Ahoj 🙂 chci se zeptat jaké základní věci a kosmetiku mít doma po příchodu z porodnice ? ( samozřejmě ty uplně základní jako postýlka,přebalovák,vanička,oblečení atd. Mám )
Je mi jasný že kdykoliv se dá někam pro něco skočit..ale vypadá to že ta naše madam se chystá bejt vánoční dáreček :D takže bych chtěla mít doma vše potřebné..o svátcích si asi nikam neskočim nic koupit..ani by se mi nechtělo :D
Mám už doma sice skoro 6 letýho syna ale to už si vubec nepamatuju co vše bylo potřeba 🙈😃a teď u toho druhýho si navíc připadám jak praštěná po hlavě 😂
Tak prosim o rady co mít doma co bude hned během několik dnů potřeba díky 🙂
no přeji, aby to potřeba nebylo, ale raději teploměr a čípky na horečku... to jsem i teď kupovala zas, aby to tu bylo raději hned... líh na pupík, bepanthen nebo něco jiného na zadeček (případně ten se dá použít i na poraněné bradavky kvůli kojení, někdo na to trpí) To je asi to hlavní, co bych doma měla...vždycky miminko do něčeho oblečeš a vykoupeš, ale něco takového spíš pro případ problémů, bych se doma snažila mít
jo a nedám dopustit na preventivní používání Stérimaru bébé (což je mořská voda do nosánku od narození) a případně rektální rourka, bez té jsme nedali ani ránu docela dlouho..ale to asi není vyloženě nutné hned mít doma no..prostě jen co vím, že nám pomáhalo a co už jsem ráda, že mám zase taky doma připravené v zásobě 🙂
Mas doma fenyklovy caj? 🙂 kdyz ho budes pit, miminko nebude bolet brisko..
Jeste me napadaji vlozky do podprsenky..
V souvislosti s tou rymou me napada odsavacka, ta se tezko jinak nahrazuje...
Já kupovala Infadolan mast na promaštění pokožky. Je to jen vazelína. Syn mel hodně suchou kůži a mazalo se s tím i v porodnici. Odsávačka na mléko by se mi v té době hodila hned při ruce.
Do 3 mesicu veku se nemaji zadne leky ordinovat doma, vzdy po vysetreni u lekare, takze teoreticky nic proti horecce nepotrebujes.
My jediný co fakt potřebovali byly nosní kapky s mořskou vodou. Líh jsem měla taky, ale v porodnici jsem nemazala a dr mi pak na kontrole řekl, že mu to nemám ničím mazat, takže jsem nemazala. Pak samozřejmě něco na zadeček. Něco na stříhání (mě vyhovují nůžky když spinká) K tomu fenyklu - malému kolika se zhoršila nic nám nepomohlo tak jsme dali tejpy a už dva měsíce nás bříško netrápí. Využila jsem i ze začátku prsní vložky
Ja mela klasicky olejicek a lih na pupik.Bepanthen pro mimi a me bradavky a sudocream na opruzeniny.Pleny a pro mimi to bylo vse. Pro sebe poporodni vlozky,zmrazene kosmeticke tampony (nasate trochou vody) kvuli chlazeni bradavek,kojici caj a litry vyvaru v mrazaku (skvele na kojeni),popr. kminovou polevku.A hlavne opecuvavajiciho partnera;)
Z kosmetiky jsem používala jen olej Medvídek na zadeček a Perlan a mandlový olej. Hodila se mi odsávačka do nosu ( stačila ta jednoduchá za 30 Kč ). A na klidný spánek zavinutí do zavinovačky ( včetně ručiček ), ne každé dítě to má rádo, ale syn pak krásně spal. A pro sebe bych si uvařila silný krůtí vývar s nudlemi a masem, takže mít v mrazáku maso na polévku 🙂.
@kuliseks malýho trápili fakt fest, takže jsme vyzkoušeli všelicos. Používají to i dospělí když je něco bolí. Zkoušeli jsme kapky, rourky, masáže. Nic nepomáhalo. On by to každrj nedal, protože po tom může vyskočit vyrážka, ale malej v pohodě. No stačili 3 dny a už se protáhne a prdí. Ale každému to nepomáhá. A jsou to takovýhle pásky, který se lepí na postižene místo v našem případě na bříšku a stáhnou ti to bříško. Podle mě to prostě furt masíruje jak sebou házejí. Hlavně aby to lepil někdo kdo to umí a má certifikát
Snad jsem ti pomohla
Kromě klasických věcí, co se dočtete všude tak doporučuji Bepanthen jak na bradavky, tak na zadeček miminka, co se týče jiné kosmetiky tak je lepší kupovat v menším, já měla nakoupenou velkou výbavu od seba medu a malý se mi po tom osypal :/
Maminky, proč se všude řeší ty dětské nůžtičky, můžou být i kleštičky, se kterými jsem roky spokojená pro sebe? S desinfekcí počítám.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Lieh na pupik, kvapky na prdiky, krem na opruzeniny.. a kojaci caj 🙂