Byla jsem dnes na výtěru kvůli streptokoku v děloze a když doktor viděl jak mám jednu "stranu" nateklou, říkal, že se v nemocnici budou přiklánět nejspíš k porodu císařem. Jsem z toho trošku zklamaná, první dítě šlo na svět klasicky a císaře jsem nechtěla ani při druhém-samozřejmě, když neni jiná možnost, nedá se nic dělat. Je prý riziko, že až budu tlačit, mohli by ty žíly prasknout, prostě prcek tlačí na špatné místo. Máte někdo zkušenost.?
já si vyžádala ještě v těhotenství vyšetření na cévním /lehce komické, ehm, břuch a křečové žíly no na pysku směr do třísla, klasické vystouplé - hnusný modrý hadi cca 10cm/, tam mi doporučili brát Detralex, komprese samozřejmě žádná, to by mě někdo musel uvázat asi na kozu /se tam tomu smál primář+3medici 😝 / a s porodem žádné komplikace neodhadl. anebyly a hadi zmizeli.
Také jsem rodila normálně. U prvního s nástřihem a pak mě šili asi i okolo, ale asi spíš ty žíly stahovali, aby tak nečněly, než že by praskly.
Já jsem měla také velkou křečovou žílu na stydkém pysku a doktory ani nenapadlo, že bych kůli tomu mohla rodit císařem.
Taky jsem tsm mela krecove zily a o cisari nepadlo ani slovo,syn mel 4 kg a po cca dvou tydnech po porodu samy zmizely 🙂
Měla jsem taky křečové žíly na vulvě a na nohách, byla jsem s tím i na cévním - gynekoložky si nevěděla rady 🙂 A rodila jsem normálně, nikdo to neřešil.
ony se ty křečové žíly právě při porodu tlakem hlavičky odkrví a neměl by to být žádny problém
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Měla jsem podobný problém, ale rodila jsem normálně, ani žádný z doktorů, u kterých jsem byla neříkal, že by to byl důvod k císaři. Mimi mělo po porodu 4900g, odhad byl kolem 5kg, takže věděli, že dítě bude velké, ale císaře mi nenavrhovali. Po šestinedělí se vše na "inkriminovaných" 🙂 místech spravilo