Chci císařský řez, kde ho dělají? Poraďte, prosím

pixie93
6. říj 2016

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti s vyžádaným CS, kde ho dělají, případně kolik to stojí, nebo co jste udělaly, aby vám byl proveden? Jsem rozhodnutá, že přirozeně ani za mák.
Zároveň prosím ty, kteří mi chtějí dávat morální rady, aby si je odpustili. Jedná se o mé tělo a mé rozhodnutí, díky 😉

beisis
6. říj 2016

O žádné klinice kde by ho dělali na vyžádání nevím. Já mám dvě děti císařem a vím, že bych radši přirozeně. Ať z důvodu rekonvalescence tak z důvodu že to bříško se lépe stáhne po přirozeném porodu. Většinou stačí špatná poloha miminka, pak zdravotní komplikace při porodu a nebo u mne to byl podruhé předčasný porod a bolest v jizvě

brnohrot
6. říj 2016

@pixie93 Mám za sebou také jeden císař a rozhodně bych si ho nechtěla zopakovat. Všechny holky po přirozeném porodu normálně fungovaly, kdežto po císaři to bylo nemožné. 🙂

pixie93
autor
6. říj 2016

Holky, to je mi jasný, že rekonvalescence a to, že bude náročný vstát je hrůza, ale upřímně? Radši se normálně vyčurám, vykadím, než mít sešitý a bolavý podvozek.

laisobel
6. říj 2016

Souhlasim s holkama. Mam za sebou akutni cisar a nikdy bych dobrovolne na dalsi nesla. Bolesti, rekonvalescence, neschopnost se postarat o dite... Nikdy.
Nevim co te vede k tomu ho chtit ale spis bych si o tom zkusila promluvit s porodni asistentkou ktere veris, s dulou nebo s psychologem, podivala bych se na moznosti jako je aniball a masaze hraze a aromaterapie a nasla porodnici kde jsou nakloneni pranim a potrebam rodicky...
Moralne te nikdo neodsoudi, jen neznam nikoho po cisari kdo by si ho dovrovolne zopakoval - jasne kvuli zdravi ditete kdyz neni jina moznost, ale prirozeny porod je od prirody lepsi varianta a v dnesni dobe s analgezii a vsim moznym jak si ulevit si nemyslim ze se ho musíš bat. Navic nasledky po cisari mohou byt ohyzdne, nikdy nevis jak se ti zahoji svaly, jizva, tkane.....
Takze ja ti spis budu drzet palce abys v sobe nasla odvahu rodit prirozene!!
Jo a jsou tu na MK diskuze kde se toto probiralo a ty ženské nakonec rodily prirozene a nelitovaly... 😉

laisobel
6. říj 2016

@pixie93 ale po cisari to boli jako cert! Vubec vstat a fungovat...
A dopředu nemuzes vedet jestli te budou strihat a sit, ne kazda to potrebuje... 😉
Pomahaji cviky a masaze a da se dopredu na tom vsem pracovat.

luj89
6. říj 2016

V ČR si nemůžeš vybrat císaře bez zdravotní indispozice. Proč nechceš rodit přirozeně?

achjonetusim
6. říj 2016

@pixie93 Než mít sešitej a bolavej podvozek, je lepší rozpáraný sešitý podbřišek s jizvou, vyšší pravděpodobnost problematickýho rozjezdu kojení a sníženou pohyblivost - bejt odkázaná první dny/týdny ty i miminko na třetí osobu? Oukej.
Mimochodem, nemusíš bejt rozpáraná a nemoct dojít si na WC bez bolesti, stačí cvičit s Epinem nebo Aniballem

evapater89
6. říj 2016

Já se vycurala a vykobala potřebu bez problemu i s nastrihem a potrhanou pipinou, tělo se dalo rychle dokupy a svaly dole taky a chlap po dvouch přirozených porodech říká, že lepší sex nezažil 😊..

siiia
6. říj 2016

na vyžádání to nejde u nás.. jinak já rodila přirozeně a bez jediného škrábance, stačí si koupit epino nebo aniball a trošku se na to připravit....

vrabcak0007
6. říj 2016

záleží, v jaký jsi kondici...pak je i ta rekonvalescence úplně v pohodě..i po tom CS..a jizva po pár letech nebude skoro vidět a je v místech, kde tak moc nevadí...navíc tě hned druhý den nutí fungovat a chodit..není to nic drastickýho - chvilku se z postele budeš zvedat přes bok a nesmíš teda delší dobu kvůli jizvě a kýle tahat něco těžšího...tam je asi jediná nevýhoda..vyšší riziko tý kýly, protože tahání se přecijen asi moc nevyhneš..a pak tedy je fakt, že to břicho se nevrací tak rychle do původní polohy jako po přirozeným porodu...a pokud ho máš teď větší anebo jsi trošku při těle, pak ti může zůstat taková menší "kapsička"..ale nemusí...jen ta šance na to je tedy s tímhle trochu vyšší no...a s laktací já tedy problém vůbec neměla..měla jsem akutní CS a druhý den mi to teklo proudem 🙂

msimankova
6. říj 2016

@pixie93 Nemysli si, že se normálně vykadíš, brečela jsem u toho. Každé tělo je jiné, podle mně není o co stát ani v jednom případě, jen jsem tě chtěla upozornit na tohle.

vrabcak0007
6. říj 2016

@evapater89 tak je to určitě inidivindi ..moje sestra po druhém porodu šíleně potrhaná...nechtělo se jí to dole vůbec hojit..a to si dělala spešl koupele doporučený od dr...při velký jí to bolelo strašně..při malý potřebě jen o něco míň...i tak tedy říkala, že by do CS nikdy nešla..ale spíš jen proto, že se bojí narkózy...

evilin
6. říj 2016

Já měla akutní CS a hrůza. Doufám že další porod zvládnu přirozeně. Není nic horšího, než ta bezmocnost nemoci se sama postarat o dítě, bolest pri hojení, srusty, strach z problémů pri dalším otěhotnění, špatný rozjezd kojení a zdeformované břicho i deset měsíců po porodu....... Na přirozený porod je tělo ženy přizpůsobené, jizva v podvozku se zahojí určitě lépe a rychleji než rozpárané břicho. Nechceme tě moralizovat, jen sdělujeme zkušenosti.

lv
6. říj 2016

proč hned šitá? já bez aniballů apod.nenastříhlá, nešitá, záleží na pružnosti kůže atd. Čůrala jsem v pohodě, na velkou no po pár dnech taky ok..
Na to se neptáš, já vím, možná máš z toho hrůzu, strach, odpor, to může být - mluv o tom s gynekologem, lékařem. Cs se v čr na přání nedělá a je to podle mě dobře, porod je normální přirozená věc, cs poměrně velká břišní operace.

anetadr
6. říj 2016

@pixie93 odpovím na tvou původní otázku - někde jsem četla, že lze rodit "císařem na přání" pokud ti potvrdí psychiatr, že máš panický strach z porodu. Obnáší to jednu návštěvu u něj a vysvětlit mu důvody, proč se porodu tak bojíš. Svůj názor na věc si nechám pro sebe, chápu, že tě nezajímá🙂

elib
6. říj 2016

U nás se, díky Bohu, CS na přání nedělá. Pouze ze zdravotních nebo vážných psychických důvodů. Já kvůli vrozené vadě měla císaře plánovaného, ale pevně doufám, že druhý porod bude přirozený. Na šestinedělí holky, co rodily přirozeně, byly do dvou, tří dnů o.k. já se dávala dokupy týden....

bobulinka
6. říj 2016

U nás se nedělá, oficiálně se nedá ani zaplatit. Neoficiálně vím, že třeba u Apolináře dávala maminka co se mnou byla na pokoji všimné 15000, ale to nebylo na CS, ale na to že se jí dr. víc věnoval při porodu.

Mám za sebou dva CS. První akutní, ten byl na pytel to je fakt. Není nic hnusnějšího než se probrat z narkozy a vědět prd co se děje. Druhý plánovaný byl v částečné nárkóze a za mě úplně super. Komplikace žádné nemám. Bolesti mi přišly tedy úplně stejné jako po laparoskopii rok před tím. Jasně první den to bolelo, druhý už míň a třetí den jsem fungovala v rámci možností dobře.

Ty máš možnosti následující buď zjistit, zda nějaký lékař je CS za úplatu přístupný nebo to zkusit přes oční, psychiatrii,srdeční poruchu, cukrovku atd. atd.

misule1305
6. říj 2016

Naprosto Tě chápu, měla jsem panickou hrůzu z porodu, modlila jsem se, aby Lucinka byla moc velká na přirozený porod ("bohužel" byla a je prcek 😀 ). Byla jsem z toho celé těhotenství úplně v háji, rodit jsem prostě nechtěla. No nakonec jsem musela. 😀 A i když na porod jako takový nevzpomínám ráda, tak hojení proběhlo v pohodě, šestý den po porodu už jsem i kydala prasatům a úplně normálně fungovala.. 😉

soleilll
6. říj 2016

@pixie93 Nikde! Sekce na vyžádání se v ČR nedělá. Musíš mít medicínský (zdravotní) důvod, kvůli kterému lékař nedporučí vaginální porod.
Takže zapátrej ve vlastní anamnéze, zeptej se svýho gynekologa a ve vybrané porodnici. Někde jsou benevolentnější a někde striktnější. Nicméně nikde ti císaře z důvodu "přirozeně ani za mák" neudělají. 😀
Podrobnější info můžeš najít v téhle skupině: https://www.modrykonik.cz/group/4128/

kekulice
6. říj 2016

Císař se nikde jen tak nedělá, musí být důvod. Sama jsem po dvou akutních cisařích. Dávala jsem se poprve dohromady půl roku a teď po roce fit nejsem a nikdy nebudu. Je to největší operace břicha, není o co stát.

travnulee
6. říj 2016

Skončila jsem akutním CS pro nepostupující porod. Po celkové narkóze jsem se vzpamatovala docela rychle, i jsem se v pohodě rozkojila. Ale ta celková narkóza mě mrzí (přišla jsem o první momenty s malým, byl manžel, uplně dojatě o tom vypráví - závidím). Teď jsem rok po CS a když si šáhnu na pravou stranu na jizvu tak to bolí, gynekoložka říkala, že je to normální, že je řízlé do nějaké šlachu v děloze. Prý pokud mě to nebolí pro pohybu a při sexu, tak se to neřeší. Jinak mě jizva bolela při pohybu asi první dva měsíce, při dotyku prvního půl roku. Jinak vypadá docela slušně, je schovaná pod spodním prádlem, převis kůže zmizel asi za půl roku.

monikagurthova
6. říj 2016

@pixie93 ja byla císařem kvůli tomu ze mala šla dřív o měsíc a byla KP ale na požádáni bez důvodu ti ho asi nikde neudělaji. Je fakt ze ja se dala dohromady asi po měsíci a jsem OK ale spoustu holek co šly císařem mají komplikace i dlouho po operaci. Muzu se zeptat proc nechceš přirozeně? Ja kdybych si mohla vybrat na císaře uz nejdu nebyla to zrovna dobra zkušenost ☹ jestli je to kvůli bolesti tak te upozorňuji ze císař boli taky. Ja mela spinalku a mela jsem pocit ze ze me rvou kůži neni to příjemné a potom to boli hodne když to prijde k sobe...

dzogobela
6. říj 2016

@pixie93 pokud vim, tak nedelaj nikde, uz se to tady resilo nekde. Muzes zkusit pozadat tusim psychiatra, aby Ti napsal nejakou zpravu, ze kvuli psychice Ti doporucuje CS. Nekde jsem to tady cetla, ale nevim presne, zkus pohledat. 🙂

beisis
6. říj 2016

@pixie93 Tak to jsi mě pobavila 😀 Hele já po císaři nemohla jít normálně na velkou natož čůrat ta bolest v tom řezu jak se ti to zavinuje a nemluvě o kojení kdy se ti stahuje děloha a já skoro brečela bolestí jak to šlo do toho řezu a bolelo to jako prase. Vše má své pro a proti a věř mi že císař za mě má hodně proti a bolí tě všechno i dojít si na velkou protože ti nepůjde přes bolest v břiše zatlačit a samo to od sebe taky nepůjde.....

monikagurthova
6. říj 2016

@pixie93 a jeste jedna věc císař sebou nese spoustu komplikaci ja si jich dost vybrala jak na sále následně v porodnici a doma ani nemluvím a tahle zkušenost ve me úplně zadupala jakýkoliv touhy mít druhe dítě prave kvůli riziku druhého císaře....

beisis
6. říj 2016

@pixie93 A já tě nechci strašit ani odrazovat, jen si uvědom i následky že to není že se probudíš a vše je ok. Chápu z čeho máš strach ten já měla taky hrozný, ale po zkušenosti vím, že je prostě opravdu lepší cvičit a to vím i od kamarádek které rodili přirozeně a do týdne nebylo vidět, že byli těhotné a porodili bez nástřihu či minimálním šitím než doufat za císaře. Kdybych měla možnost si vybrat a nedusilo by se mi dítě na pupeční šňůře, i přes strach bych chtěla přirozený porod.

radka8888
6. říj 2016

Rodila jsem dvakrat prirozene. Prvni porod dva stehy, druhy nic...Po tom druhem jsem mohla odejit domu a jit skladat drivi.Nikdo nerika, ze ten porod je nejaka parada, ale urcite jsou mene caste dlouhodobe komplikace po prirozenem porodu.

monikabans
6. říj 2016

Ja mam takove tuseni, ze v Podoli to delaji(ale absolutne si tim nejsem jista) jen co jsem zaslechla po cekarnach, ze se s nima da domluvit. Jinak ja v Podoli cisarem rodila a komplikace nemam zadne, treti den uz jsem fungovala i maleho koupala, v Podoli jsou proste profici.

marcellia
6. říj 2016

@laisobel masaze hraze,aniball ani aroma... od bolesti pri porodu nepomuzou,to jsou jen takove moderni berlicky,ale jinak souhlasim,ze normalni porod je lepsi nez to hojeni po cisari. Rodila jsem tak i tak a kdybych mela rodit potreti,zvolim normalne,pokud bych si mohla vybrat. Bolesti bricha po cisari jsou velike,ja mela pocit ze mi doslova hori,i ksem si pobrecela,a to jsem na bolesti tvrdak,a jen tak nevyvadim.

anetka1701
6. říj 2016

Jestli ti jde jen o čůrání a kakání... věř tomu, že já jsem každou návštěvu záhodu ořvala, slzy jak hrachy... jak močák tlačil na jizvu, to byla bolest jak prase... a zatlačit na velkou? Jsem si připadala jak kdybych rodila...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru