Císař při 1. nepostupujícím porodu a 2. porod vaginálně?

papalinka
13. lis 2015

První dítě jsem nakonec porodila císařem, po dlouhém nepostupujícím porodu, kdy jsem se vůbec neotvírala. Je možné, že druhý porod proběhne normálně přirozeně a nebo je velká pravděpodobnost, že se to bude opakovat? Máte zkušenost?

sara84
13. lis 2015

Kamaradka stejne jako vy, a druhy prcek byl prirozene a bez problemu! U me naopak, prvni prirozene a ok, druhy nepostupujici ukonceny sekci!

vec01
13. lis 2015

@papalinka Mám z vlastní zkušenosti stejný problém. První nepostupující a vysvobozující sekne. U druhého před porodem podobná předpověď, naštěstí mě ani lékaři k přirozenému nepřemlouvali a domluvili jsme se na další sekci. Pravděpodobnost, podle toho, že jsem se vůbec neotvírala byla veliká. Po pravdě - druhá plánovaná sekce pro mě byla nejlepší řešení, jak psychicky, tak fyzicky, kdy jsem nemusela trpět, jak před porodem (kdyby opět nepostupoval), tak samozřejmě ještě po sekci.

ladie
13. lis 2015

@papalinka měla jsem to stejné. Po dlouhých hodinách první porod skončil CS kvůli nepostupujícímu porodu. U druhého těhotenství mi chtěli rovnou udělat CS, což jsem odmítla. Ale aspoň jsem si musela preventivně vyběhat předoperační vyšetření. Porod sám začal a po 6-ti hodinách kontrakcí jsem se s doktorem domluvila, že to opět nikam nevede a šla jsem opět na CS.
Ale jsem ráda, že si malá aspoň sama řekla, kdy chce ven 🙂

josephinak
13. lis 2015

Ano, lze to. Já měla první SC, druhý po roce vaginálně. Takže ano 🙂

shynne
13. lis 2015

První porod trval 12h a malý nesestupoval + jsem byla málo otevřená,pak zjistili,že hlavička je ve špatném směru,takže sekce.
Teď u druhého,že to zkusím,jizva byla dobrá. Porod mi začal přirozeně,praskla mi voda,ale po 22h opět císař,málo otevřená a malý opět nahoře,druhý byl celkově horší,ale jsem rada,že jsem to zkusila a rekonvalescence po císaři byla lepší.

eficenka
13. lis 2015

@papalinka
a jak porod probíhal? mohla si se volně pohybovat, využít teplou vanu ,sprchu, masíroval Ti někdo záda?
ukázali Ti uvolnující polohy - zavěšená do partnera, pohyby pánví?
počkat a prozatím nepíchat vodu a hlavně nedávat oxytocin, pak by k tomu dojít nemělo 🙂
zkus si vybrat dobrou porodnici a mít oporu v partnerovi
a hlavně hodně věcí dělá psychika!!

sara84
13. lis 2015

Kamaradka stejne jako vy, a druhy prcek byl prirozene a bez problemu! U me naopak, prvni prirozene a ok, druhy nepostupujici ukonceny sekci!

kacka82
13. lis 2015

@papalinka I já měla první porod po 23 hodinách ukončem akutní sekcí pod celkovou narkózou pro nepostupující porod. Byla jsem ráda, že to mám za sebou a všichni jsme zdraví. Pak jsem nastudovala spoustu materiálů a chtěla to alespoň zkusit i přes to, že mi lékaři říkali, že se nepostupující porod může opakovat....ale nebránili mi. Miminko v bříšku však rozhodlo samo....neotočilo se a do porodu koncem pánevním po sekci jsem nešla. Ani jsem si nestihla oběhat předoperační a malý se opět rozhodl, že si sám určí, kdy se narodí. Takže druhý porod akutní sekce ve spinálu. Byla jsem šťastná, že jsem u jeho zrození při sobě, že ho můžu pohladit. Očichat, což jsem u dcerky vzhledem k celkové narkoze nemohla. Záleží na Tobě a tvém rozhodnutí. Nikdo ti nezaručí zda se problémy budou opakovat či ne....pokud máš strach jdi do sekce, pokud jsi přesvědčená, že to chceš zkusit, pokus se.

papalinka
autor
13. lis 2015

@eficenka k porodu jsem šla naprosto vyladěná bez obav a s vírou, že to zvládnu. Pohybovat jsem se mohla, sprcha mi vůbec nepomáhala, bohužel manžel u mne být nemohl. Dlouhé hodiny mi nedávali nic, ale byla jsem pořád jen na jeden, tak až asi po 8-10 hodinách mi dali nějaké léky na otevření. Nic nepomohlo a bolesti byly nesnesitelné, tak byl císař vysvobozením. Nakonec zjistili, že hlavička šla špatným směrem, i proto jsem se neotvírala.

Podruhé bych to chtěla zkusit přirozeně a hlavně jsem chtěla slyšet, že některým z vás se to podařilo. Ještě se poradím v porodnici a uvidíme. Kéž by to na podruhé vyšlo.
@sara84 @vec01 @ladie @josephinak @shynne @kacka82

kocka5
13. lis 2015

@papalinka Ahoj, po prvním akutním císaři jsem pomalu 9 měsíců s druhým dítětem řešila, zda císař či normálně. Vyptávala jsem se mudr, ta mi skoro vůbec neporadila, že to rozhodnou v nemocnici v 38. týdnu...... blabla...... ale ať se smířím s 2. císařem. Bléééééé.
Nakonec se mě ve 38. doktor zeptal ,jak to vidím ....... a já mu rozechvěle řekla že normálně. Ale že jsem slyšela že 95% jde znova na sekci. On řekl, že u nich v nemocnici je to tak 60%. To se mi zdálo reálnější pro přirozený porod. Ani jsem nešla na předporodní kurz. Po 5 hodinách byla na světě a byla to fakt rychlovka. Dokonce se mi úplně zahojil duševní šrám, z prvního porodu, kdy jsem měla pocit, že jsem na prd. Ale teď už vím, že asi předtím bylo něco jinak....... a normálně porodit můžu. Hodně mi to pomohlo. Takže za mě, jdi do toho ........ a pokud to skončí sekcí, tak ses alespoň pokusila a myslím, si že do dalšího života je vědomí toho pokusu fajn.
Mimochodem u prvního jsem měla pocit, že to dítě není uloženo tak dole...... za to u druhého jsem měla pocit už od 7. měsíce že mi vypadne samo.

shynne
13. lis 2015

@papalinka držím palce,aby ti to vyšlo přirozeně 😵 😵 hlavně at je miminko a ty v pořádku to je nejdůležitější i kdyby tě nakonec řízli 🙂

des
13. lis 2015

První porod byl ukončen sekcí po cca 6hod pro ne postupující porod a tíseň plodu (vyvoĺávaný po odtoku vody), druhý celkem asi 10 hodin, jen s malou pomocí oxytocinu, vaginálně, třetí porod taky 10 hod, absolutně bez ničeho a taky se povedlo...pokud jde o mě za pokus to rozhodně stojí!!! A pokud bys měla pocit, že to nedáváš, vždycky můžeš říct, že tě hrozně začala bolet jizva a jedeš na sál na to tata...čili myslím, že není co ztratit. Držím moc palce, ať to klapne dle představ!

verka4d
17. lis 2015

Já jsem rodila čtyřikrát normálně,ale moje sestra měla první císařem a druhé přirozeně,takže to samozřejmě jde 🙂 Ale ono taky záleží na porodnici a doktorech,sestra byla v porodnici,kde upřednostňují přirozené porody a kamarádka,která má dvě děti císařem zase v jiné porodnici a tam ji automaticky udělali císař,když už tak rodila poprvé a přitom k tomu nebyl žádný zdravotní důvod,tak nevím,podle čeho to berou...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru