Ahoj maminky,která z vás rodila císařským řezem? Zajímalo by mě kdy mohu začít cvičit? Doktor mi nic neřekl a když jsem se před sestrou zmínila že budu chodit běhat s kočárkem tak mě řekla že minimálně rok nemohu běhat. Prý vůbec nemohu chodit do fitka a mohu maximálně cvičit různé dechové cvičení na posílení středu břicha. Jak jste to měly vy? Cvičili jste ?
@lidija1234 Ja jsem zacala cvicit az po roce, a svaly me i tak bolely silene. Ale cvicila jsem teda pilates. Myslim, ze beh neni takova rasovina, ale pockala bych alespon ty 3 mesice. Zalezi taky na tom, jak se citis a jak se ti hoji jizva.
@lidija1234 minimálně půl roku nic a na břicho rok, můj gynekolog mé na to upozornil, ale záleží jak se cítíš. Já jsem se hojila dobře, aale stejně jsem byla překvapená, jak moc mi to vzalo sil a jak ty svaly jsou poškozené...
@lidija1234 běhat a cvičit jógu jsem začala cca po půl roce, 7mi měsících. O pár měsíců později jsem přidala i cvičení zadek a stehna, ale třeba břicho jsem necvičila vůbec. Já teda ale měla i fyzio problémy, takže jsem opravdu cvičila zejména střed těla a přímo na břicho raději ne. Fyzio mi řekla, že bych si tím víc ublížila než prospěla. Plus masírování jizvy pravidelně. Je to prostě naprd po tom císaři, při větší námaze jsem jí cítila celkem dlouho.
Moc děkuji za zkušenosti,já jsem teda ještě zkoušet necvičila ale doma se docela nadru 😄asi z lehká něco zkusím a uvidím jestli to budu zvládat. Jizva mě už neboli výjimečné mě v ní občas píchne ale právě nerada bych si na ještě přitížila. Jsem během těhotenství dost přibrala a řada bych to dala dolů,vím že základ je jídlo ale chtěla bych zapojit i cvičení jenom třeba zlehka doma 🙂
Teď po druhém CS jsem tři týdny po porodu šla k fyzio na kontrolu a začala cvičit ( velmi zlehka) cviky od ní. Od příchodu z porodnice chůze, každý den, cca kolem 8 km, postupně víc. Poprvé jsem vyběhla 3 měsíce po porodu. Po sestinedeli kolečkové brusle. Teď jsem 5 měsíců po porodu a 12 km ubehnu jako prd. Vše konzultováno s fyzio, která se specializuje na ženy v těhotenství a po porodu. Od začátku jen tolik, aby mi to bylo příjemné.
Jo a velký důraz kladu na péči o jizvu, už od porodnice.
@malinkaelinka já teda se nijak nestarám ani mi nikdo neříkal že bych se měla nějak starat, v nemocnici akorát dezinfekce a ať si to pořádně umývám mýdlem nic víc
@lidija1234 Ja jsem mazala asi tak mesic mesickovou masti a delala tlakove masaze, pak mi mast dosla a novou uz jsem nekupovala. Jizvu mam i tak hezkou. 😉 Uz je to teda skoro pet let.
@lidija1234 já si ji od začátku hladila, dýchala jsem si do ní, pak jemně masirovala, pak masirovala víc a víc. Pořád promasirovavam, pořád ty vrstvy mají tendence se lepit
Doporučuji mamacore ➡️ zlehka. Myslím že mají i týden cvičení zdarma na zkoušku
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lidija1234 nemelo by se minimalne 3 nesice delat nic☺️Ja u prvniho jsem zkusila lehci cviky po tech 3 mesicich ale neslo to..takze jsem zacla az nekdy po pul roce…ale jen zlehka zadny fitko atd,.ale zas ja nikdy nejak becvicía takze moje telo na to nebylo nejak extra zvykle..je to sle vsechno urcite individualni..ted po druhem porodu si to neumim predstavit uz asi vubec 😂