Aniball. Kolik jste max. nafoukly? A pomohl?

sadovka
31. bře 2020

Ahoj ženy, vy, které jste cvičily s aniballem, zajímalo by mě,kolik jste dokázaly max. nafouknout? Jestli se třeba někdo opravdu dostal až na velikost dětské hlavičky, což je prý cca 36cm😬 a taky by mě zajímalo,jestli vám opravdu pomohl od nastrihu? Děkuji 🙂

cuuza
31. bře 2020

Aniball není o cm, ale o naučení se používat spravne svaly...

tercasv
31. bře 2020

Ja měla nacvičeno 28cm a v porodnici z toho byly v 7. nebi, prý je to úžasné 🙂 nicméně porodní cesty nebyly připravené, měla jsem vyvolávání a akutní císař. A hlavně se naučit používat svaly a správné dýchání 🙂

sadovka
autor
31. bře 2020

@tercasv děkuji, tak já tedy budu cvičit a cvičit 😊

jane46
31. bře 2020

Cvicila jsem pri prvnim tehotenstvi. Max jsem mela 29 myslim. Pomohl mi naucit se tlacit a mela jsem klid, ze opravdu to jde 😀 Cvicila jsem i dychani.
Nastrihu jsem se nevyhnula, malej mel velkou hlavicku a od prvni poradne kontrakce byl do 4 hodin venku, tak nebyl cas, aby se cesty uplne uvolnily a roztahly. Ale sla jsem ze salu po svych a hned sedela, zadny kruh...
Doporucuji.

niki1107
31. bře 2020

Nacvičila jsem 33cm a přesně takový obvod hlavy měla i malá 😆😊. Ale není nutné nacvičit tolik, důležitější je zkusit si ten způsob tlačení, vliv dýchání a získat sebevědomí 😊👍. A ano, pomohl, byla jsem po porodu jak kdybych nerodila + samozřejmě bez nástřihu 😊.

malytlustyhroch
31. bře 2020

Doporucuju, mela jsem dva vyvolavane (a mega rychle) porody a obe deti palici 36 cm. Pred prvnim porodem jsem mela nacviceno 27-30 (ono to kazdy den slo jinak, a ja nikdy nesla nijak na silu, zpusobit si natrzeni pred porodem, clovek fakt nechce) a tyden pred porodem jsem prestala cvicit, protoze jsem se bala. Zkoncila jsem s nastrihem na jeden steh a chozeni, sezeni atd i bezprostredne po porodu nebyl zadny problem. U druheho jsem cvicila az do porodu a pohybovala se mezi 28-31 cm, porod uplne bez poraneni. Jak byly porody vyvolavane, tak to nebylo moc idealni s kontrakcema, takze nejaky tlacit pri kontrakci nebo "podle toho, jak to zena citi" bylo sci-fi, takze v tom mi aniball taky hodne pomohl, ze jsem mela nejakou predstavu co delat, aby se mimino posouvalo ven.

adinka19
31. bře 2020

@sadovka Za me taky super. Nacvicila jsem 28cm a rodila jsem bez nastrihu, se dvema stehy 🙂. Doktor i PA me chvalili, ze je cviceni citit. Nebolelo me vysetreni a dobre jsem tlacila.

krupka3
31. bře 2020

Opravdu to neni o tom, kolik cm. Je to o tom zvyknout si na ten tlak, na vypuzovani bez tlaceni, praci s dechem, najit si vyhovujici polohu... Behem porodu pusobi hormony, ktere rozvolnuji hraz, takze te pusti pro porod miminka mnohem dal, nez ted Aniball, a neni ani treba na silu se hnat az do obvodu hlavicky novorozence. Za me velmi velmi uzitecna pomucka, nauc se soustredit se na misto toho tlaku a pracovat s nim, uvolnit se. Prave k tomu Aniball predevsim slouzi.

leniczka23
31. bře 2020

Prvni syn 2013 nacviceno 30cm hlavu mel 34cm mela jsem mini nastrih (spis rutinni byla jsem vypleskla prvorodicka a nerekla si ze az v nouzi nekvetsi) nicmene jsem behala hned jak lanka a sedela normalne syn venku na dve kontrakce a 3 zatlaceni takze asi 3 minuty..
Druhe dite, nacviceno 36cm hlavu mel 38cm! Kricela jsem ze zadnej nastrih a porodila jsem bez poraneni na jednu kontrakci, doktor si nestihl ani nandat rukavice😁😁 Sestry si rikaly ze kdyby takhle tlacily vsechny zenske je to pohoda, ja osobne nechapu jak nekomu muze trvat druha doba porodni pul hodiny..

Ma to vliv i na.poraneni i na tlaceni.. a hlavne teda musim rict ze jsem se proste citila lepe, pripraveneji..

gruyerre
31. bře 2020

@sadovka doporučuji. Nacvicila jsem 32 cm a malý mel hlavičku skoro 37 cm a bylo to bez poranění. Na nacvicenych centimetrech také záleží (někdo přede mnou tu píše, že ne), protože i když budu používat správné svaly, jestli hráz nebude dost procvičená, trhne se. Myslím, že když natrenujes aspoň 30 cm, mělo by to být v pohodě, někomu stačí i míň 🙂

iris92
31. bře 2020

Ahojky, ja natrenovala 30,5 cm a maly mel hlavicku 34 cm, porod super rychly a bez nastrihu 😉 takze jde hodne i o to ziskat sebevedomi, ze vis zhruba co dole ucitis a jake mas pouzit svaly 🙂

inka02
31. bře 2020

Za sebe jednoznačně doporučuji. Dostala jsem se na 28 cm a malá měla obvod hlavy 35 cm. Jako prvorodička jsem byla bez jediného poranění a jako bych nerodila. Druhá doba porodní byla u mě teda rychlovka - 15 minut. Díky cvičení jsem věděla, kam a jak tlačit.

sadovka
autor
31. bře 2020

Díky holky,všechny jste mě utvrdily v tom,že to opravdu má smysl!

miba10
31. bře 2020

@sadovka nacviceno jsem měla, podle dr jsem tlačila dobře, porodní cesty jak víno a stejně jsem byla šitá skoro singerovkou a nastrih mě neminul. Takže za mě celkem vyhozené peníze. Ale fakt je, že to naučí jaké svaly používat.

puhelin
31. bře 2020

Mam ho koupeny a v obou tehotenstvich jsem ho pouze zavedla a s divnym pocitem zase nenafouknuty vyjmula ven. Netrenovala jsem centimetry, ale svaly a jejich posilovani. Oba porody jsem byla bez nastrihu (ten jsem zakazala) i bez poraneni hraze. Takze za me jsou taky vyhozene penize
Musis vnimat kontrakce a pak nemusis skoro tlacit. A kdyz uz, tak si pri tlaceni predstav, ze jsi na velke. Presne tak se tlaci i pri porodu.

dmiska
31. bře 2020

Není potřeba mít netrénovano na obvod hlavy, u porodu ještě pomohou hormony a otevřené hrdlo. U první jsem došla max na 27 a přestože měla malá hlavu 35,5 + ruku u hlavy a šla ven rychle, měla jsem jen 2 kosmetické stehy.
Druhý porod nacviceno 28, hlava 36, 4kilove dítě a tlačení v pohodě, bez poraneni.
A to mám 50 kg a úzkou pánev.
Prostě jsem si verila a porodu jsem se nebala, i když mi odhadovali až 4,5kg dítě

ellias
1. dub 2020

U první jsem stihla nacvičit jen 22cm, rodila jsem 36+2 a měla jsem 3 kosmetický stehy. U druhýho jsem chtěla stihnout víc, ale i přes porod “až” v 38+3 jsem stihla jen 24cm, malej byl na jedno zatlačeni venku a já byla naprosto bez poraněni. Oba porody jsem měla do 3 hodiny od první kontrakce a obě děti měli hlavičku 34cm. Za mě osobně super věc, protože mě díky tomu nepřekvapil u porodu ten tlak na hráz. A navíc je super i na zpevnění pánevního dna po porodu.

eviicka
1. dub 2020

Mně cvičení, co do velikosti balónku moc nešlo, myslím, že jsem se dostala na nějakých 26 cm max. Ale stačilo, věděla jsem jak tlačit. Nástřih jsem měla (nedám ale ruku do ohně za to, že byl nutný), ale nijak mi nevadil, seděla i chodila jsem úplně normálně.

lobella
1. dub 2020

Nacvicila jsem nejakych 33-35cm a k tomu delala denne masaz hraze, porod vyvolavany ale dlouhy (3 dny) a bez poraneni, bez siti i nastrihu, bala jsem hodne, jelikoz vsechny me pribuzne vcetne mamky mely nastrihy velke a problemy s tim maji dodnes, verim, ze kdybych necvicila a nedelala masaz hlavne, skoncim podobne

lenatko91
1. dub 2020

Nacvičila jsem 25cm, dál mě moje hlava nepustila. Malá měla hlavičku 35cm a porod bez nástřihu 👍

astyna88
1. dub 2020

Ja treba zase nechapu, jak nacvicujete tlaceni,dyt to je jak na velke 😀😀😀 ja jsem cvicila jen jednou, porody v pohode, proste se toho nebat,nechat telo pracovat a hlavne si najit vhodnou polohu na finis... mam za sebou porody velkokebulacu s hlavou kolem 40 cm.

petulejan
1. dub 2020

@tercasv úplně stejný scénář 😁

zdravuska1989
5. dub 2020

Ahoj nacviceno 29cm, hlavička 35cm, bez nastrihu, za mě super, uklidnilo mě to a naučila jsem se tlačit 😉

puhelin
5. dub 2020

@lobella Protoze driv se nastrih delal rutinne. Kdyz se zeptas starsich zen, reknou ti, ze "bez nastrihu se porodit neda". Protoze to driv bylo samozrejme.

lobella
5. dub 2020

@puhelin ony takhle dopadly i kamaradky, co rodily par mesicu prede mnou

ivis_b
5. dub 2020

Tak já půjdu proti davu. Používala jsem a zpětně toho hodně lituju. Nacvičila jsem 29 cm, porod byl dlouhý, 13 hodin, šitá jsem byla, syn nešel ven, narodil se dokonce se zlomenou klíční kostí, jak se nemohl prodrat. Nemyslím si, že by mi aniball k něčemu pomohl. Ale vím, že mi "pomohl" k parádní poporodní inkontinenci, kterou ani po dvou letech rehabilitace a denního cvičení nemám vyřešenou. Když mě tenkrát v porodnici na monitorech, kam jsem docházela před porodem, přesně před tímhle varovali, tak jsem si z toho dělala srandu. Dneska mi do smíchu není. I moje fyzioterapeutka aniball právě kvůli těmto vedlejším účinkům vůbec nedoporučuje.

puhelin
6. dub 2020

@lobella Protoze pokud to nezakazou, nebo nerodi v pokrokovejsi porodnici, stale se nekde rutinne nastrihava. Zbytecne. Staci prirozena poloha.

lovemusicsun
6. dub 2020

Mě určitě pomohl, minimálně na to, aby si člověk trochu vyzkoušel ten tlak dole a získal trochu sebevědomí. U obou porodů jsem nacvičila asi 30 cm a oba byly bez nástřihu a poranění. Za mě určitě super. Ale pravdou je, že můj doktor o něm taky není přesvědčený a tvrdí, že bych i bez něj porodila takhle. Ale to se už nikdy nedozvíme.

lucitka91
4. říj 2020

Na doporučení porodní asistentky jsem aniball pořídila. Rozhodně bych se nenechala odradit , ze začátku pro mě bylo těžké si ten balonek jen zavést ale pak jsem si z toho udělala takový půlhodinový rituál a pustila si k tomu uklidňující hudbu a jen v klidu prodychavala. Rozhodně se nenech odradit když nenatrénuješ 30 a víc. To mě hrozně deptalo, že se mi takové rozměry nedaří a úplně zbytečně. Ve finále jsem se dostala na nějakých 26cm a stačilo. Díky aniballu jsem věděla jak dýchat a prcek byl na 2 kontrakce venku. Jeden steh jsem měla ale to byla prý malinka prasklinka popravdě jsem ji ani necítila.

jade85
4. říj 2020

Nebudu psát, kolik cm jsem nacvičila, to je úplně proti smyslu té pomůcky. Bylo to o hodně míň, než mělo miminko obvod hlavy a porod byl bez zranění 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru