Císař a vložky do porodnice. Jsou nutné síťované gaťky a vložky bez lepítka?

20. srp 2020

Holky, když budu rodit císařem, jsou nutné ty poporodní síťované gaťky? A hlavně, jsou nutné ty vložky bez lepítka? Já se bojím, že mi to bez lepítka bude jezdit. Děkuji za zkušenosti.

veritanas
20. srp 2020

Ahoj, za mě určitě... hlavně u těch kalhotek si dej pozor, aby ty kalhotky měly vysoký pas, aby ti to netlačilo na jizvu... No a vložky musíš mít opravdu porodnické bez gelu i parfemace...a nejezdilo mi to, drželo to hezky

mzacikova
20. srp 2020

Já ty "super" kalhotky měla. Ani mi po císaři nevadily. Vložky taky ne, sestřička mi řekla, ať si jich první den dám víc (myslím že 3) a neklouzaly. Ty kalhotky jsou pevné.

klokanka31
20. srp 2020

Já rodila teda normálně, ale žádný speciální kalhotky ani porodnický vložky neměla 😮

vladienka
20. srp 2020

@klokanka31 a to sa ako da zvladnut s normalnymi vlozkami? By som ich minula 100 za den.

Samozrejme aj po cisari treba mat sietovane kalhotky, aspon jazva vetra

evika_1105
20. srp 2020

Ja jsem taky mela CS a kupovala jdem kalhotky v dmku a byly super. Vlozky tam v pohode drzi.

elesse
20. srp 2020

Po cisari nejsou ocistky?

klokanka31
20. srp 2020

@vladienka No já celkově pro doktory byla zajímavý případ 😀 jsem krvácela jen jako při běžné ms, a jestli si dobře vzpomínám, tak jen dva týdny... Ale poslední týden to bylo spíš špinění... A doktoři říkali ať používám porodnické, aby se lépe zahojila jizva po nástřihu, ale já měla ambulantní porod, tak jsem si to dělala po svém... I jizva byla do dvou týdnů OK 😊

travnulee
20. srp 2020

Po císaři jsem ty kalhotky nosila asi měsíc, možná i dyl, když máš dobré kalhotky nebudou jezdit. Měla jsem molipents, oni je pak nějak přejmenovali, už nevím jak, ale v lékárně by měli vědět.

jjasmina
20. srp 2020

Poporodní kalhotky , myslela jsem, že zbytečnou, ale je to sakra dobrej vynález, vložky, čím delší tím lepší

potaplice
20. srp 2020

@elesse Jsou.

barmil
20. srp 2020

Bez lepitka jsou potřeba, aby to dychalo a nezaparovalo se to. Ze stejného důvodu i ty kalhotky.
Ja to využila jen v porodnici, doma uz jsem si vzala svoje kalhotky a noční vlozky, po kazdem wc jsem sprchovala jizvu po nastrihu a do 8dnu jsem mela pryč stehy, do 14dnu ocistky, pak už jsem mela jen intimku na vytok /spineni.

jiss
20. srp 2020

Jenom k tomu ježdění: je potřeba mít ty kalhotky adekvátní velikosti. Přišla jsem si jako mastodont, tak jsem si koupila největší, ale byly moc velké, tak se to opravdu posouvalo. A za mě taky jednu velikou vložku než tři menší naskládané na sobě, to situaci taky nepomohlo.

autor
20. srp 2020

@jiss no právě. Jsem tlustoprdka a mám tendenci se dívat po čím víc X k tomu L, tím líp. Tak já nevím, pogůglujujak to správně měřit.

olga_
20. srp 2020

@elesse Jsou, ale o dost méně než po vaginálním porodu. Oni to tam už během sekce pročistí.

tasimia
20. srp 2020

Hele ony se ty síťované kalhotky úplně natáhnou. Měla jsem xl a bylo mi to volné.

travnulee
20. srp 2020

Mně třeba ty molipant seděli i XL, a to jsem fakt padesatikilove tintitko, brala jsem si širší, protože mám poruchu lymfatickych cest a nesnesla bych úzké nohavicky. Je to i o značce.

vladienka
20. srp 2020

@olga_ ja som nemala o moc menej ako po prirodzenom, po oboch hezky celych 6 tyzdnov a asi rovnako

mzacikova
20. srp 2020

@olga_ já se po císaři čistila 4 týdny. Poslední týden nebo dva už méně, ale pořád to trvalo

moominkaa
20. srp 2020

Já ty síťovaný nosila po druhém císaři 6 neděl 😅 a vložky poporodní jsou super. Klasický by mi fakt nevydrzeli a blbě by se to na tu síťku i lepilo

ekou
20. srp 2020

Porodnicke vlozky od canpolu maji i lepici prouzek. Jen jsem zjistila, ze ta vlozka je tak dlouha, ze neklouze :D

jiss
Autor odpověď smazal
Zobraz
jiss
20. srp 2020

No, nerada to tu říkám veřejně :D ale pro srovnání měřím 180 cm a vážila jsem cca metrák, z porodnice jsem šla s o 10 kg méně a XL (značky Abri-fix) bylo fakt velké. Ono je to opravdu hodně pružné.

westie
20. srp 2020

Vyuzila jsem je po obou cisarich a bylo to super - vlozky neklouzou a jizva po cs mi dobre vetrala. A mam dost siroka stehna a i ty nejvetsi, co jsem sehnala, se mi zarezavaly, tak jsem si je nastrihla a byl klid🙂

lizzie02
20. srp 2020

Jsem čerstvě po císaři mám myslím kalhotky Molicare s nohavickama, normálně mám kolem 60 kg a mám Lko, krásné se natáhnout nikde netlačí 😊 do nich mám poporodní vložky flower batist nebo tak nějak, nechce se mi jít koukat 😁 krásně to drží 😁😊 po prvním císaři jsem je nosila dlouho, mám je až na břicho, takže mě netahnou na jizvu a ta může větrat 😊

lotosek
20. srp 2020

Ty vložky jsou tak obrovské, že ani není místo, kam by se ještě měly posouvat. 😝 Flower Batist jsou nakonec docela příjemné, když to srovnám s nemocničním erárem, ty byly jak neohoblované prkno. A prodyšné vysoké kalhotky po SC chceš. Vybírej ty, které se dají případně vyprat a znovu použít. Na cestu z porodnice si vem nějaké starší oblečení, já jsem měla jizvu potřenou desinfekcí nebo čím a z toho oblečení jsem ten puch nemohla dlouho dostat.

katebk
21. srp 2020

Po cisari, mě nechali bez kalhotek a jen mě podestylali vložkama a podložkou, ráno jsem sla do sprchy a dala jsem si už své pohodlné kalhotky s vysokým pásem a vložky do toho, určitě ty velký porodnicky, myslela jsem taky, že budou klouzat ale vůbec 🙂 jelikož jsem byla tu noc vycevkovana, a měla vyvedenej dren, nevím jak bych ty kalhotky měla :D 🙂 po první cestě na záchod se všechno spravilo o 1000%, takže další cestu už jsem zvládla sama, proto hadici vytáhli

jancabr
21. srp 2020

@lizzie02 tyhle kalhotky jsou super, taky jsem je měla a po sekci je nosila minimálně 4 týdny. Jsou pratelné, rychle schnou, krásně větrají a nikde neškrtí

inkheart
22. srp 2020

@vladienka stejně tady, po SC jsem měla očistky asi 5 týdnů

inkheart
22. srp 2020

Já měla po SC síťované kalhotky a za mě super, nosila jsem je pak asi měsíc nebo celé šestinedělí, už nevím.. Skvěle v tom větrá jizva.

inkheart
22. srp 2020

To samé vložky, ale ke konci jsem tedy používala obyč, když už to bylo slabší

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru