První dítě jsem nakonec porodila císařem, po dlouhém nepostupujícím porodu, kdy jsem se vůbec neotvírala. Je možné, že druhý porod proběhne normálně přirozeně a nebo je velká pravděpodobnost, že se to bude opakovat? Máte zkušenost?
@papalinka Mám z vlastní zkušenosti stejný problém. První nepostupující a vysvobozující sekne. U druhého před porodem podobná předpověď, naštěstí mě ani lékaři k přirozenému nepřemlouvali a domluvili jsme se na další sekci. Pravděpodobnost, podle toho, že jsem se vůbec neotvírala byla veliká. Po pravdě - druhá plánovaná sekce pro mě byla nejlepší řešení, jak psychicky, tak fyzicky, kdy jsem nemusela trpět, jak před porodem (kdyby opět nepostupoval), tak samozřejmě ještě po sekci.
@papalinka měla jsem to stejné. Po dlouhých hodinách první porod skončil CS kvůli nepostupujícímu porodu. U druhého těhotenství mi chtěli rovnou udělat CS, což jsem odmítla. Ale aspoň jsem si musela preventivně vyběhat předoperační vyšetření. Porod sám začal a po 6-ti hodinách kontrakcí jsem se s doktorem domluvila, že to opět nikam nevede a šla jsem opět na CS.
Ale jsem ráda, že si malá aspoň sama řekla, kdy chce ven 🙂
Ano, lze to. Já měla první SC, druhý po roce vaginálně. Takže ano 🙂
První porod trval 12h a malý nesestupoval + jsem byla málo otevřená,pak zjistili,že hlavička je ve špatném směru,takže sekce.
Teď u druhého,že to zkusím,jizva byla dobrá. Porod mi začal přirozeně,praskla mi voda,ale po 22h opět císař,málo otevřená a malý opět nahoře,druhý byl celkově horší,ale jsem rada,že jsem to zkusila a rekonvalescence po císaři byla lepší.
@papalinka
a jak porod probíhal? mohla si se volně pohybovat, využít teplou vanu ,sprchu, masíroval Ti někdo záda?
ukázali Ti uvolnující polohy - zavěšená do partnera, pohyby pánví?
počkat a prozatím nepíchat vodu a hlavně nedávat oxytocin, pak by k tomu dojít nemělo 🙂
zkus si vybrat dobrou porodnici a mít oporu v partnerovi
a hlavně hodně věcí dělá psychika!!
Kamaradka stejne jako vy, a druhy prcek byl prirozene a bez problemu! U me naopak, prvni prirozene a ok, druhy nepostupujici ukonceny sekci!
@papalinka I já měla první porod po 23 hodinách ukončem akutní sekcí pod celkovou narkózou pro nepostupující porod. Byla jsem ráda, že to mám za sebou a všichni jsme zdraví. Pak jsem nastudovala spoustu materiálů a chtěla to alespoň zkusit i přes to, že mi lékaři říkali, že se nepostupující porod může opakovat....ale nebránili mi. Miminko v bříšku však rozhodlo samo....neotočilo se a do porodu koncem pánevním po sekci jsem nešla. Ani jsem si nestihla oběhat předoperační a malý se opět rozhodl, že si sám určí, kdy se narodí. Takže druhý porod akutní sekce ve spinálu. Byla jsem šťastná, že jsem u jeho zrození při sobě, že ho můžu pohladit. Očichat, což jsem u dcerky vzhledem k celkové narkoze nemohla. Záleží na Tobě a tvém rozhodnutí. Nikdo ti nezaručí zda se problémy budou opakovat či ne....pokud máš strach jdi do sekce, pokud jsi přesvědčená, že to chceš zkusit, pokus se.
@eficenka k porodu jsem šla naprosto vyladěná bez obav a s vírou, že to zvládnu. Pohybovat jsem se mohla, sprcha mi vůbec nepomáhala, bohužel manžel u mne být nemohl. Dlouhé hodiny mi nedávali nic, ale byla jsem pořád jen na jeden, tak až asi po 8-10 hodinách mi dali nějaké léky na otevření. Nic nepomohlo a bolesti byly nesnesitelné, tak byl císař vysvobozením. Nakonec zjistili, že hlavička šla špatným směrem, i proto jsem se neotvírala.
Podruhé bych to chtěla zkusit přirozeně a hlavně jsem chtěla slyšet, že některým z vás se to podařilo. Ještě se poradím v porodnici a uvidíme. Kéž by to na podruhé vyšlo.
@sara84 @vec01 @ladie @josephinak @shynne @kacka82
@papalinka Ahoj, po prvním akutním císaři jsem pomalu 9 měsíců s druhým dítětem řešila, zda císař či normálně. Vyptávala jsem se mudr, ta mi skoro vůbec neporadila, že to rozhodnou v nemocnici v 38. týdnu...... blabla...... ale ať se smířím s 2. císařem. Bléééééé.
Nakonec se mě ve 38. doktor zeptal ,jak to vidím ....... a já mu rozechvěle řekla že normálně. Ale že jsem slyšela že 95% jde znova na sekci. On řekl, že u nich v nemocnici je to tak 60%. To se mi zdálo reálnější pro přirozený porod. Ani jsem nešla na předporodní kurz. Po 5 hodinách byla na světě a byla to fakt rychlovka. Dokonce se mi úplně zahojil duševní šrám, z prvního porodu, kdy jsem měla pocit, že jsem na prd. Ale teď už vím, že asi předtím bylo něco jinak....... a normálně porodit můžu. Hodně mi to pomohlo. Takže za mě, jdi do toho ........ a pokud to skončí sekcí, tak ses alespoň pokusila a myslím, si že do dalšího života je vědomí toho pokusu fajn.
Mimochodem u prvního jsem měla pocit, že to dítě není uloženo tak dole...... za to u druhého jsem měla pocit už od 7. měsíce že mi vypadne samo.
První porod byl ukončen sekcí po cca 6hod pro ne postupující porod a tíseň plodu (vyvoĺávaný po odtoku vody), druhý celkem asi 10 hodin, jen s malou pomocí oxytocinu, vaginálně, třetí porod taky 10 hod, absolutně bez ničeho a taky se povedlo...pokud jde o mě za pokus to rozhodně stojí!!! A pokud bys měla pocit, že to nedáváš, vždycky můžeš říct, že tě hrozně začala bolet jizva a jedeš na sál na to tata...čili myslím, že není co ztratit. Držím moc palce, ať to klapne dle představ!
Já jsem rodila čtyřikrát normálně,ale moje sestra měla první císařem a druhé přirozeně,takže to samozřejmě jde 🙂 Ale ono taky záleží na porodnici a doktorech,sestra byla v porodnici,kde upřednostňují přirozené porody a kamarádka,která má dvě děti císařem zase v jiné porodnici a tam ji automaticky udělali císař,když už tak rodila poprvé a přitom k tomu nebyl žádný zdravotní důvod,tak nevím,podle čeho to berou...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Kamaradka stejne jako vy, a druhy prcek byl prirozene a bez problemu! U me naopak, prvni prirozene a ok, druhy nepostupujici ukonceny sekci!