Zdravím holky,
Prosím, pokud jste nějaká podstoupila plánovaného císaře ve fakultce v Porubě, odpověděly byste mi na pár otázek?
Zajímalo by mě totiž, kolik dnů před termínem císaře cca naplánují? A hlavně, jestli Vám umožnily alespoň 10minut bondingu? Zatím mi každý totiž říkal, že ne. Plus za jak dlouho Vás dali z JIP na pokoj s dítětem?
Děkuji moc 🙂
Na Vašem místě bych se raději informovala přímo ve Vámi vybrané porodnici např. při dni "otevřených dveří", který probíhá pravidelně v průběhu týdne (všechny ostravské porodnice to mají na webovkách). Anebo si tam zkusila zavolat a zeptala se na bližší informace. Co se týká plánování sekce - záleží na vašem (Vy a dítě) zdravotním stavu - od toho se odvíjí termín zákroku, jestli lékař zvolí celkovou nebo částečnou anestezii atd. atd. U každé maminky to s ohledem na okolnosti může být trochu jinak. Každopádně není na škodu mít s sebou sepsaný porodní plán, v němž uvedete všechna Vaše (reálná 🙂) přání. Držím Vám palce, ať je vše podle Vašich představ.
Fakultka má nově nadstandardní pokoje po císaři, je to vlastně "jednolůžková JIPka," kde s tebou může být miminko ihned a jste spolu 24h denně, podmínkou je mít sebou doprovod (partnera, mamku...), ať ti s mimčem pomůžou po dobu kdy se nedá vstát. Jinak když jde všechno dobře, tak bonding lze, když je celková anestezie tak bonduje manžel a čeká na tebe s mimčem pak na tom nadstandardním pokoji.
@monikaka95 termin jsem mela 30.7 a v ten den mi taky udelali cisare,porodila jsem v pondeli dopoledne,maleho jsem videla cca 2 min na sale a pak az v 5 na kojeni,na jip jsem zustala do druheho dne,potom prevoz na 6ti nedeli kde mi maleho nosily na kojeni jinak jsem ho na stalo dostala az ve stredu ráno
@janulenka94 ahojky, moc děkuji. A vůbec to nenabídli nějaký bonding? Mi se moc nelíbí představa, že mi malou hned seberou... :( A aby byl císař plánovaný až na den termínu mě taky děsí.. když mě to chytne dřív samo, aby mě pak neuspavali celkově. Chtěla bych spinal..
@monikaka95 nenabidli 😔 ani pritelovi,pak me nastvalo kdyz byl partner za malym cca 30min po porodu ze nam nikdo nerekl ze muze prijit a byt s malym odpoledne v dobe návštěv 😔 takhle mohl byt s malym aspon partner kdyz ne ja....30.7 prvni termin a 3.8 byl druhy
,kamaradku to chytlo pred terminem a mela spinal pokud by nebyli komplikace myslim ze ti daji spinal
@monikaka95 ja ve fno podstoupila dva cisare,jednou planovany v roce 2016 a pak akutni v cervnu 2019, u planovaneho mi cisar naplanovali v ukoncenem 38tt mohla jsem si vybrat z vice terminu. U porodu byl manzel,maleho mi ukazali na sale kde jsem si ho mohla poradne prohlednout a pak mi ho nosili celou noc na kojeni,druhy den uz jsem normalne fungovala,ale maly mel nejake komplikace,tak byl delsi dobu na neonatologii.. kdyby problemy nemel tak jsme normalne na sestinedeli..jo a do porodnice jsem mela nastup den pred terminem cisare.. u druheho akutniho jsem rodila podobne,taky spinalni anestezie,akorat to bylo trochu horsi jelikoz jsem mela kontrakce..jinak mi ho po porodu taky hned ukazali a pak mi ho nosili na kojeni,to uz jsem byla v nove vybudovanem jip pokoji,kde jsem byla sama a druhy den uz jsem byla s malym na sestinedeli.. domu jsme sli 5 den.. 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já byla na plánovaném císaři ve FN Ostrava v září 2017. Termín porodu jsem měla 16.9. , císaře mi naplánovali na 14.9. a to jsem je ještě musela přemluvit, říkali pořád času dost. Bonding neproběhl, po očištění mi malého na pár minut přinesli. Z JIP jsem šla na klasický pokoj druhý den ráno, po sprše a snídani, okolo oběda dali děti na pokoj už na stálo.