Maminky čím jste ošetřovali jizvu po porodu?Jednak jizvu po císařském řezu a jednak jizvu po nastřižení nebo natržení hráze?Co bylo nejlepší?
Já jizvu po císaři promazávala olivovým olejem a teď modrou indulonou. V porodce doporučovali i vepř. sádlo....nesolené 😀
já jí nemazala ničím, ale moje známá měsíčkovou mastí....jo to sádlo jsem slyšela taky.
jizvu po šití jsem mazala řepíkovou mastí, na bolavý konečník mi hodně pomohl gel z dubové kůry
obklad z dubove kury 😉
ja sem ji tak tez nemastila necim 😒 bylo mne receno ze mam co najcastej umyvat mydlem 😒 😕
dobrý večer-mě v porodnici neřekli nic...Až asi po měsíci se mě kamarádka zeptala jestli si to masíruju,jsem jí řekla že né...Tak jsem začla mazat sádlem 🙂
Mě v porodnici i porod. asistentka doporučili dermo-chlorophyl je to buď sprej nebo gel. Ten sprej je výbornej má i dezinfekční účinky. Koupí se normálně v lékárně. A ještě jsem používala arnika gel od weledy. Taky výbornej
Holky děkuji moc!!! 🙂
nejlepší je spešl gel na hojení jizev, Contractubex 😉 stojí asi dvě stovky, já ho vmasírovávám asi měsíc a fakt je to rozdíl
S cisarem zkusenost nemam, ale na to druhe je dobra arnika. Ja jsem mela tinkturu, ktera se myslim redila vodou. To urcite presne reknou v lekarne. Arnika ma vyborne hojive ucinky. 😉
Mast z Dubové kůry 😉
Holky, prosím mohli by jste napsat konkrétní názvy výrobků? Čím je nejlepší ošetřovat šití ještě v porodnici?
Já jsem nástřih akorát několikrát denně omývala ledovou vodou 😉 ale dle slov mého gyn. jsem se zahojila hodně dobře, kdyby se to nehojilo tak jsem chtěla zkusit taky tu dubovou kůru 🙂
Ono je docela jedno čím ji mažete...hlavní je masírovat ji, aby byla měkká a by nepřirostla. V nemocnici mi doporučovali sádlo (což jsem doma samozřejmě neměla), tak jsem masírovala olivovým olejem, vazelínou...co jsem měla po ruce. Ale i když jsem masírovala poctivě, moc pěknou ji nemám. Chodila jsem pak po 7 měsících i na laser, mazala mastí na jizvy Contratubex...a nic...Je pořád hnusná...uprostřed mírně vystouplá a růžová. Ale teď po roce už s tím nic nenadělám...Tak mazat, děvčata, mazat 😀 😀
Já jsem ne mazala ničím a jizvu mám hezkou. Tet už je to v pohodě ale na začátku ten nástřich byl peklo. Ledovala sem a myla sem se studenou vodou nic jiného sem nesnesla
měla jsem nástřih a mazala gelem z dubové kůry 🙂
Taky jsem mazala gelem z dubové kůry a hodně mi pomohla, je super a levná... takže doporučuji 😉
Pardon 🙂 Nepřesně jsem si přečetla název tématu...já myslela, že řeč je o jizvách po porodu císařem...Tak to byl můj příspěvek trochu mimo mísu 😀
Holky ... taky mažu gelem s dubové kůry a je super ... musí teda bejt v ledničce. Stála myslím 48,-kč.
Ahojky, v porodnici mi sestřička doporučila na masírování a hojení hráze gel MITHRA, který je z bylinek a je krásně cítit po levandulkách.Tady na tom gelu,který stále ještě mám, jsou internerové stránky www.nobilis.cz. Stále kolem 130 Kč.Byla jsem s ním moc spokojená.
Tak jizvu po císaři jsem nejdřív mazala měsíčkovou mastičkou, ale zjistila jsem, že nejlíp se mi hojí, když ji nemažu vůbec 😉 .Je to divný, ale mám jen tenunkou červenou čárku, která myslím časem vybledne a nebude tam nic.
Mě po prvním císaři nejde jizva vůbec vidět,moc pěkně mě zašili 😉 ničím jsem ji nemazala jen po koupání pořádně vysušila.
Já ji mám zatím jemně červenou,a sem tam ji namažu...Nejdřív jsem ji mazala taky měsíčkovou mastí,ale ted ji namažu i s břichem...jinak to neřeším
Do ted jsem nemazala ničím a to jsem dva měsíce po císaři, jizva je pěkná tenounká ale doktormi doporučil i contracttubex gel na jizvy
Já používám taky contractubex, ale nějak zapomínám mazat 🙂
Já měla nastřiženou hráz a mazala jsem hned od prvního dne dubovou kúrou. Jednak pomáha, aby se rána nezanítila a jednak se jizva krásně a bez problémů hojila. A samozřejmostí je fakt hodně časté měnění vložek (v porodce jsem spotřebovala tak cca 6balíků 🙂 ) a důkladná hygiena....(po kojení bylo sprchování nejčastější činností v porodnici)...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
na jizvu po cisari sem slysela ze je dobrej sipkovej olej a jizvu po nastrihu omyvam intimgelem z dubove kury a sem tam maznu bepanthenem - a 2 tydny po porodu uz i klidne kychnu coz bylo zezacatku peklo 🙂