Ahoj holky. Vy co jste rodili, ci za chvilku budete, jak jste zvladali...zvladate, kdyz vite, ze to mate "za par" a muze to kazdou chvilku byt, vlastne kdykoliv.
Jsem starsi a po ivf a vsude se pise, ze vetsinou tyto zeny rodi drive. Termin mam pristi sobotu, doktorka mi jen rekla, ze jsem na prst, mala naleha hlavickou, ze to muze byt kdykoliv, vecer, zitra, za tyden....uz mi to rika dva tydny 😃 a ja jsem cim dal nervoznejsi. Takovy pocit, ze uz aby to prislo konecne. Pomohlo vam neco tomu trosku pomoci? Takove ty babske rady zkousim...cviceni na podporeni zacatku porodu, sex, vyvar ze skorice, hrebicku, zazvoru, teple koupele atd. No male se nechce 😂 porad jen poslicci kazdou chvilku. A to vse.
Mate nejakou radu, co treba pomohlo vam? Diky za odpovedi.
Přesně, 2 těhotenství 36 a 40 let, a kdyby doktoři nepomohli mám je asi v břiše dodnes. A to jsem byla prý od 38tt krásně připravená. U prvního to bylo hodně (ale fakt hodně🙂) na hlavu, zvlášť to přenášení. U druhého už jsem do termínu byla v klidu 😀.
Doktorka to nepozná, můžeš klidně přenášet. Nepomůže ani sex, ani Hamilton. Nech to na přírodě a později na lékařích.
@eviicka ja jsem obe deti prenasela o 14 dni, ale to bylo naposledy pred 21 lety. Pak jsem ale mela stesti, ze jsem byla deset minut od porodnice, protoze se Viki narodil 1,5 hodiny po prvni kontrakci, lekari se tak tak stihli zeptat na jmeno po prijezdu do porodnice. Ted jsem cca 40minut od porodnice, manzel jezdi pracovne na tri dny v tydnu pryc, tak i z toho mam trosku strach...v hlave vsechny scenare...no hruza 😃
Napařování speciálními bylinkami. Večer jsem to udělala a v noci jela do porodnice🙂
Pomohla mi vyvolavaci masaz od duly a porod se rozbehl hned behem masaze a rodila jsem ten den
@1pomnenka nám teď ve 39 tt pomohl hemilton, ve 12 udělala hemiltona a ve 20:00 začali kontrakce po 5 minutách a ve 21:13 byl malý na světě, dneska má 2 dny. Někdy hemilton muže pomoci.
@bartoskovi cetla jsem o nem, ale nedovedu si predstavit, jak se teda dela....nejaky bolestivy hmat vevnitr? Teda tak nejak ho popisuji.
@bartoskovi jinak gratuluji 👶🥰
@junetule zkus si prosím o tom zjistit informace, ať se můžeš rozhodnout a nelitujes pak toho,že jsi šla do něčeho,co třeba nebylo fajn...jinak věřím,že se miminko "trefi" do dobrého termínu,přijde mi,že ta psychika dělá hodně (když ses v pohodě a v klidu, rozběhne se poro)
Neverim tomu, neznám nikoho kdo by po IVF rodil dřív, ani starší ženy.
Sama jsem 12 dnů přenášela 😁
@fifinka2020 tak pani doktorka zatim nic neresi, nechava vsemu volny prubeh, chodim do rizikove poradny na fakultku v Porube, kde budu taky rodit a hlavni je taky doktorovi verit, ze kdyby nebylo neco dobre, tak to resi 🙂
Já byla v 39tt a hlavicka nahore, no nic se prý nechystá. Před vikendem jsem si udelala jednu naparku, v sobotu drouhou a pak jsem celý den uklizla. No měla jsem vse pripravene a tak jsem sla unavena ale zcela spokojena spat. V 4:30 mě probudili mirne bolestli a po půl 8 byl malý venku a to jsem byla 39+5. Myslim že ta naparka a uklid dost pomohly.
Zpetne bych nenechala doktora, aby me nechal prenaset z duvodu zelene plodove vody. Jinak me pomohl hamilton.
@junetule vpodstatě zkontroluje čípek ba kolik je otevřeny a udělá v čípku kolečko, někoho to bolí mě to nebolelo jen to bylo nepříjemné. Jako když kontrola už při porodu na kolik cm je čípek otevřeny.
Lip to asi nepopíšu.
@bartoskovi V utery jdu na kontrolu, tak se pani doktorky zeptam na moznosti. Zatim porad rika, jak je mala spokojene miminko, ale v mem veku se fakt bojim prenaseni, aby se neco nepokazilo na posledni chvilku.
@bartoskovi Kdyby udělal v čípku kolečko, visela bys u stropu. Čípek prstem obkrouží, oddělí blány od děložní sliznice. Někomu pomůže jeden, někomu ani 3, nedá se na to spolehnout.
@1pomnenka Teď jsem 39+2, nevíte, zda je možné Hamiltona udělat, i když mi ještě neodešla hlenová zátka? Všichni kolem mi říkají, že odejde několik dní až týdnů předem, ale u mě nic... Tak zda má smysl vůbec něco zkoušet, dokud tam je.
@traveller007 Záleží na lékaři, normálně se na příští kontrole zeptej, že bys měla o Hamiltona zájem. Každý lékař ho nedělá. Může se stát, že ti řekne, že ho udělá až po termínu. Na tom, zda odešla hlenová zátka, až tak nezáleží.
@traveller007 taky jsem dnes 39+2. Me treba hlenova zatka minule tehotenstvi odesla dve hodiny pred porodem a hodinu pred mi praskla voda. A predtim vubec nic, to az mi praskli vodu v porodnici, kdyz uz jsem mela kontrakce co tri minuty. U kazdeho tehotenstvi jinak.
První porod mi vyvolávali ve 41+1. Zkoušela jsem snad vše, nic nepomohlo. Podruhé jsem byla vnitřně smířená a připravená na další vyvolání, takže jsem snahu o nějaké vypuzení vzdala a porod se rozjel ve 40+6 sám 🙂 V úterý na kontrole jsem byla ještě na 10 západů a v pátek porodila.
Pomohlo mi nastavit hlavu, že TP je orientační, že vše co je TP + 14 dní je v pořádku. Od 38tt jsem napařovala spodek bylinkami od duly, bylo to moc příjemné a relaxační, cvičila jsem s anibalem. Den po termínu jsem šla na dlouhou procházku a večer si po dlouhé době dala asi deci svařeného červeného vína. 2:35 přišla malá na svět 😅 Hamiltona bych neodporučovala, u prvního mi způsobil těžký akutní císařský řez, prostě to nebylo vše tak úplně připravené a já se to snažila uspěchat. Držím palce 🙏
@junetule Dřív? Už je to donošené miminko, tak to je hlavní. Z čeho konkrétně jsi nervózní? Bojíš se porodu? Zkus se těšit - už brzy bude s vámi.🥰
Asi bych se zaměstnala, chodila na procházky - pohyb je pro porod moc dobrý, četla, sledovala filmy, sešla se s kámoškama nebo si s nimi zavolala, něco upekla, prostě zaměstnala mysl. Promlouvala bych k miminku, že jsem připravená a těším se na něj.
Rodila jsem 2 dny před termínem a byla jsem šťastná, že jsme došli tak daleko, měla jsem teda doma už syna, tak jsem se sama sebou tolik nezabývala, navíc to bylo 4. těhotenství, 3. porod, 2. dítě a 1. donošené. Držím palce!
@lennus Ahoj, porodu se ani tak moc nebojim...jen mozna toho, ze to nestihnu do porodnice 🙂 dnes jsem byla na kontrole, pani doktorka mimco premlouvala taky, kdyz koukala na ultrazvuk, at uz vyleze 😂 vse pry pripraveno, mam pokracovat v tech babskych radach (cviceni, vyvar se skorice, zazvoru,hrebicku, horka voda, prochazky, sex) a pokud se to nerozjede, tak v sobotu nastupuji do porodnice.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@junetule nepomohlo mi ni. 2t před termínem jsem byla na 2. Doktorka mi říkala, že se první kontroly v nemocnici 2v1 "nedožiju" a malej se narodil 10 dní po termínu. Zkoušela jsem skoro všechny dostupné rady. Skákala jsem i na trampolíně. Prostě se mu nechtělo 🤷🏼♀️