Císařský řez po předchozím císaři. Rodily jste i normálně?

paja_
14. zář 2019

Ráda bych věděla ti co rodilí první dítě na císař jestli vás druhé nechali rodit normálně nebo jestli jste museli zase na císař. První dítě únor 2018, a teď jsem v 16tt. Děkuji.

nikol85bla
14. zář 2019

Dostala jsem na výběr. Vzhledem k většímu vahovemu odhadu lékaři doporučili císaře, ale mohla jsem to klidně zkusit i normálně

michaelllas
14. zář 2019

Ahojky, to bude asi dost individuální 🙂 Záleží dost na tom, proč si rodila císařem miminko poprvé...Já měla akutní císař, pokud nebude druhé mimi KP můžu rodit normálně, co se týče po fyziologické stránce...

michaela_2
14. zář 2019

Dcera: sekce z důvodu KP a přenášení (do termínu jsem měla rodit normálně, ale nenechali mě přenášet a ani nechtěli vyvolavat)
Syn se pak narodil o 20 měsíců později prirozene (rychlý velmi rychlý porod 🙂)
Druhy syn o 5 let později, také prirozene

marlenka34
14. zář 2019

První jsem měla plánovanou sekcí 2017, podruhé 2019 doktorka jen zkontrolovala jizvu a dala mi na výběr a to byl malý KP. Skrz následné komplikace jsem ale měla zase SC.
Od hodně maminek jsme slyšela, že rodily přirozeně po první sekci, ale musela být jizva ok a musí být porod spontání, né vyvolaný

summer2012
14. zář 2019

11/2014 neplanovana sekce po odtoku plodove vody-kefalopelvicky nepoměr (velká hlava, malá díra v pánvi 😀), 8/2017 přirozený porod 4 dny po termínu...celé těhu mě doktor připravoval na to, že to nejspíš bude zase sekce, pokud přirozený tak před termínem...nakonec mě "přinutili" (já po 10hod kontrakci po 3min prosila o císaře) to zkusit přirozeně a povedlo se 😀

ckei
14. zář 2019

1.porod cs kvůli příčné poloze. 2.porod se rozhodovalo dle vahoveho odhadu miminka. Vzhledem k mému obrovskému přání přirozeného porodu mi bylo vyhověno (u nás,pokud je odhad nad 3,5kg,tak se jde na císař). Odhad byl tedy 3,6kg. Porod nakonec proběhl opravdu přirozeně. Zcela bez komplikaci, celkem dost rychle. Malá se narodila s váhou 3,59kg 🙂

bva
14. zář 2019

Já první porod - Akutní CS 2015, a druhý plánovaný cs skrz ztenčenou jizvu 2017.

pavcza
14. zář 2019

1. plánovaný cs, malý byl kp, po 2.5 letech dcerka přirozeně, nikdo 2. císař ani nezmínil.

denca033
15. zář 2019

@paja_ první cs 2012 syn nebyl otočeny. Druhý cs 2014 u dcery jsem se neotvirala a v listopadu 2019 třetí cs. Při prvních dvou se rozhodlo až v porodnici když jsem přijela s kontrakcema a a teď už to bude automaticky cs

paja_
autor
15. zář 2019

Já totiž první dceru rodila akutním císařem, nepostupoval porod a malá měla špatne ozvy. A teď mě jizva hodně poboliva a doktorka říká že to je moc brzy, dostala jsem hořčík a rekla že ona se bude přiklánět zase k císaři. Tak mě zajímali vaše zkušenosti.

mamal34
18. zář 2019

@paja_ ja první císař, dva dny udržování a bolesti protože bylo brzo, dcera byla příčně. Jizva obrovská a do dnes poboliva občas. O dva a půl roku přesně vaginální porod za odměnu. Od prasknutí vody 4hodiny, bolesti dvě hodiny...o císaři u druhé dcery se vůbec nemluvilo i když mě jizva pobolivala a táhla a všechno ok. Ale bylo mi řečeno že pokud by byl první císař kvůli mě a ne kvůli miminku dá se dost možná počítat že bude i druhý. Teď čekáme třetí a já pevně doufám opět ve vaginální.... Kamarádka má tři děti císařem kvůli nepostupujicimu porodu... Vždy stejný... Snažila se ona i doktoři a nakonec to nevyšlo. Ale asi je to porod od porodu. Určitě neznamená že musíte znovu rodit císařem. A s tou jizvou... Ta mě opravdu bolela hned jak mi začalo růst bříško

alexovka
18. zář 2019

Syn 3dny před TP akutně císařem, dcera o necelé 3roky později se neotočila, byla koncem panevním, takže nebylo co rozmýšlet a byl druhý císař. Pokud by se otočila, chtěla jsem zkusit přirozený porod.

anetahozakova1
23. zář 2019

Syn 10.let císař u dcery 5.let jsem dostala na výběr buď plánovaný císař nebo přirozený porod, zkusila jsme přirozeně ale opět to skončilo císařem... Teď už mám automaticky císař, termín porodu mám na 19.12 tak počítám s tím že v porodnici na kontrole se domluví termín na plánovanou sekci... (To že druhé jsem měla také císař i když jsem chtěla přirozeně neznamená že tak musíte skončit i vy, mám mutací genu X a to prý způsobuje nesestupujici porod... Bohužel mi to zjistili až teď ve třetím těhu... 🙂 )

maxpex
12. říj 2019

A nevíte jak je to konkrétně teď v Motole, když bych chtěla po 1.sekci i podruhe sekci?

suromana
16. led 2020

Chtěla bych obnovit diskuzi. První porod jsem měla císařským řezem pro nepostupující porod (za 2 dny jsem se neotevřela ani na milimetr). Teď jsem ve 35tt a doktorka mě straší velkým dítětem, taky mě dost pobolívá jizva, i když dle UTZ je zatím snad v pořádku. Jsem hubená a mám obří břicho jak u dvojčat, už se mě na to několik lidí ptalo, i doktorka dnes vtipkovala, že kdyby nevěděla, že je tam jedno, tam si tipne dvojčata. Chtěla bych asi rodit na Obilňáku v Brně. Máte někdo čerstvou zkušenost, že by vám dali na výběr, vzhledem k velikosti dítěte a bolestivosti jizvy, mezi sekcí a normálním porodem, nebo mě budou tlačit spíš do normálního porodu. Jako pokud by nakonec ten odhad velikosti prcka nebyl tak velký a jizva byla dost silná, asi bych to chtěla zkusit přirozeně, ale mám trochu strach, aby jizva nerupla, přece jen se to děje v 1% případů, což mi přijde tedy dost. Děkuji za případné vaše zkušenosti.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru