Chtěly jste druhý porod taky císařem?

pavla555
9. srp 2017

Ahoj, řekla jste si některá po prvním porodu císařem, že druhej porod chcete taky císařem? A co dotoři?
Díky a pěknej večer 🙂

listopadka1
9. srp 2017

JO, do normálního už nejdu, to byla hrůza. Doktor zatím, že počkáme, až se to bude blížit, ale že to obvykle bývá taky císařem, pokud si vysloveně nepřeju zkusit to normálně a mám k tomu dobrý předpoklady. Jinak co jsem slyšela, většinou tě v takový situaci nechají vybrat, ale hodně záleží na nemocnici i konkrétním doktorovi.

emysicka
10. srp 2017

Tak já mám za sebou 2x cisaře. U druhého se mě ptali, jak chci rodit. Řekla jsem že je mi to jedno, tak jsme čekali cca 5 hodin, jestli to pujde normálně a nakonec stějně jako u prvního akut. cisař. Malej tam byl tak šprajclej, že jim ani nešel vytáhnou. Myslím, že je to spíš na nemocnici, ale hlavně na doktorovi, kterého chytneš. Porod mě chytl o 20 dni dřív, takže jsem se s nimi ani nestihla předem dohodnout, takže rozhodnutí bylo na doktorovi, který měl zrovna směnu.

tekame
10. srp 2017

Mě se na každém vyšetření ptali, jak chci rodit. A vždycky se velice divili, že normálně. Takže mě akorát víc kontrolovali jizvu a váhový odhad miminka. Takže kdybych si řekla, že císařem, tak ho bez problému naplánují. Spíš víc měli "problém" s normálním porodem. 😉 Ale v porodnici u příjmu už se nikdo neptal ani nedivil a brali mě jako normální rodičku bez nějakých omezení. Nakonec jsem porodila za 3 hodiny kontrakcí a 1 minutu tlačení. Takže ideální porod. 🙂

yelowangel
10. srp 2017

Taky doufám že příští eventuální porod bude přirozený. Nevím jak mám silnou jizvu a jak se to bude pak tvářit ale pokud to půjde císaře už ne. Ale chápu že takhle bys věděla do čeho jdeš protože císaře už jsi zažila, je to taková větší jistota. A jestli se na přirozený necítíš myslím že nebude problém domluvit se na SC 🙂

kexina
10. srp 2017

Mně řekl gyndař na kontrole, že jestli budu znovu těhotná, tak mi doporučí znova císaře, že klasický porod nechávají "jen když ta žena na tom z nějakých svých důvodů extra trvá".

lucka662006
10. srp 2017

Já chtěla zažít normální porod a šla do toho, 21 měs. po císaři. Porod byl v pohodě a krásný, císař byl bolest a otrava...

ivisek80
10. srp 2017

Ja jsem rodila 14.hodin malou...chtela jsem rodit normalne...ale bohužel pro nepostupujici porod a ze tam mala byla nejak sprajcla...tak mi ji vzali cisarem...takze nemužu posoudit jake je to normalne...ale bolest to byla i tak jak po cisari tak kontrakce...asi jak kdo to proziva a ma...pak jak me propousteli z porodky tak me rekli rok pauzu od tehu a mužu zase byt znova tehu...a pak zkusit normalne rodit tak to asi pak zkusim normalne a když ne tak cisar bohužel ale clovek už vi do ceho jde...

pavla555
autor
10. srp 2017

Díky všem za reakce 🙂

janikdohnalova
14. zář 2017

Holky, můžu se zeptat, kde jste rodily? Mám za 6 týdnů termín druhého porodu, první byl akutním císařem po vyvolání. Druhý bych nejradši plánovaný císař, protože nemám úplně hladký průběh těhotenství. Gynekolog si ale myslí, že bych mohla porodit i přirozeně. Po prvním císaři jsem se hojila dobře..
Vím ale, že SC na přání se nedělá. Budu rodit v Praze v Motole - máte tam někdo zkušenost se stejnou situací?

baarunecka
14. zář 2017

Po jednom císaři pokud je žena zdravá, může druhé i třetí a další děti rodit přirozeně... Pokud má 2 císařské řezy, pak 3 řez je již automatický, protože hrozí ruptura dělohy při porodu... Po 3. císařském řezu se již nedoporučuje otěhotnět (hrozí ruptura dělohy)... Ale jsou ženy které do toho šly...

ivisek80
14. zář 2017

Ja rodila v Brne u Milosrdnych bratri...a celkem spokojenost priste az pujdu zase rodit protoze bych male rada kamose nebo kamosku rada poridila tak zkusim zase rodit normalne a nejak to dopadne...vim ze ma komoska mela take malou planovany cisar tyden pred terminem a radeji pro sichr...🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru