Ahoj holky,
jsem druhy týden po porodu císařem,mám za sebou už druhou sekci,tentokrát už ale nekrvácím ani nešpiním,na břiše lehávám uplně normálně i sama bez problému vstanu,nic mě nebolí a chutě nějaké už jsou tak se chci zeptat jestli, když se na to cítím jestli to zkusit nebo ne? Samozřejmě s ochranou...po první sekci sem krvacela a měli jsme sex už po necelých třech týdnech a pohoda. Ale i tak by člověk znal názory ostatních žen... 😝
Šestonedelie nie je výmysel modernej doby, vždy som ho bez problémov dodržala (mám za sebou vaginálny pôrod aj sekciu). Sex 2 týždne po brušnej operácií sa mi zdá ako hazard so zdravím.
já po 6t ještě pořád sotva seděla...kdyby ho na mě vytah po 2 týdnech, namouduši bych ho přes něj flákla 😀
Osobne bych do toho nesla, ale chute muzu jenom zavidet, mne plny kojeni chute blokuje jeste ctyri mesice po porodu 😀
Tak mám kamarádky co to zkusili taky dva týdny po porodu a jsou v pohodě. I co sem si tak četla na netu. Tak asi teda ještě počkám. Jenže se to lehce říká...šestinedělí dodrží bez sexu možná 10% žen a to bych se ještě divila.. jako když jsou bolesti tak to chápu. Ale jsem OK.
@pepenyny25 odkial mas tu statistiku?
@pepenyny25 já měla po vag porodu sex třetí týden. Týden jsem byla bez krvácení a spineni a bez jakýkoliv bolesti. Porod předtím byl s po pěti týdnech a očistec skrz šití...
@bajana neznám ve svém okolí nikoho kdo šestinedělí dodržel. 😜
Podle me je to jedno. Myslím že když se člověk cítí dobře tak proč by měl čekat tak dlouho když má chutě
osobně bych počkala aspoň 4 týdny. Jinak já mám v okolí holky, který vydržely celý šestinedělí, dokonce i já třikrát...
@pepenyny25 tak načo sa pýtaš na fóre? Smelo do toho...
A k tej štatistike - ja zase nepoznám vo svojom okolí nikoho, kto by nevydržal abstinovat 6 týždňov....to nám hneď mení pomer na 50:50 😉
Ja jsem nemela sex delsi dobu nez 6 nedel a vydrzeli jsme to oba v pohode. Mesic pred porodem a pak asi 5 po a muzu rict, ze jsem sice chute mela, ale slo to i jinak aby se nestradalo. A prvbi sex po cs nebyl fakt nic moc, pripadala jsem si jak kdyby to bylo poprvy takze na dalsi jsem pak nechvatala, by to bylo vse v pohode a uzili jsme si to 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@pepenyny25 to, ze bys nemela kvuli infekci, asi vis. I s ochranou muze dojit k jejimu prenosu (budete na ni prece sahat). Ale je to samozrejme na tobe. Ja jsem po vaginalnim porodu sestinedeli take nevydrzela, jen "ctyrnedeli". Jeste bych asi pockala byt tebou, at jsi poradne zhojena. Ale je to kazdeho vec, zda bude dodrzovat, co by mel. Ne nadarmo je tu tech 6 nedel.....