Ahoj, prosím Vás, může mi někdo objasnit na co přesně se pije maliník před porodem ? Aby to připravilo porodní cesty ? A od jakého týdne těh. se může pít a kolikrát denně ? Mate s tím zkušenosti ? Pomohlo to ?
A co lněné semínko, od kdy a jak užívat ? - je to jen mýtus, že se mimčo jakoby obalí ,,slizem" a pak lépe vyklouzne ven ?
Já zkoušela obojí a porod byl krasne rychlý
Pila jsem maliník měsíc před porodem celý porod trval 3h 45m bez nástřihu, ale rodila jsem potřetí člověk už ví jak na to
Já si lněné semínko dávám do jogurtu - vždy ráno a nechám nějakou dobu "odležet" a po obědě jím, semínka jsou pak měkká a jdou hezky rozkousat. Anebo zalít horkou vodou, přecedit a jíst hned (v jogurtu, v smoothie..)
U prvního jsem jedla jen lněné semínko, syn byl teda hodně oblemcaný, nevím, zda to bylo teda jen tím semínkem.
U druhého jsem jedla jen chvilku semínko, pak jsem na to zapomněla, ale hlavně pila maliník, byla jsem v porodnici pro předčasný odtok plodovky, nic už nechtěli zastavovat, ale vyvolat v 38+2, a já se tomu chtěla vyhnout takže jsem propila k překotnému porodu - během hodiny bylo po všem.
A kdy tedy začít s lněným semínkem ? Taky 36 tt jako s Maliníkem ? A kolik toho lněného semínka denně ? A nemůže ten Maliník vyvolat předčasný porod ?
Je potřeba,aby ty semínka byly drcený. Pokud nemáš doma čím je rozmenlnit, tak v Dmku maji i mleté.
Já maliník pijí a lněné semínko jim cely třetí trimestr. Vlastně lněné semínko i mino těhotenství. Dávám ho do granoli, do smoothie,do chleba,ovesné kaše. A nenamacim předem. Chce to dbát na pitny režim.
Ještě se doporučují ke konci datle
@zuzanaa23 Já jím lněný semínko celý těhotenství, jsou v tom omega-3 kyseliny prospěšný pro vývoj nervový soustavy miminka a pomáhá to na zácpu, takže to můžeš začít kdy chceš. Jim k snídani lžíci semínek nebobtnaných v jogurtu přes noc. Maliník piju od 36tt. Hrozili mi předčasnym porodem od 25tt, teď jsem 39tt a i přes usilovný pití maliníku to na porod nevypadá, porod to nevyvolá, jen by to mělo usnadnit (jestli to funguje to zatim nevim)
Ahoj holky. Nevím, jestli to u někoho fungovalo , ale u mě tedy ne a to jsem.pila jak maliník , tak jedla lň. Semínko. Porod byl dlouhý a těžký. Vůbec jsem se neotevřela - jen na 3 , takže nástřih teď pardón - od dí.y k dí.e .
Každopádně stejně nejhezčí zážitek v životě a p.doktorka mi pak říkala , že je to možné tím , že mám posílené pánevní dno ( jezdím 15.let na koni a sportuju) že prostě ty vymakaný svaly se neuvolní .
Něco na tom možná bude , všechny kámošky co jezdí a nebo dělají nějaký sport porod síla a kámošky co nedělají nic přišli 2 krát zatlačili a hotovo. Fakt nekecám
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@zuzanaa23 malinik se pije na rozvolneni porodnich cest a na usnadneni porodu. Zacina se pit 4 tydny pred TP a to 1 salkem denne. 3 tydny pred TP 2 salky, 2t pred TP 3 salky a posledni tyden 4 salky. Me teda porod vyvolavali takze nic moc ale konec byl rychly tak snad aspon pomohl. S lnenym seminkem zkusenost nemam, snad poradi nekdo jiny