Co presne a v jakem casovem sledu Vam delali pri vyvolavanem porodu a za jak dlouho jste porodily? Po dvou spontannich porodech to vypada, ze na treti pokus to nevyjde ☹ V pondeli musim na vyvolani. Zajima me, co konkretne muzu cekat, docela se bojim 😩 Co lekari delali vam, bylo to bolestive? Za jak dlouho jste porodily?
otázka je, proč musíte na vyvolání - co průtoky pupečníkem a stav placenty? pokud je vše oki, nechala bych to na přírodě. normální těhotenství trvá 40týdnů +/- 2 týdny, takže je fyziologické rodit ve 42tt.
první porod mi vyvolávali třetí den po druhém termínu (11dní po prvním termínu), zavedli mi tabletu, rozjelo se to samo během půl hodiny, bohužel jsem měla silné kontrakce, které byly ani né po minutě ale neotvírala jsem se dle toho, po třech hodinách udělali akutního císaře kvůli tomu, že malá měla už špatné ozvy.
ráno jsem dostala něco na to vyvolání.. do oběda se nic nedělo.. po obědě se nic nedělo.. sem tam někdo přišel udělat ozvy... v 15 hodin mi dr. píchl plodovku a v 17:01 bylo dítě na světě...
Jeden den jsem nastoupila, proběhl monitor a ptali se mě na nemoci v rodině a další pro mě hlouposti. Druhý den mi dali kapačku teď nevím čeho. U té se sledovalo na monitoru miminko. Ta kapačka prý občas vyvolá porod. Třetí den ráno mi dali tabletku. Kontrakce jsem měla hned co 5-15 minut. Ve 12 hodin mi píchli plodovou vodu (to nebolí je to jako by jste se počůrali). Po píchnutí plodovky mi kontrakce sílily a bolely víc, ale pořád se to dalo zvládnout. Asi za 2 hodiny jsem šla tlačit a za 45 minut byla venku. Nejhorší pro mě bylo přijít na to jak tlačit a dýchat. Určitě to, ale není žádná katastrofa jak jsem všude četla. Jen prostě víte, že teď už to bude. 🙂
Mně teda dělali preindukci prostaglandinem u Apolináře, jestli se to taky počítá. Měla jsem v 38/39tt špatné jaterní testy. Ráno v půl devátý jsem dostala tabletku, celé dopoledne se nic nedělo, někdy po poledni mě začaly tak jako lehce pobolívat záda dole a kolem 15h mi najednou začala odtékat voda a byla jsem na 2cm otevřená. Šlo se na klistýr, nechali mě na přípravně se sprchou a záchodem cca 1-1,5h, to mi bylo ještě překvapivě hej, kontrakce byly sice po pár minutách, ale směsi zelný, nahřivala jsem se ve sprše, houpala na míči. Pak se šlo už na sál, kontrakce postupně sílily, to už jsem přestala vnímat čas. Poslední odhadem 1,5h kontrakcí už byla docela drsná, ale asi nic extrémního. Malá se narodila po osmé večer. V průběhu mi chtěli (do)prasknout vodu a dávat něco na zmírnění kontrakcí, protože se jim ze začátku na sále nezdál monitor, ani jedno jsem si nenechala a jsem za to ráda. Takže u mě to šlo rychle a dobře, samospádem. Ale říkali, změny u té mé diagnózy, kvůli které vyvolávali, to tak bývá.
Já přenášela 9 dní po termínu a neměla ani připravené porodní cesty. V 8:00 mi zavedli tabletu a pořád mi říkali, že jako prvorodička rozhodně nemám počítat, že bych ten den rodila. Nakonec ve 12.h jsem začala cítit kontrakce, ve 14.hod se to rozjelo naplno a řekli mi že budeme rodit nejspíš ještě ten den 🙂 Šla jsem na přípravu. No a nevím už v kolik hodin, to už jsem čas nevnímala, ale asi kolem 16hod. mi píchli vodu a v 17:30 byla malá na světě. To byla pak už podle mě rychlovka.
Já šla na vyvolání 41+6, ve 12:20 jsem dostala půlku tablety, šla jsem SI lehnout na oddělení. Do 45 minut mi začaly kontrakce (cca po 5 minutách), docela dlouho jsem se neotvirala a pak najednou 7cm 🙂 tak se šlo na sal, 18:42 mi píchli vodu a 18:50 byl mrňous venku...takže za mě dobrý :D
já byla také na vyvolání. Ráno v 7 jsem nastoupila, v 8 jsem šla na porodní sál, dostala první tabletku, nic se nedělo, po dvou hodinách druhou, během půl hodiny mi začaly kontrakce co minuta/minuta a půl, pak mi píchli vodu, dostala jsem klystýr a jelikož to byl opravdu mazec tak jsem měla i epidurál. Takže před epidurálem kapačka na zpomalení kontrakcí, po píchnutí epi jsem se během chvíle uplně otevřela a tlačila jsem... Malá byla během 5 hodin od druhé tablety venku.... Jo a ještě jsem dostala někdy v průběhu oxytocin....
7.30h nástup do nemocnice, kolem pul deváté zavedení tabletky, zhruba za 3/4 hodiny první slabší bolesti jako při MS, pomalu se to rozjíždelo a za dve hodiny po zavedení tabletky jsem byla otevřená na 4 prsty, pritom bolesti porad slabé...Pak se to moc nehlo, kolem pul jedné mi píchli vodu, tak se to zase trošku rozjelo, pomalu jsem se otevřela na 6prstu, šlo to ale pomalu, tak mi píchli oxytocin v 14.50h.To se rozjeli opravdové MEGA kontrakce a v 16.09 byla malá venku....POdotýkám, že jsem nemela žádný epidural a ani žádné jiné injekce proti bolesti...nechtela jsem..
Prvni porod probehl SC, takze mne nechteli nechat moc dlouho druhe nosit po terminu. Nechali az do 41+3, pak mne prijali na vyvolani. Kolem poledne mi zavedli dilatacni tycinky, ktere mely teoreticky pomoci mechanicky spustit sekreci hormonu. Cekali jsme do druheho dne rano. Beze zmen. Tycinky byly vyjmuty a aplikovali mi tabletu. Kolem 12. hodiny se dostavilo slabe boleni a brneni v podbrisku a zadech. Veceri v 17 jsem mela jeste chut snist, ale behem konzumace pulky chleba s maslem se to nahle silene rozjelo! Veceri jsem uz nechala lezet a byla jsem rada, ze nemam co zvracet. Kolem 18:30 mi praskla voda a bolesti zesilily do miry, kdy uz jsem se nemohla moc pohybovat. Sedela jsem na mici, nebo na mici ve sprse. Tak ve 20 jsem uz jen klecela na zemi... :D A ve 21:30 se mi narodila, bohuzel nakonec akutni sekci, nase krasna dcera.
@efulin Podotykam, ze pri vlozeni tablety jsem byla otevrena na prst. Po te 20. hodine si lekar myslel, ze zmena nebude a jenom skucim ... po vysetreni prohlasil, ze jsem to vzala hopem a je to na 8 cm, takze se to zkusi prirozene, jak jsme doufali. Skoda, ze male neprosla hlavicka mymi cestami. Ale to uz je mozna jina kapitola ... kdo vi.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Me jenom protrhli vak blan (to jaksi vůbec nebolí) a nechali chodit po oddělení aby se porod rozjel. Rozjel, takže to bylo všechno. 🙂 cca hodina mozna dvě (mam to trochu v mlze) kontrakci a mala na tři zatlaceni venku. 🙂