Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli máte některá zkušenost jako já s takovou váhou miminka v bříšku v 36 tt a jaká pak byla skutečná porodní váha? Dnes jsem byla právě u dr. a řekla mi, že je to macek a vypadá tak na 38 tt, a za 14 dní nejspíš začnem vyvolávat, aby jsme se nedočkali 5ti kilového macíka Mám z toho strach, doufala jsem, že porod přijde sám, no ale zatím to tak nevypadá ani trochu - CS0. Tak budu ráda za vaše reakce a zkušenosti, jestli jste to taky tak některá měly jako my . Děkuji
no já doufám, že taky ulítli že to tak nebude, ale je fakt že tohle mi říká pokaždý, i to že velikostně odpovídá o 2 týdny staršímu mimču...Byla bych ráda, kdyby se narodil dřív, ale bez toho vyvolání
Já jsem se taky bála a tak jsem přistoupila na vyvolání,že budu mít obříka asi 4kg v termínu.V 37t jsem měla odhad na 3,6kg.Takže jsme v 39t vyvolávali a malá měla jenom 3,2kg.Takže odhad byl úplně mimo
mě říkali v 39+4, že má malá 4,6 kg a tudíš odpovídá "44+4tt" fakt, ani jsem nevěděla, že to jde.... Malá se vyvolávaně narodila 39+6 a měla 4 kg.... moc bych jim nevěřila.....
to je blbost,tady ty odhady jsou uplne mimo mísu.... nevěř tomu zvážit se to neda...
Ahoj, já mám zase opačnou zkušenost - po celou dobu těhotenství mi říkali, že je miminko malé a drobnější, že nebude mít ani tři kila - na posledním ultrazvuku to byl také konečný odhad. No a malá se narodila se 3,41kg takže ty váhové odhady doopravdy nebývají přesné........známým zase říkali na jejich chlapečka 3,5 a nakonec měl při narození 3kg
me se teda nesekli. celou dobu mi tvrdili,ze je na spodni hranici. 39+6 dle UTZ odhad 3000gr 40+0 realita 3030gr
sylvka: a kolik jste měli v 36tt? to už si asi nepamatuješ, že?
@petoska 23.12 mi řekli, že malej má podle UTZ 2850g a 24.12. jsem rodila a měl 3530g.... takže bych těm UTZ moc nevěřila
@petoska-Taky se unás nějak nespletly 36tt+6 2600.g a rodila jsem 39.tt 2750.g jo a v den porodu ráno měl 2900.g mu navážily.
Ale asi bych jim moc nevěřila oni se mohou i hodně spléct.
MY měli odhad váhy v 36. Týdnu maximálně 3200g..den před porodem byl odhad 3700g a více porodní váha nakonec byla 3600g..
My měli odhad v 35+5tt 2,56kg, v 37+3tt jsem porodila a váha byla 2,47kg. Takže bych tomu taky moc nevěřila,
No nechápu proč by Ti měli vyvolávat porod, nemyslím si že za 4 týdny bys měla 5kg prcka.. trvala bych na normal porodu a nechala to na přírodě, vždycky se dá udělat císař, když to nepůjde spontáně.
počítej váhový odhad se plete +-500g což je dost buď v klidu
mě doktor pořád nabízel císaře, protože sem měla první dítko dlouhý porod a císař, že byl na mě moc velký 3800g a dcerku sem porodila normálně za 50minut a měla 3600g takže ... každý porod je jiný a můžu Ti říct, že rodit normálka je krásnééééééé....
Tak mě porod vyvolávali právě kvůli váze..v 36 týdnu měl odhad 3500g ve 40t 4 kg. Dva dny po TP..tehdy jsem si říkala, že ví co dělají. Nyní po zkušenosti bych už do toho znovu nešla..souhlasím s @sarlotta
já měla v den TP odhad 3700g a rodila jsem 40+6 a měla 3330g
@janinka1987 malá měla odhad váhy hodinu před porodem 3,5kg a porodní váha byla 2,87kg, takže odhadu dle UTZ se dle mé zkušenosti nedá věřit
@michaela2310 taky jsem pred 4 rokama rodila Vojtíška 24.12.
sarlotta: já na to vyvolání taky nechci, doufám, že jestliže už je velkej a zralej , tak bude chtít ven sám... ale je fakt, že to že bude velkej, mi říká Dr. celou dobu, od poslední kontroly v 32tt , kdy měl 2200g, přibral 1300g, takže se bojím, že k těm 5 kilům by fakt mohl mít v tom 40tt, i když vím, že ten UTZ nebývá často přesnej.
@petoska Ahoj, taky bych těm odhadům moc nevěřila. Mě v den porodu řekli u prvního, že bude mít tak 3,5kg a měl 3,85. U druhého mě strašili, že je velkej, asi týden před termínem porodu byl odhad 4kg a měl 3,75.
Ale co mě zarazilo, že se vyvolává kvůli váze ?!! To teda zírám, netušila jsem, že to někde funguje takto... švagrová rodila kluky 4,3 a 4,6kg!!! a nikdo ji do vyvolávačky dřív nenutil, ani CŘ nenabízel... a teď tu čtu, že se vyvolával porod kvůli 4kg... nechápu...
No každopádně na tvém místě bych vyvolávání v 38.tt nejspíš odmítla. Já se schválně musím podívat, kolik byl odhad v 36.tt u našeho druhátka, právě vím, že mě taky celou dobu strašili, že to bude macek...
@zoditka jo
@ffiinnkkaa Ježiš a teď se dívám, malej měl nakonec jenom 3800g? Bych ty doktory asi přizabila
@zoditka jo a stejně to skončilo CS protože když prostě dítě nechce ven nepůjde ani tak
@petoska je to zvláštní....malej byl od začátku velkej i pan doktor říkal ,že to bude macík ,a nechali by mě přenášet 12 dnů, nakonec jsem porodila týden po TP a měl 4270g ale teda nevím kolik měl ve 36tt. na vyvolání bych nešla takhle dopředu jen proto, že si myslí, že je velikej....
weri1: já už nevím, co si o tom mám myslet no uvidím, co zase řekne za týden... a jaký jsi měla porod? to už je pěkná váha 4270 g
nám říkali v 36tt 3480g porod máme za dveřmi ,tak jsem zvědavá.Taky doufám ,že ze sebe nebudu soukat obříka
Malej mel taky odhad cca tech 3,5kg mesic pred terminem, narodil se dva dny pred terminem s vahou 2,6kg. Ona ta vaha se pocita z nekolika rozmeru, ktere se ultrazvukem meri - par je na hlave, zbytek na tele, takze staci, aby treba mimco melo vetsi hlavu nez je prumerna velikost a uz ty cisla skacou. Taky je to mereni na telicku vmacknutem do maleho prostoru, ne vzdycky je mozne vsechny vzdalenosti zmerit presne.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@petoska My teda neměli odhadovou váhu 3,5 kg, jen 3,15, ale malej se narodil s 2,97 (39+0). Jen teď nevím, jestli byl ten odhad v 36 nebo 37tt. každopádně pěkně ulítli...