Ahoj, zavádím si utrogestan a včera jsem si všimla, že mám čípek hodně nízko (jen po druhý kloub na ukazováčku), je měkký a krátký. Skoro jsem nevěřila, že to je čípek :D jen takový mekoulinky nízký polštářek kulatý s dírkou uprostřed. A za tím byla cítit asi hlavička 🙂 to už vím dlouho, že je mimi hodně nízko a hlavička naléhá. Myslíte, že když je tak nízko čípek a tak, že už to může brzy přijít? Nebo můžeme ještě vydržet měsíc? Děkuji za názor
Ty jo, ja utros brala jen do 12tt. Ono ti nikdo nerekne, jestli uz to bude. Nekdo chodi i na prst otevreny a porod se nekona. Takze vydrzet muzete klidne jeste dlouho 😉
Ja byla otevrena skoro na 3 prsty cely posledni mesic 🙂
Zatím malý týden... 33+5, ale pořád poslouchám od Dr ať už to čekáme. Ale říkají to dlouho. Čípek jsem měla naposledy 20mm a hlavička naléhá, to je i cítit za tím čipkem. Ale nikdy jsem čípek necítila při zavádění. Byl vždy výš, než jsem dosáhla. Tak jsem zvědavá, jak moc velká to je změna a jestli to něco znamená 🙂
@hanyas vím jak ti je. Ja začala rodit ve 27tt, ležela jsem dva týdny v nemocnici kde porod zastavovali ale nikdo tomu nevěřil. Nakonec se povedlo, ale malý je úplně sestouply a drží ho jen zkrácený čípek, tak prý to mám čekat pořád. Drž se, vím jak těžké to je. Ale určitě vydržíte dlouho 🙂 Já jsem úplně šťastná že jsem takhle daleko, nevěřila jsem že vydržime. Teď je na hlavu pořád ležet a hlídat se, i když už to tolik nehrotim, ale každý den čekám že to přijde. Na palici no :D
@yareah no to si myslím, že je to divočina. Já taky jen ležím a ležím. Doktor v nemocnici mi dával max 3 týdny a teď právě ten 3. týden probíhá, tak se děsím každého píchnutí. Třeba dnes mě celý dopoledne pobolívalo v podbřišku jako na MS tak už jsem začínala jančit. Řekli, že kdyby se mi cokoliv nezdálo, hned s taškou do nemocnice... Takže tak. Však to znáš 🙂 Jinak malýho mám taky strašně nízko.
@hanyas aaaale že řekli... Mě nevěřili ani dva dny, pri propuštění mi řekli, že nevydržíme ani dva týdny do kontroly... Z nemocnice mě pustili před 5 týdny 🙂 tak se neboj, ještě můžete v klidu vydržet. Viděla jsem to tam na jiných maminka chtěl. Tolikrát jim říkali že vydrží týden potom držely 3 🙂 čípek máš taky zkrácený? A hlavičku až dole? Ja prý mám hlavičku až dole u stydké kosti a v břiše mám už jen bříško a nožičky.
@yareah abych pravdu rekla, ve ctvrtek na kontrole mi dr.jen zmerila cipek, tak o poloze mimca nevim. Ale je hodne nizko, citim jak tlaci dolu. Je to ale hroznej hyperaktiv, takze se tam porad jeste pretaci. Pri hospitalizaci ale byl hlavickou dolu, udelala se mi i nalevka, porad neustaly tvrdnuti bricha, ale utrogestan zatim cipek drzi. Tak uvidime. Na tvym miste uz bych se taky tak nehlidala. Mimco uz je v tvym pripade skoro "hotovy", tak at uz se deje vule bozi, vid? 🙂
@yareah kdyz ono delka cipka neni jedinym kriteriem proto,abys zacala rodit.Upozornit te na to musi,ale take se muze stat,ze to dotahnes do terminu.
Ja jsem poslouchala od 34tt,ze budu rodit (ale kvuli necemu jinemu),temer obden a nakonec mi jeste v terminu museli vyvolavat.Takze spise je to o psychice,on ten posledni mesic je vycerpavajici po vsech strankach,hlavne to cekani.
Jsi v krasnem tydnu,pokud to bude pozitri nebo az za mesic,miminko se bude mit dobre;)
Hlavne odpocivej,uzivej si klidu,muze to byt kazdym dnem,ale i za mesic nebo za dva😉 jsem ti poradils,vid?;)
Rodit jsem začala ve 23tt, porodila jsem nakonec ve 26tt. Každopádně, pokud se ti to nezdá, tak si radši zajeď k dr. lepší stokrát zbytečně než jednou pozdě. Jsi sice už v 33tt, ovšem kdyby se porod rozeběhl moc rychle a ty nedej bože porodila doma, tak může mít mimčo problémy s dýcháním např. Spíš se divím, že pokud jsi byla hospitalizovaná a dle slov dr. nevěřili že vydržíš nerodit, že tě vůbec v tak nízkém tt propustili...
@linee aspoň jsi mě vrátila zpět na zem 🙂 to taky často potřebuju 🙂 vím sama že to může být zítra i za měsíc, ale stejně nad tím pořád dumam a jsem ráda, když mi to někdo připomene 🙂
No tam zrovna byla doktorka která se mi nezdala už když mě jednou při vizite vyšetřovala. Ráno mi dali další kapacky magnezka protože se mi to zase zhoršilo a dopoledne jsem šla k ní na kontrolu a ona najednou že mě propouští domu. Sestry co tam byly to nechápaly, říkaly, že jsem určitě za pár dní zpět a porodim. Takže že 3 kapacek ten den jsem měla jen jednu a v poledne jsem už supajdila domu. Nějak se nám to nezdálo, hlavně když jiní dva doktoři - největší kapacity tam - mi řekli, že nepouští domu dřív než po ukončeném 32tt. A tady tato mě najednou propustila. No tak jsem si dala doma vyloženě jen leháro a naštěstí se po několika dnech doma břicho uklidnilo. Ale byli jsme pořád ve střehu a nachystaný že pojedem rodit :D
@ptacatko01 odpověď jsem ti napsala, ale zapomněla označit
Právě v tak nízkém tt je to fakt divné, někde při hrozícím porodu pouští až kolem 35tt, do té doby tam je právě riziko dechové tísně po porodu a dalších, nevím co to bylo za doktorku, já bych si to tedy na triko nevzala. Ono porod se někdy může rozeběhnout poměrně rychle. Já tedy rodila ve 26tt, ale večer když jsem šla spát tak všechno ok, pak jsem se vzbudila ve dvě ráno a měla jsem lehké bolesti hodně slabé, myslela jsem, že půjdu jen na velkou. Nejdřív jsem chvíli seděla a pak jsem si všimla, že to je bolest chvilková a několikrát po necelých třech minutách. Tak jsem zazvonila na sestřičku, ta mě vyšetřila a už mě vezli fofrem na sál, malá měla už nožky prostrčené skrz čípek. Během chvíle jsem se pak hodně otevřela a kvůli konci pánevnímu mě okamžitě vezli na císaře. Nebýt v nemocnici, tak nevím...ale u mě to byly jiné okolnosti. Držím palce ať vydržíte co nejdéle.
@ptacatko01 no jo, ale ačkoliv jsem ji moc nevěřila, tak jako prvorodicka jsem vlastně vůbec netušila co a jak a logicky jsem spoléhala na to že snad ví co dělá :(
No, naštěstí to dobré dopadlo a vydrželi jsme v celku 🙂
@hanyas určitě vydržíš, držím palce 🙂
Já jsem jim v nemocnici říkala že my prostě vydržime ještě dva měsíce a doktoři na mě koukali jak na blázna a pořád opakovali, ať se snažíme vydržet pár dní. A vidíš, za chvíli to dva měsíce budou 🙂 tak věř a taky vydržíte určitě 🙂
@yareah vubec se toho neboj,urcite te poucili,kdy mas supajdit zpet,aby ti stihli pichnout kortikoidy (pokud uz nepichali).Hlavne oddychuj,relaxuj,udelej si cas jen pro sebe,protoze pak uz to jen tak nepujde🙂 lehce se to rekne,ale kdyt se budes stresovat,ze uz,tak jako naschval nic.Prcek si sam rekne🙂jak jsem psala,nejhorsi je to cekani,ale ver,ze to zazivaji i holciny,co jsou zdravotne ok az do konce.Drzim palce🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahojky... V kolikatem tt jsi?