Co je neco, co ste chteli slyset po porodu, a naopak nechteli slyset po porodu (a zel jste to slyseli)??
Chtela jsem slyset, resp mit vic pochopení ze to jak se cítim je ok (vvycerpanost, castecni ztrata identity a pod) a taky ze jsem hned nebyla mimo z ditete, resp ta veliká laska rostla pomalou a ne hnedka. Proste sme si na sebe zvykli.
A co jsem nech tela slyset a slysela jsem ze jsem neumela vytlacit sve vlastni dite (sel vexem).
Muj tata mi den po porodu rekl: "No, ty tam máš ještě jedno." jako mamka ho zpražila takovým pohledem a věřím, že pak ještě v autě dostal vynadáno.
Po osmi hodinách kontrakcí po dvou minutách mi sestřička řekla, že jsem pořád na dvou centimetrech, že se to nikam neposunulo. To bylo jak studená sprcha, i když za to chudák nemohla...
Od mého teď už ex...jestli jsem si nechala, a případně ať nechám, vyšetřit prsa doktorem, když nemůžu kojit. Pořád do mě tím kojenim hucel, a sháněl info co jíst, pist, dělat, nedělat, kolik je objednanych laktacnich poradkyn, homeopatika ve dne v noci a bla bla.... Ja po císaři poporodni blues, pak deprese jak prase, že jsem se prostě blokla a ani jedno z děti není kojene. A bylo toho víc u obou porodů...nepotřebuju aby mě partner hyckal jak na obláčku ale připravit čistou postel, jídlo a nemít blbý kecy by mě stačilo...
Chtěla jsem slyšet, že je malá podobná mně, nechtěla jsem slyšet, že je malá podobná tchýni.
Já si asi na nic nemohu stěžovat - až na tvhánovce. Ti se snažili vnutit názor, ať malého necháme vyřvat, ať z nás nemá otroky a ať si roztáhne líce. Ne, nikdy jsme ho nenechali vyřvat, nebyli jsme otroky a důvod? Když plakal, měl vždy důvod. A hlavně se nám dusil u pláče. Nebo pak ho posazovali, to jsme rostli oba. A nemluvě o šišlání, což dělala i švagrová. To je věc, kterou nesnášíme oba. A když přijeli na návštěvu, nikdy neměli potřebu si odnést po sobě asi špinavý hrnek/talířek.
Nemohu si stěžovat ale na mou stranu rodiny a na manžela taky ne. A ba naopak mi byl manžel obrovskou oporou, staral se mi o jizvu (neměla jsem koule si sahat na jizvu), pomáhal mi do vany/z vany, malého obstaral úplně na pohodu, doma vařil, uklízel. Jediné, co mě asi zamrzelo (každý se mě na to vyptával) a jeho tedy taky, když dojeli moji rodiče s kytičkou. Nedostala jsem nic za porod, protože on o takové tradici nic nevěděl - ani jeho rodina mu nic neřekla. Pak mi dodatečně koupil kvítko a omluvil se. Ale pro nás jsou důležitější věci - například to, jak se staral, vše obstaral a to je pro mě mnohem víc, než kytka nebo šperky.
Na mě naštěstí byli během porodu a hned potom všichni hodní, ale u prvorozené jedna sestřička/asistentka nějak mlaskla (přišlo mi, že nesouhlasně), když jsem dceru vytlačila moc rychle na jeden zátah. Nemyslela to zle, asi se jen lekla, co viděla (museli mě pak šít), ale blesklo mi hlavou "aha, udělala jsem to špatně". Asi se dcera nestihla pootočit ramínky. Ale šla ven celkem bez problémů, nemusela jsem ani tolik makat, byl to ve finále rychlý porod a ani nevím, že by nějak víc bolel (kontrakce byly mnohem horší). Syn se pak narodil na "dva zátahy", napřed hlava, pak ramena a zbytek, to jsem si víc hlídala (bolelo to sice víc, ale nebyla jsem poraněná).
Jiná kapitola byla kojení a špatné rady od LP (dcera tak byla 1,5r jen na odstříkávaném MM, u syna jsem si to udělala dle sebe a kojil je krásně).
Asi jsem vůbec nepotřebovala slyšet komu je ten novorozenec podobný, já podobu obvykle moc nevnímám a dohady, jestli je po mě nebo po manželovi, mě vůbec nezajímaly, spíš obtěžovaly. Jinak asi nic
Od svého ex ( šel z baráku za tři měsíce po porodu ) byli jsme domluveni jak budu ráno vědět kdy mi budou vyvolávat porod ,volala jsem mu - nebyl v práci měl dovolenou - že kolem 12 h minpichnou vodu a půjdeme rodit ..a on mi do telefonu místo toho aby řekl že vyjíždí za mnou ,řekl ,no tak jdi ..a v povzdálí nějaký ženský hlas říkal ..no aby se z toho neposrala ,rodi miliony bab ...tak to byl konec . Poporodní deprese,ztráta mléka no děs ...(Pak se provalilo že to byla milenka ) No nedorazil ,ale když já dorazila tak jak jsem mohla ,zabalila jsem mu
JJJ tak klasika s postavou a váhou, nová přítelkyně mého otce mi po porodu/v 6N řekla, když jsme se viděli na první návštěvě-jeli jsme ukázat malého, že prý ještě stále vypadám jako těhotná! NOooo, musela jsem se fakt držet, abych jí od plic neřekla, co si to dovoluje... Naštěstí je mi tahle paní úplně volná a na rodinných akcích ji ignoruji
Malemu bylo 10 dni a jedna kamaradka (sama se vyzrala na 130 kg) mi rekla, ze ji to po porodu tale zustalo. Jejim dceram bylo 16 a 13 let ja v tu dobu vyska 155 a 65 kg. Ted po 3.porodu se fakt tesim az ji potkam v satech a je pro me velkou motivaci.
Ze mam prsa paradni dudliky, ze moje dite bude zavislak
Pak taky na sestinedeli ze si mam uklidit kapesniky kolem postele, ze jde vizita (kdyz jsem mela postpunkcni syndrom a kdyz jsem stala, tak jsem malem omdlivala a nejsky kapesniky mi byly ukradeny), ze se nemam vymlouvat a starst se o sve dite, ze vsechny zeny jsou unavene. Ze to ze je mi spatne je od krcni patere protoze se valim, takze mam vstat a starat se o dite - stale jsem mela postpunkcni syndrom, ktery nebrali na vedomi a malem jsem omdlela, takze nebylo bezpecne se starat o dite. Ze si to vymyslim a panikarim a ze mi pomuze lexaurin.
Já po porodu nechtěla slyšet, že museli moje miminko dát na jip, protože na tom není dobře. Pak jsem nechtěla od táty slyšet asi 12 hodin po porodu (s dítětem na jip), jestli mi to dítě v břiše nezapomněli, že mám furt pupek.
Od tchyně jsem si vyslechla ledacos včetně toho, ať jí malou dám, že ona to s ní umí líp. Ale to už jsem nějak vstřebala. Co nevstřebám nikdy, to se stalo mé ségře. Když po šesti hodinách pravidelných kontrakcí s velkými bederními bolestmi přijela do porodnice, udělali jí monitor a řekli jí: Vy ale vůbec nerodíte. A poslali ji domů, totálně zmatenou, že nerozumí svému tělu a nechápe, co se děje. Nabouralo jí to celý porod, takže rodila další čtyři dny.
@kacka1994 ty jo teda to je masakr... jo ty sestricky nekdy nemaji vubec empatii. ja kdyz jsem omdlyvala tak mi sanitarka rekla ze ,,takhle se to s vama neda" ze se mam snazit se projit :D.. ale ja omdlivala prve tri dny proste..ja mela hemoglobin 80 a vitamin D temer na nule...
no zajimave zeny co jste tady vsichni napsali.. nektere jste to meli fakt "ruzove"
@vlasta1981 tak to je zlej sen
@pavlah8 tak byla jsem mladá a blbá
@vlasta1981 Ale jste dobra
@pavlah8 tak co s ním ... Ať si jde . ... Vydržel s milenkou 3 měsíce ... A dodnes je sám a holce je už 23 . No karma .
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Co jsem nechtěla slyšet, bylo ještě na porodním sále "kde je otec? bez něj dítě nesmíte mít u sebe." (Naštěstí má odpověď "odvedl si ho pan doktor sestru zmrazila tak, že zmlkla a zmizela ... To, že si ho odvedl proto, že jsou kolegové a šli to zapít, přece není můj problém, ne?)
Co jsme chtěla slyšet a neslyšela si nějak nevybavuju. Místama to bylo "ale to je v tomhle věku normální", což ale poměrně slušně dosycovali místní termínové skupiny.