Ahoj, jsem po nástřihu hráze, u gynekologa vše v pořádku, ale při sednutí mě to dole bolí (tlačí), hlavně v noci a taky mě to jakoby píchá... Jak dlouho to tak může být?
Ahoj, mě první nástřih bolel intenzivně cca půl roku - ale bylo to kompletní šití. Ještě tak rok po porodu jsem ho občas cítila. Přeji ať se to brzy zahojí
Dlouho . Ale klid, ono se to bude už jen zmírňovat . Nástřih jsem měla u prvního porodu, 4 týdny po jsem ještě ani nedosedla, výraznější bolest přetrvávala cca 3-4 měsíce.. A i poté, se ještě sem tam dostavovaly bolesti (cca rok).
U druhé jsem byla bez nástřihu, jen nějaké šití ve vnitř, a to bylo cítit cca 2 měsíce.
Léčivé koupele také doporučuji, já si dávala řepík lékařský.
Mě u prvního porodu nastřihli a bolelo mě to téměř rok,i později to místo bylo citlivé,druhý porod bez nástřihu,ale byla jsem něco málo šitá a tehdy už jsem žádnou bolest necítila
Jizva po prvním nástřihu mě bolela prakticky až do dalšího porodu - další nástřih udělali ve stejném místě a "vylepšili" to..... Ono to bylo dané i tím, že mi nástřih doma trošku praskl.... a já s tím nikam nejela. Dlouho se to pak hojilo. Po druhém porodu to už tolik nebolelo a brzy jsem se zotavila. Po třetím (bez nástřihu - přirozené natrhnutí) to bylo o trošku horší - jizva byla v blbém místě a nechtělo se to moc hojit 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
já to tak měla několik měsíců... doporučuju vydržet, nechávat větrat více (nenosit těsné oblečení), případně nějaké koupele - dubová kůra nebo mazat olejíčkem na hrát apod...
u mě to tak povolilo ale to už bylo malému tak půl roku...
u druhého dítěte jsem radši trénovala s epi-no a byla bez nástřihu - to byla paráda 😎