Ahoj holky, jsem týden od porodu a mám problémy s bolesti kostrče. Nemůžu pořádně chodit, po bytě to jakžtakž jde, ale nějaká procházka je téměř nemyslitelná, po pár krocích to bolí jak blázen. Nějaké nápady jak si ulevit, případně jak to "rozhýbat"?
Nepomohlo mi nic, rok nez to uplne preslo. My ale mely tezky porod
Já to měla už od těhotenství. Po porodu trvalo 3/4 roku než se to srovnalo. No otěhotněla jsem znovu a mám zase, ale přijde mi, že je to snad horší 🤦 nicméně jsem s tím tehda byla i na ortopedii a nic moc s tím dělat nejde. Je prý jen speciální hmat kterým se to dá srovnat, ale prý to celkem bolí a navíc je to prováděno přes konecnik a dělá to fyzioterapeut. Zda je to či není pravdivé jsem ne zjišťovala. No s prominutím jsem neměla koule na to si to nechat provést.
@miba10 per rectum se mobilizuje kostrc a uvolnuji svaly panevniho dna, coz neni spatne si nechat udelat i pred porodem, kvuli snazsimu porodu. Bolest je individualni a vetsinu to spise neboli. Nicmene casto to lze srovnat i zvenku. Take zalezi na tom, kde vas kostrc boli atd....proto to vzdycky musi videt odbornik a vysetrit si cloveka celkove, jinak to je marna snaha
dobry fyzio co ma zkusenosti s mobilizaci a panevnim dnem, to je klic🙂 lekari o tom moc nevedi, zlehcuji nebo daji tak max analgetika... doporucuji najit schopneho fyzioterapeuta, trochu neprijemne ale nic co by se nedalo vydrzet🙂)
@uzuuuzu Ahoj, měla jsem to taky. Po prvním porodu i po druhem. Nebyly nijak komplikované. Po tom druhém to trvalo delší dobu, už jsem chtěla jít na tu mobilizaci a přešlo to nakonec taky. Ale žádna fyzioterapie není od věci, doporučuji. S kostrci jsem měla problémy už dříve a vždy pomohlo.
Zdravím! Tohle jsem řešila taky, hlavně po 2 porodu. Nejen, že jsem nemohla chodit, ale ani spát, nebo sedět. Pak jsem navštívila fyzioterapeuta, když už to bylo k nevydržení a ten mi předepsal cvičení a doporučil, ať zkusím změnit matraci. Prý to někdy neskutečně pomůže. Tak jsem hledala různě po internetu a taky jsem se ptala známých. Někdo mi doporučil pro mné doposud neznámou značku (nechci spamovat, ale mně to pomohlo)- myslím, že to byl Slumberland. Tak jsem to zkusila a skutečně to ulavilo mým zádám.
@miba10 4 hodiny, tise zavidim 😉 nicmene to vetsinou neni nutne delat per rectum a existuje sice delsi, ale jina cesta a pripadne to opravdu neni tak strasne, jak by se mohlo zdat. Ono se vetsinou telo cca rok po porodu dava dohromady, ale urcite lze pomoci fyzioterapie alespon trochu ulevit.
Fyzioterapeut, mě už kostrč rovnali 3x,ale pomůže to.
Taky mi to musel srovnat fyzio.. trápila jsem se dva měsíce a po jeho zásahu jsem měla do týdne klid...neodkládala bych to!
A necítíš u kostrče bouli?
@te_reza ahojki holky,mam zalomenou kostrc a tlaci me do konecniku,byla jsem u fyzio pres konecnik mi uvolnovala svaly ale bylo mi doporuceno dornovou metodou srovnani kostrce.Byla jste nekdo na tom?nejak si neumim predstavit kdyz je kostrc zlomena xlet jak ji chteji hmatem narovnavat?Nejhorsi je ze kazdy mluvi jinak,doktor me rekl ze jedine operace pomuze ze napravovani nepomuze,tak ja nevim.Zkusila bych asi vse driv nez bych sla na operaci
Dovolim si se zahackovat. Od nejakeho druheho mesice trpim na bolesti kostrce. Ta mobilizace se muze delat i v tehotenstvi? A neznate nekdo dobreho fyzioterapeuta v Praze, ktery se timto zabyva. Moc dekuji
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Vyhledejte dobreho fyzioterapeuta, usetrite tim nakonec i cas a spoustu trapeni pri zkouseni toho, co vam kdo poradil na netu. Dulezita je dobra diagnostika, coz zahrnuje i podrobnou anamnezu a vysetreni 😉 hlavne jste tyden po porodu, takze vse mate stale rozvolnene a neodborne zasahy, by vam to mohly akorat zhorsit.