Ahoj maminky, predem se omlouvam za toto choulostive tema ale nikde jsem nenasla odpovedi. Jsem 15dni po porodu pri kterem jsem si vytlacila i hemeroid ktery nijak neboli a ani o nem nevim. Vsichni tvrdi, ze sam zmizi. Problem je v tom, ze kdyz jdu na velkou tak to boli tak jako bych kadila jezky a jeste dlouho potom. Mela jste to nektera z vas taky? Neco co pomohlo nebo jit k doktoru? Moc dekuji
Dekuji, ja prave na velkou chodim kazdy den takze je to hruza a do sprchy musim pokazde. . .zkusim mazat. Dekuji 🙂
@tripisek Ahoj mam taky vnejsi hemeroid. Zacalo me to po prvnim porodu. Pak se to zatahlo a ted se objevil znovu. Koupila jsem si masticku a tou to mazu po kazde stolici. Sudocrem ani bepanten nezabrali. Primo urcena masticka na hemeroidy nebo dubova kura. 🙂 Preju hodne zdaru v boji. Bojuju taky.🙂
Mám to taky... a když mažu pravidelně Hemastopem (nebo jak se jmenuje, stačí jednou denně), nebolí, ale nemizí. tři měsíce po porodu.
Určitě doporučuju si koupit mastičku a mycí gel s dubovou kůrou. Hodně pít a vlákninu aby byla stolice co nejvíce měkká.
Mastička Dubová kůra (stojí pár korun) a po wc umýt vodou, zlepší se to a časem úplně přejde, tak přeju ať je to co nejdříve! 😉
Moc vam vsem dekuji za rady 🙂
Jsem dva a půl měsíce po porodu, bolí to jak blázen a skoro vždy to krvácí. Mažu gelem z dubové kůry a zatím není žádná změna ☹
@tripisek A ještě lněné semínko dosti pomáhá, ale musí být pomleté nebo pořádně rozkousané.
Ahoj holky já jsem po porodu 25dnu a když jdu na velkou tak to je mazec jako kdybych tlacila opravdu hodně tvrdého jezka;( . V porodnici mi předepsali železo Myslíte že to může být tím? Co mám pouzit na změkčení stolice máte někdo zkušenosti s něčím děkuji za informaci.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj mela jsem tonpodobne jen u me slo o zazivaci problem. Malo jsem jedla a tudiz jsem na stolici chodila po 3-4 dnech kdy byla hodne tuha a protoze jsem po SC tak tlaceni nebyl zrovna med. Pomohlo mi jist lactobacily jogurty a predevsim jist casto a vsemozne. A taky hodne pit. Jinak na zhojeni klidnr muzes mazat bepanthenem nebo sudocremem ktery mas pro miminko. Pripadne si zajdi do lekarny a kup si krem primo na hemeroidy. Jde o to ze ta sliznice kolem sverace je ted potrhana a proto to boli. Urcite to chce hlidat abys nekrvacela, pokud ano tak jdi k doktoru. Jinak se to opravdu za vas vstreba. Jo a pokud mas moznost tak se po kazde stolici oplachni vlaznou vodou spis nez by ses utirala papirem.