Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat zda měla některá z vás abnormání rotaci miminka při porodu a zda se miminku něco stalo. ☹
měla jsem, porod to byl výživný, ale nakonec jsme zvládli spontánně, bez epidurálu by to bylo asi ještě mnohem těžší, ale dobré. Až ve 2. těhotenství jsem se v poradně od dr Kouckého dozvěděla, že tyto porody často končí kleštěmi nebo vexem, ale jak vidno, jde to i bez. A v 2. těhotenství se to prý neopakuje a u nás tedy ne 🙂
Lin 18, držím palečky ať vše dopadne dobře a ať to netrvá tak dlouho.
My jsme porodili docela rychle. Po třech hodinách byl malej venku. Jen se nám tam zadrhlo ramínko a malej nemůže hýbat ručičkou. ☹ A čeká nás spousta rehabilitací. Nemáte některá z vás s tím zkušenosti ? Nebo neznáte někoho prosím.
ano měla a stalo..syn má ADHD,vývojovou dysfázii a opožděný vývoj
nejraději bych je zabila,že mne nechali rodit přirozeně-tři hodiny jsem ho tlačila!
Syn abn. rotace narozen 36+6, bez problémů, praskla voda, vyvolávací tableta, protože se mu ven nechtělo a za 2 hodiny porozen, dnes 5 měsíců a ok
Sice už stará diskuze, ale já měla takový porod, bez epiduralu (já blbá si o něj řekla až pozdě), celkový porod trval 7 hodin, tlačení 1,5 a museli mi pomoct vexem. Na křesle mě muselo držet asi 5 lidi. Peklo na zemi! Každopádně malá je v pořádku, přijde mi, že vývojové je hodně napřed a je úžasná. Rozhodně to stálo za to!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@monci55 mela jsem, k tomu byl jeste velky, 4, 20 kg. Po 20ti hodinovem porodu skoncilo cisarem