Ahojte, je tady nějaka prvorodička, která využila možnost ambulantního porodu? Čím dál tím více ho zvažuji. Samozřejmě pokud bude vše v naprostém pořádku a asi bych teda neodchazela hned po dvou hodinách co je minimum. Ale třeba do 24hodin.
Zvažuji ho hlavně z důvodu, že trpím docela silným syndromem bílého pláště a pobyt v nemocnici je pro mne velmi stresující. Budu určitě ve stresu i doma, přece jen to bude něco nového, ale tak nějak cítím, že to bude všechno snažší. Mám možnost dvou návštěv porodní asistentky doma v šestinedělí, tak i to mě láká více k ambulantnímu porodu.
Ano, syn se narodil v noci a ráno jsme šli domů. Bylo to nejlepší rozhodnutí. Taky k nám pak přišla PA, udělala screening z paličky a pomohla mi s kojením.
Já ti nevím , mám tři děti , a po porodech v nemocnici jsem si vždy odpocinula . Nemusela jsem vařit , uklízet , jen kojit a prebalovat . Naopak jsem si mohla číst , věnovat se sobě . Pro mě pobyt v nemocnici po porodu byl oddechový čas . Protože po návratu domu té to vaření , uklizeni atd…čeká . A pak se nezastaviš.
Já bych nešla. Něco se po a už budeš muset na normální oddělení a ne šestinedělí. Holka měla žloutenku a byla pod lampou, pak jsem měla problémy já a byly jsme tam deset dní. Taky nesnáším nemocnice, ale vydržela jsem tam. A ten komfort jídlo až pod rypák a nemusíš nic jsem už od té doby nezažila 🤣
@te_reza Ja jsem u druheho porodu jasala a vyslovene se tesila,jak si odpocinu od toho kolotoce kolem starsiho. Tu vzdy ctu,jak maminky nezvladnou byt par hodin bez starsiho 😂 Taky nemam rada nemocnice,ale je o to nastaveni v hlave. Kvuli detem jsem to prezila a i jsem mela fajn spolubydlici a ve finale na to vzpominam rada. Se synem jsem sla 4. den domu (po cisari). Spis me vykopli,ze uz nemaji misto. Takze ja jsem pomalu obrecela to,ze jdeme domu a ze to doma nezvladnu.
@denyma Zkusenosti s ambulantnim porodem nemam. Asi to bude nemocnice od nemocnice. V te tvoji to nabizeji? Pokud ano,tak by to melo jit. A uvidis, jak se budes citit po porodu a jestli vse bude ok. To,ze jsi prvorodicka by na to nemelo mit vliv. I kdyz si myslim,ze ti to treba budou chtit rozmluvit. Nebo co misto ambulantniho si vzit nadstandard a byt tam i s muzem? Me osobne ta porodnice nevadila tolik,jako kdybych lezela jinde s nejakou nemoci. Byla jsem takova nabyta,mela tam to miminko,bylo to veselejsi. Kecala jsem s ostatnimi...
@denyma taky povazuju za lepsi, kdyz se tatinci muzou starat hned po narozeni nez aby sli chlastat (pardon, zapijet potomka). O nejakem diskomfortu doma po porodu nic nevim, naopak - vlastní postel, vlastní sprcha a tatínek vždy k ruce v péči o miminko. První týden jsem jen ležela, kojila a delala jen to, co se mi chtělo 😉
Ja bych si asi nic neplanovala a rozhodla se podle zdravotniho stavu tebe a miminka. Myslim, ze nema moc cenu to resit dopredu. Kdyz to pujde krasne, zadne porodni zraneni, komplikace u tebe ci miminka, vyborne Apgar skore - co by ne, ale to ti nikdo predem preci nerekne.
@denyma Já jsem šla až při třetím děťátku rodit ambulantně, ale kdybych měla některé informace dřív, jdu klidně při prvním 😉 můžu to jedině doporučit. Taky dost špatně snáším pobyt v nemocnici, doma jsme měli s prckem a zbytkem rodiny super pohodičku ☺️ jen musí člověk přežít enormní množství papírů, co musí podepsat, aby ho pustili...takový nenápadný nátlak na to zůstat v porodnici 😄
@denyma Já byla prvorodička a měla jsem ambulantní porod, odcházeli jsme po několika hodinách. Já nesnáším nemocnice i doktory takže to byla skvělá volba, a neměnila bych.
@sahrazad1 Tak chlapi mají otcovskou dovolenou tak se můžou o domácnost starat oni...
@klokanka31 to je pravda , to za mých porodu nebylo . Tak bych se rozhodla dle zdravotního stavu .
@denyma jako prvorodičky před x lety bych nikdy na ambulantní porod nešla.... Mám silný syndromu bílého pláště a přesto jsem si to na novorozeneckém hodně užila.
Teď bych taky nešla na ambulantní porod. Je to risk jak svině.... Jsem zvědavá co uděláš, až přijdeš domů dítě ti přestane dýchat, nebo začne měnit barvu.... Nebo i něco jiného... Budeš volat sanitku? Co když přijede pozdě? Jak rychle si schopná být ty v prodonici???
No já bych takto rozhodně neriskovala. Ale co, dneska je každá ženská odborník a přece doktoři ničemu nerozumí... Jestli budete sem dávat příklad v minulosti tak si vemte, že v minulosti bylo normální když dítě umřelo do týdne od narození a ženská umřela během šestinedělí....
@ondul v dnešní době si hlavně člověk může zaplatit nadstandardní pokoj a je skoro jak doma.... Ještě tam klidně může spát i jeho rodina... Nevím, ale tak až se něco stane, tak to bude svádět na doktory...
@denyma plánovat můžeme co chceme.. já nesnáším nemocnice a malá se narodila v 6 měsíci s kilovou váhou a v nemocnici jsme strávily 56 dní! Ty tři dny v nemocnici po porodu v termínu či po termínu bych vůbec neřešila. Hlavní je aby bylo miminko zdravé. Může mít žloutenku, některých miminkam se objevila až druhý den po porodu. Záleží na každém z nás jak si to zařídí při dobrém porodu, jenže ty nikdy nevíš co se může stat. Porod není jen, že vyprdnes mimčo a valíš domu. Je to obrovská zátěž na tělo. Kamarádka při porodu zažila DIKA. Tělo přestalo poslouchat a chytlo šok..umírala (neregovala na léky, injekce, kapačky, praskaly ji žilky) když ji naposled nadávali na holé tělo syna aby se rozloučili.. tělo se vzpamatovalo a znovu začala díky němu žít. Dříve se ženy po porodu ne vždy vracely domu.. může se stát i druhý den, že tělo "vypne". Pokud se vším počítáš .. doporučuji ale dobře vše probrat s nemocnicí a zjistit si co vše je tam možné 🙏
@pampelina18 A co když Ti dítě přestane dýchat druhý den po návratu z porodnice, kde sis ty 3-4 dny poležela? Jako tohle je fakt logika 😀. Nebylo by lepší se do špitálu zavřít na celé šestinedělí? Nebo tam nechat dítě do maturity?
@denyma uvidíš, jak se budeš po porodu cítit a jak to vše půjde - pokud budete v pořádku, tak není důvod ambulantní porod nevyužít. Jen se ale dopředu informuj v porodnici, kde chceš rodit, zda jej opravdu umožňují, aby ses pak nemusela dohadovat kvůli propuštění.
@somalicats máš dost blbý komentář a hloupí, ale chápu, že náctiletá ještě není tak vyspělá a rozum taky nema😉
uz tak docela nebude zalezet na tobe, ale na miminku. pokud bude zdrave a jsi poucena nebo znas co delat pri prvni pomoci, tak by to melo byt ok. Nektere deti, ale dostavaji zloutenku i 3 dny po porodu, tak pocitej i s tim, ze se tam kdzytak muzete vracet, stejne tak pocitej s komentari sester a doktoru..
@pampelina18 Jo, děvenko, já na rozdíl od Tebe ovládám i gramatiku. Vrať se na základku, doplň si vzdělání a pak diskutuj s dospělými 😉
@dyechampion Tak chodí se k pediatrovi a on žloutenku hlídá, kdyby se mu něco nezdálo tak je návrat do nemocnice, ale nedělala bych z toho hned scifi
Sla jsem po 36h, a to jen proto, ze jsem mela atb do zily, jinak bych sla hned. S druhym hned a bylo to uzasne
@pampelina18 Pro hlupáka každý hloupý 😉
@dyechampion kolik takovych ambulantnich porodu a komentaru sester a doktoru mas za sebou? Ja ambulantni porody dva a komentaru nula.
@somalicats 😂😂😂😂😂😂😂
@pampelina18 Božeeeee, dřív se žilo v uplne jiných podmínkách, mizerná hygiena v domácnosrech, suchej hajzlik na dvorku, to se bakťošky množily jedna báseň 😃 A taky doma rodily VŠECHNY, takže i ty vysoce rizikové, které by dnes rodily sekcí, to byly horké adeptky na úmrtí, neexistoval ultrazvuk, žádná pořádná vyšetření v těhotenství... Tohle je fakt mimo srovnávat 😂😂😂
Ale až ti porodníci zmršej porod, mozna na to zacnes kukat trošku jinak, i když ty budes nejspis jedna z tech, který ten porod zmršej a bude jim děkovat, že co zmršily zase zachránili... Ok tvoje vec, ale bez sj prosi strašit jinam ,-)
Holky uvědomte si že se s miminkem může stát něco x dalších měsíců (syndrom náhlého úmrtí...), a člověk nebude rok v porodnici. Navíc ani porodnice vám nezaručí že bude vše OK, co jsem odešla z porodnice já, tak den nebo dva poté tam umřelo mimčo přímo v porodnici 😔
@klokanka31 souhlasim s Tebou. Ambulantní porod neni nic rizikového. Nekomfort vidim pouze v nutnosti oběhat vyšetření, která jsou k dispozici během pobytu na šestinedělí. Ovšem ten komfort vlastní postele, sprchy a tatíkovy pomocné ruky kdykoliv je k nezaplacení. Pokud má nekterá muže v práci a tem nemuze mit hned volno, je to jiná situace.
Taky jsem původně chtěla ambulantní porod, ale manžel mě přesvědčil abych zůstala v porodnici a musím říct, že to bylo dobré rozhodnutí. Obě jsme byly bez komplikací, ale po porodu mě přepadl takový ten strach " co když se jí něco stane". Mám dost paniku z doktorů a v nemocnici jsem byla při porodu poprvé v životě, ale byla to menší a respektující porodnice, kde se to dalo zvládnout.
První 2 noci jsem byla na pokoji sama i bez nadstandartu. Poslední den ke mě dali maminku se 4 dítkem a ta byla k nezaplacení. ❤️ Ve spoustě věcí mi poradila a pomohla.
Na tvém místě bych ambulantní porod vzala jako možnost a rozhodla se až na místě, podle aktuálního stavu.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Dobře vyber porodnici, nekde slibují a pak delají problémy. Rodit ambulantne muzes uplne v pohode, jestli jsi prvorodicka, na tom nezáleží. Jediný rozdíl je, ze k prvorodičkám se nekdy chovají jak k nesvéprávným 😡 Tak to chce opravdu dobře vybírat.