Ahoj všem máte někdo taky zkušenost s akutním císařem z duvodu prasknutí placenty ?
dekuji za opravu 🙂 nemam stim dobrou zkusenost uz tak jsem tam sedela v krvy 45 minut nez se sestra uracila po mem zvoneni prijit pac spala na sesterne .Muzu zaklepat ze mam dnes 5leteho syna a zdraveho
Bohuzel byla neprijemna ale bohuzel zato muze hlavne personal ktery nedbal na peci .Hold se to stava ale nemelo by proto tohle nepreji nikomu
@terula1 ja jsem zazila podobne ale bohužel tak inteligentni nebyli a ještě jsem to odroutila vyvolavackou. pochybeni personalu to sama, ale kdo by se soudil, když sotva leze a v hlave ma maglajs. NEbojte, trauma je to silene, ale nespojujte to s dalším porodem, Jen budte silnejsi a když se vam něco nebude libit. zarvete na ne. Ja mela oba porody pruserovy a doted nechapu kdo jim dava papiry. Jsou to hajdaláci, ale bohužel takovou zkušenost mam z kamaradek jen ja. Cili vždycky je nejakej vyvolenej na koho to slovo padne. DUlezite ze deti jsou v poradku. Cas to odnese casem pryc.
ano, odtekla mi voda a malé se stále nechtělo ven ani po vyvolávačkách, čekali 35hodin a pak už jsem musela na sál, byli jsme ohrožení obě dvě na životě, ale vše dobře dopadlo a nedávno naše zlatíčko oslavilo 1 rok svého života 🙂 na personál si ale stěžovat nemůžu, byli báječní
mám zkušenost taky s akutním císařským řezem se skvělou péčí. Nevím, jak za abrupci placenty může ev. personál a taky se spíše divím, že když jsi krvácela 45 minut - nebo jak píšeš, že jsi seděla v krvi, tak proč jsi neřvala z pokoje, když zvonek neučinkoval :-/ promiň, ale 45 minut je sakra dlouhá doba, že jsi seděla v posteli :-/ tím neomlouvám personál :-/ a myslím si, že otevírat staré rány při druhém těhu je jen hra s nervama
to je dobře, hlavně že všechno dobře dopadlo a my se můžeme s těmi našimi mrňousky těšit ze života 🙂 Eli v inkubátoru být nemusela, narodila se veliká 53cm a 3750kg, byla tam největší a s vlásky, tak si jí tam oblíbili 🙂 navíc nebrečela, měla žloutenku a tak spinkala a byla hodňoučká
Ano, mám zkušenost s akutním císařem po odloučení placenty na zadní stěně.
@megy ja stoho nerva nemam co se jedna druheho tehotenstvi jen se pouze ptam kdo ma stim take zkusenost .Me nedela problem se o tom bavit .Nejde o to ze by personal mohl za to co se stalo ale zato ze rychle nereagovali abych takovou dobu nesedela v krvi a snazila se kazdou kontrakci rozdejchat a co nejmin hejbat aby ze me neslo vice krve . Rvat pres dvoje dvere na hekarne neni snadne oto sem se snazila jeste ze me udala sestra hysterku ze se o nic nejedna ze to nic neni .az doktor zasahl co si matne pamatuji a zacla litacka kolem me sestra dnes jiz neni v porodnici pac ji vyhodily .
Přesně tak má slova,po nelehkém začátku zdárný a šťastný konec 🙂
Jo, naštěstí to všechno dobře dopadlo, ale byly to teda nervy, scéna jak z hororu. Ještě teď se mi chce brečet, když si na to vzpomenu. A přesně jak u tebe - v pátek jsem byla na kontrole na gyndě, vše ok, ještě jsem se chtěla domluvit s doktorem, že ho chci u porodu (je z jiného města), to mi přislíbil s tím, že se ještě domluvíme, je času dost a je dost možné, že budu ještě přenášet. Odpoledne vše ok, večer taky, někdy kolem 10. v posteli jsem cítila výrazně pohyby (do té doby jen jemně). A v noci asi ve čtvrt na pět jsem se probudila s tím, že mi praskla voda. Rozsvítila jsem lampičku a pod sebou flek tak 75 x 50 cm (nekecám) krve, nebyla to plodovka, ale krev ze mě doslova sršela. Tak jsem ve zmatku honem chňapla po vložce (úplně k ničemu, hned durch) a hledala těhu průkazku - v tom šoku jsem si nemohla uvědomit, kam jsem si ji po příjezdu z gyndy dala, naštěstí jsem ji po chvilince našla - a jeli jsme s manželem do nemocnice. ještě jsem zavolala mamce, tak hned jeli za námi (mamka tam pracuje, i když jako sekretářka na chirurgii). Dozvonila jsem se sice hned, ale jeli jsme o patro níž (buď jsme oba sestře špatně rozuměli nebo ve výtahu je jiné značení pater), tak jsme chvíli bloudili po chodbě, když pak sestra vykoukla ze schodů. Já už durch kalhoty, děs. Přišlo mi jako věčnost, než přišel doktor (manžel říkal, že to nebylo dlouho, ale v tu chvíli mi to tak přišlo). Udělal ultrazvuk (bylo děsný, jak ta krev tekla všude), nic neviděl, pak do mě strčil něco šílenýho - jakoby dlouhou železnou tyč - nevím, jak to nazvat, zase nic, tak znova ultrazvuk a pak tedy viděl, že se odlučuje na zadní stěně placenta, že to tam nebylo vidět. (Už i můj gyn. říkal, že ten ultrazvuk tam je hůř viditelný - asi i proto, že jsem docela tlustá). Tak volal do jiné nemocnice (60 km), ať se připraví na nedonošeného novorozence atd., povolal příslužbu a jeli jsme na sál. Já byla totálně v šoku, furt jsem se jen ptala, jestli mimi žije, tak prý že jo. Rodila jsem v právě ukončeném 33. tt, takže Marušku převezli rovnou do té jiné nemocnice a já ji viděla až po 14 dnech. V nemocnici jsem totiž nastydla, tak jsem tam dřív nemohla. Cca 17 dní po porodu mě u ní (resp. o patro výš) ubytovali. Za 3 dny jí bude deset měsíců. Je hoodně čilá, na to, že je o 7 týdnů narozená dřív, tak už od půlky října stojí, leze jak ďábel, chvilku neposedí. Zatím tedy ťapká jen u gauče atd., sama bez opory ještě ne. Říká máma, táta, bába, děda, nenene.... Je to zlatíčko. Jediné, co nás hodně trápí, je krmení. Od 3 do 8 měsíců odmítala mlíko (jsme na umělým), mohla jsem ji nakrmit jen ze spánku, a i to ne vždy vyšlo. Teď už mlíko pije, ale od 3 měsíců často zvrací (kompletně vyhodí obsah žaludku), nejdřív to bylo tak jednou do týdne, nedávno už jen jednou za 3 týdny a poslední 3 týdny je to někdy i ob den nebo ob dva dny. Ale rostou jí zoubky (vylezlých má 8, možná se klubou někde další), tak to možná je i tím. Takže asi tak 🙂
Maruška se narodila s váhou 1990 g a měřila 45 cm. Byla přes 3 týdny v inkubátoru a domů jsme si ji odvezli po necelých 5 týdnech.
sestra říkala, že to začalo v noci, pod ní byl jak kýbl krve a pořád krvácela, volali rychlou, akutní císař 32tt, holky už předtím dostávaly kvůli udržení kortikoidy na dozrání plic, takže dobrý..Alžbětka, u které se placenta odloučila byla den v inkubátoru /největší široko daleko 2250g/ a Julie hned na intermed.pokoj 2050g..ségra musela za 6h po císaři na revizi, protože jim to někde teklo, tak měla dost namále..
@terula1 ano to jsem mela stejne. ja jsem mela opravdu stesti ze to mala prezila. pruser opravdu na desátou. ale tak dobře 2 roky nez jsem to rozdychala, jen tim, ze mala byla fakt zdrava a nic se neukazalo. Nebyt, tak je fakt roznesu na kopytech. Nejhorsi je, ze u nas jsou lidi trochu alibisti a když jsem se s tim nekomu svěřila tak jsem byla za histerku. Je to takova ceska povaha, porad něco omlouvat. Ale asi kdyby vedeli, ze mají dite v panubohu, reagovali by jinak. opravdu trauma z porodu je silene, prala bych jen ty krasne porody co se o nich pise, ja to nezazila. Tak se drzte, hlavne zdravicko detem i vam.
Ja jsem takto krvácela pak u druhého porodu, a dva dny jsem musela chodit na pohotovost, ze to není normalni a oznacili mne za histerku. Když uz sly druhy den cucky tak zase vyvolavacka, placenta nevyvinuta, pupecnikove snury spatne osazene, normalni porod az v terminu a bohužel maly to pak odskakal plicemi a srdickem. A to jsem byla sledovana cele tehu pro spatne testy v nejlepších centrech v praze, porad utz a nikdo si pry niceho nevsiml. Maly tam uz byl nejaky cas na suchu a bez vody. Jak malo staci k tomu nekomu po.... život.
@terula1 ano je to tak, clovek to rzdycha, sice to opravdu trvalo, ale pak si s pokorou rekne, bohudíky ze deti i ja ziji. To jsem si rikala i po porodech, jen tajne zavidim maminkam které tu pisou o krasnych porodech. Mohl ten start byt mnohem mnohem jednodussi. Coz, ted uz jen bojovat. Tak se drzte a at se vas zdravi drzi vsema deseti.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@terula1 to není z důvodu prasknutí, ale odloučení placenty... pokud by se neudělal akutní císařský řez, došlo by k úmrtí jak plodu, tak matky...