdo je soc.slabsi. Jinak si nedovedu predstavit kdo by kradl seprany hadry
Jak jsem odchazela tak jsem jim tam vsechno nechala, co jsem si privezla

merope
28. zář 2024

Já jen doporučím jedno - nachystej si už rovnou teď tašku do nemocnice. Takové ty základní věci, kdybys byla nečekaně hospitalizovaná. Oblíbená knížka, kartáček a pastu, ručník, noční košili, župan,... - někde na koníkovi to mám i vypsané. Oni ti při hospitalizaci vše dají, ale je to na houby a je rozdíl, když pak prosíš chlapa o kupu věcí, které nutně potřebuješ - nebo když něco zapomeneš a pak ti má donést 2 věci a z toho jedno je zrovna rozečtená knížka.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru