Ahoj holky,zaujima ma pritomnost lekara pri vasom porode.Teda ci bol lekar pritomny pri vas pocas celeho porodu, alebo prisiel az na zaver a dovtedy tam bola ken PA, alebo sa obcas ukazal..diiiik za skusenosti.
@funnysunny doktorka se mi prisla predstavit v prubehu, pak se tam mozna jeste objevila, jednou, domluvit se na dalsim postupu (nebo to bylo s tim predstavenim, to nevim uz) a pak az v zaveru a na siti po porodu. JInak tam nebyla vubec, cele to mela na starosti porodni asistentka s nejakou studentkou (s tou nemusis souhlasit, ja uz bych taky nesouhlasila, aby tam byla)
Úplně stejně jako loc..
@funnysunny U prvního mě lékař vyšetřil na příjmu, přijela jsem s odteklou vodou, pak jsem byla celý den v péči PA, pro doktora volala až když jsem cítila tlak na konečník, cca do pěti minut byl syn na světě. Druhý porod jsem měla vyvolávaný kvůli cukrovce a tlaku. Lékařka mi ráno zavedla tabletku, poslali mě na pokoj, kde mě kontrolovali jen PA, odpoledne přesun na porodní sál, lékaře volali až na tlačení.
Holky dakujem,ze ste sa podelili o skusenost a pri siti ste mali miminko u sebe alebo ho mal otec? Merali a vazili vam ho na tele ci zvlast?
@dokument ja som mala tiez PA plus studentku,bola velmi v pohode,no tiez by som uz nechcela..jedine profesionalov..rozmyslam aj nad porodnym planom.
Dr. se chodila dívat na mě a ještě i na ostatní co zrovna rodily. PA nám dala soukromí a chodila jen kontrolovat. Jinak u mě byl celou dobu manžel a PA pak když už začalo jít do tuhého. Dr. stále jen docházela a kontrolovala. Co vím, tam mě odrodila PA (nejsem si jistá jestli Dr. nestála vedle mě 😀 ). Šila mě PA a malý byl zrovna s tatínkem na měření. Pak už jsme cca dvě hodiny byli na sále jen my s manželem a malý. A teď jsem si vzpomněla, že se tam párkrát mihla i studentka... byla v pohodě a bez problémů. Už ani nevím jestli mi něco dělala 😀
Při šití jsem měla miminko u sebe na hrudi. Přiznám se, že si nevybavuju, kdy a kde ho měřili a vážili 🙂
Děti jsem měla u sebe asi dvacet minut, pak je odnesli, následovalo šiti, staršího jsem pak dostala až druhý den ráno, mladšího mi přinesli na kojení asi za tři hodiny.
@funnysunny Hned po porodu mi ho dali na chvilku na bricho. Merili a vazili ho na boxu, kde tatinek natacel. Behem porodu placenty a siti se to stridalo, obcas byl maly u me, zkousela jsem ho i kojit, aby to urychlilo porod placenty, obcas ho donesli tatinkovi (u porodu nebyl) 🙂
Jinak co se tyce pritomnosti mediku, ja sama medicinu studovala ( pracovat zacnu az po detech) a proto vam chci nastinit i trochu jiny pohled. Medici jsou tam od toho, aby se neco naucili pozorovanim, prip. vykonavanim drobnych ukonu vzdy pod dozorem odbornika, cimz nikdy neni ohrozeno bezpeci pacienta. Ti medici to ale potrebuji videt, jsou ze zakona osoby pripravujici se na vykon povolani a maji pravo se ucit na zivych pacientech. Ja osobne bych zavedla to, ze ve FN je pritomnost mediku samozrejma a pokud to nekomu vadi, at jde jinam, prip. odmitnout muze jen v individualnim pripade z omluvitelnych duvodu. Napr.ja rodila v dobe, kdy jsem jeste studovala a v porodnici byli na letni praxi medici nejen z meho rocniku, ale i kruhu, takze jsem samozrejme nechtela, aby mi mezi nohy koukal spoluzak, ktery se mnou chodi na prednasky... Ale ted u druheho porodu uz pritomnost neodmitnu, sice se muze stat, ze nekoho z letosnich sestaku znat budu, ale ta sance je daleko mensi.
@funnysunny zvážit dítě na těle matky - to nějak jde? Neumím si to představit 😅 jinak já měla u porodu vždycky jen PA.
@funnysunny u mě byl dr od doby, co mi sundali monitor, v podstatě hned pak za chvilk jsem zacla tlacit. Byl tam pak celou dobu a nakonec sil. I když u mě celá doba byly tři zatlaceni. maleho mi bohuzel odnesli na to šití, jeho měřili a vyšetřovali, je-li ok. Jednak asi kvuli tomu, ze to stupovani bylo na déle a vse uvnitř, aA asi hlavně ze se neustále neopodstatněně báli, ze malému něco je. Byl menší a já neměla břicho, tak jsme byli podezřelí 😉
Byl s ním tatínek, pak mi ho přinesli na prilozeni a nechali nás se nuchat.
@ivasad. 😀 myslela som zakl.vysetrenie bez vazenia samozrejme..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
U meho porodu nebyla doktorka vubec, odrodila me PA. Doktorka prisla az na siti. Ale ta PA byla vyborna, zkusena, takze mi to vubec nevadilo, ba naopak.