Císař v Havlíčkově Brodě, kdo ho absolvoval?

debeee
7. led 2015

Ahoj děvčata, včera jsem ke svému zděšení zjistila, že v HB nemůže být tatínek u císaře. Neabsolvovala některá v poslední době? Hlavně by mě zajímalo jak to dělají potom? Vím, že v JI je tatínek i miminko s maminkou na pooperačním a co 2 hodiny chodí sestřička přebalit a přiložit k prsu, ale celou dobu je miminko s rodiči. Všem předem děkuji za ohlasy

aronek
7. led 2015

@debeee ahoj, měla jsem tam dva. Malé vynali, umyjí je, na chodvě ukáží mamince, ta se odjíždí dospat. Tatínek je u mytí i vážení. Tatínek pak může být s miminkem a nechají je klokánkovat, nebo s maminkou. Já vždy odjela sama a s klukama byl tatínek. Plánuji třetí a bude opět císař, tak nevím jestli předem se nedá domluvit jiný postup. My to měli vždy akutní císař 😉 Kluky jsem pak viděla až na oddělení a nosily mi je sestřičky do té doby než jsem byla schopná se postarat. Když byl někdo na návštěvě, nechávají je na pokoji s maminkou, protože pomůže návštěva 🙂

debeee
autor
8. led 2015

@aronek Moc děkuji za odpověď. A tatínek pak nemohl být s tebou? Když už nemůže být manža s tebou u císaře chtěla bych aby byl se mnou na pooperáku i s miminkem. Jsem zvědavá jak se s nimi domluvím. Přijde mi to trochu středověké. U normálních porodů mají skvělou politiku, ale u císařů teda nic moc 😒

brouzdalka
8. led 2015

Tak já sem tu svou zkušenost napilšu. Asi je to jiný u plánovanýho SC a epidurálu, já měla akutní v CA. Miminko měl na klokánkování tatínek, ale tím bonding končí. Pak ho za mnou samotnýho poslali na JIP, když jsem se probrala, převezli mě na šestinedělí a jeho poslali domů. Dítě jsem viděla po 10 hodinách.
Nevěděla jsem, do čeho jdu, jinak bych si to nějak ohlídala. Ale na sál tatínek tady nemůže, což u epidurálu je fakt škoda. Za mě plánovaný SC jedině v Krnově.

aronek
8. led 2015

@debeee on se za mnou přišel podívat na dospávání, když odevzal malého, ale bylo to v noci, tak pak ho poslali pryč. Ale já pravdu měla dva akutní, plánovaný bych zkusila nějak domluvit dopředu. Prostě ve tři ráno byli rádi, že vzbudili všechny potřebné 😉

debeee
autor
8. led 2015

@brouzdalka Kamarádka rodila v Krnově císařem a maximálně spokojená. Je fakt, že si všechno museli zaplatit, ale člověk ty prašulky rád zaplatí, když ví, že tam bude mít někoho s sebou. Manžel tam seděl celou dobu vedle ní a i při bondingu byl u ní. A malou dali mamince hned po zašití na prsa a ne že ho viděla až za bůhví jak dlouho.
Chtěla bych nadstandart, tak by tam se mnou mohli manžu nechat i s prckem. Uvidíme. Třeba toho malého lenocha překecám aby se otočil 😉

@aronek Když to budu mít třeba plánované bude to trochu jinak a budou přístupňější k trochu jinému přistupu 😀

brouzdalka
8. led 2015

@debeee Pokud ovšem bude nadstandard volný...taky jsem ho chtěla, nebyl volný, proto standard pokoj, kde spala paní, takže smůla, neskutečně mě to mrzí doteď, už k HB nemám důvěru ☹ Kdyby druhé náhodou bylo taky SC, tak raději proto pojedu jinam, kde to mají líp zařízené.

debeee
autor
8. led 2015

@brouzdalka Toť otázka 😀 Jestli bude volný. Kámoška co rodila císařem v JI a ležela na pooperačním, mohla mít celou dobu manžu i mimi u sebe. Nakonec měla i štěstí, že nadstandart byl volný, takže všichni byli spolu až skoro do noci a to rodila ráno v 8.
Uvidíme jak to nakonec dopadne, třeba budu mile překvapena 😀

brouzdalka
8. led 2015

@debeee Jo, je to krása, když to takhe vyjde, to pak člověk i toho císaře líp snáší. Tak držím palce 🙂

debeee
autor
8. led 2015

@brouzdalka Mě by ani nevadila nepřítomnost manži u císaře ale potom být sama a ještě bez mimča. 9 měsíců se na to těšíme a pak to ani pořádně nevidíme ☹

brouzdalka
8. led 2015

@debeee Jj, je to totálně na...nechci být sprostá ☹ Mám to personálu strašně za zlý, trpím tím doteď a mám hrůzu z dalšího porodu, že to zažiju znova.

aronek
8. led 2015

@debeee pak dej vědět jak to dopadlo. Pokud se podaří třetí, tak prý domluvíme císaře rovnou 😉

debeee
autor
8. led 2015

@aronek Určo dám 😉

debeee
autor
17. bře 2015

@aronek @brouzdalka Holky bohužel nemůžu poreferovat jak to chodí v Havl. Brodu u císaře, rodila jsem normálně 😒

tarra27
17. bře 2015

@debeee jak to?

debeee
autor
17. bře 2015

@tarra27 Nakonec se malej otočil a vyvolávali mi ho

tarra27
17. bře 2015

@debeee a ty jsi chtela rodit klasicky?

brouzdalka
17. bře 2015

@debeee A tebe to mrzí? 🙂 Co já bych za to dala 🙂 S druhým to zatím vypadá dobře, jizvu vůbec necítím, ale do HB už nejedu, špatný vzpomínky.

aronek
17. bře 2015

@debeee tak hlavně, že jste v pořádku. Velká gratulace k miminku 😉

debeee
autor
17. bře 2015

@tarra27 @brouzdalka chtěla, ale do poslední chvíle to vypadalo na císaře. Kdybych věděla jakej porod mě čeká, rodila bych raději císařem. Malého museli nakonec tahat kleštěma, no hnus fialovej ☹

@aronek Děkuji, zaplať panbůh máme to za sebou a jsme v pořádku

brouzdalka
17. bře 2015

@debeee Ber to z tý lepší stránky, jedna maminka tady z MK rodila přirozeně po dvou císařích, snad 2 dny a kleštěma, ale byla za to neskutečně ráda. I přesto prý daleko lepší než císař 😉 Takže gratuluju.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru