Zdravím, jsem potřetí těhotná a jelikož jsem měla dvě sekce z důvodu KP, čeká mně 3. také tak, prosím ráda si přečtu vaše zkušenosti s 3. sekcí, jaká byla, a kdy se naplánovala? Četla jsem, že se dělá až o 2 týdny dříve...díky!
Ahoj, mám za sebou 4CS. Třetí 2016 se plánoval na 38tt a čtvrtý2018 už na ukončený 40tt. Změnily se pravidla. Jinak žádný závažný problém. U třetího mně tedy malinkou řízli do hlavičky, měla jsem slabou děložní stěnu. U čtvrtého byly hodně srůsty, ale holky jsou zdravé a vše jsme zvládly.
@koderly
@miana Mám za sebou třetí v roce 2018 a byla teda naštěstí lepší než ta druhá, vše v pořádku, byla jsem brzo fit, ikdyž teda mi trochu zůstalo břicho a mám z nich nejhorší jizvu, ale mám dlouhé roky zdravotní potíže, takže to může být i tím. Jinak jsem byla překvapená, že to bylo v pohodě, žádné zvláštní bolesti, nic.
Mam 3cs-treti bych hodnotila jako nej, uz jsem vedela, do ceho jdu a co me ceka, takze jsem byla klidna. Vzala jsem si na to i nejaka homeopatika -na rychlejsi hojeni a kojeni. V patek cs a v po dopo uz me pousteli domu - mala pribrala-plne kojena, ja zahojena -s veselou mysli-sestry byly paf, ze nechci nic na bolest-jsem vedela, ze se to musi rozchodit-toz jsem chodila a vstavala. Jinak termin jsem mela mit 16 a mala se narodila 9 - ale mela jsem tehu curkovku, takze jsem musela aj rodit driv 🙂) U druhe termin 26 a je 23 -takze si nemyslim, ze je casty drivejsi termin. Hodne stesti.
mám 3CS,třetí sekci hodnotím jako nej,byla totiž plánovaná.dne 15.9.20 jsem byla v 37+1 na poradně,říkala jsem,že mě bolí jizva a skrz toho jsem protivná na další děti a manžela,malý měl odhad 2900g.mno doktorka mi naplánovala sekci na 17.9.20 byla plánovaná,takže za mě super 🙂 jednou budu mít i čtvrtou sekci 😀 chceme totiž holčičku 😀 máme 4 syny ♥
@juliemichal známým se holcicka povedla až neplánovaně na 6. pokus 😅🤭
@tynka9 ajéje 😀 tak do šestého nepůjdu 😀 po pátém,tj 4 sekci si už podvazuji vaječníky 😀 takže to bude fakt poslední pokus 😀 asi za cca 6 let?
Nabízeli vám i rovnou sterilizaci tím,že to byl 3ti CS?
@juliemichal ale fandím vám, jsem nejstarší z pěti sourozenců a mám 4 bratry 😉 tak ať ta holčička vyjde 😁
@vhanka ano nabízeli, ale nešla jsem.
@koderly mám po třetím císaři a za mne zatím nejhorší samotný výkon. Jinak jsem se celkem brzy cítila fit. Už během těhotenství jsem mela větší bolesti u jizvy a bylo to srusty močového měchýře a dělohy.
@ajriska bude to dobré, ale přiznávám, že jsem měla také obavy z toho třetího. Vše jsem zvládla, ale bylo mi prvně blbě i na sále než mě stabilizovali.
@koderly jo termín 38+6
@fandysek_1 já mám dcery 33+6 a 36+0... obě v částečné narkóze
@ajriska také jsem měla všechny tři spinalem 39+0, 39+1 a 38+6
@fandysek_1 no já jsem na začátku,loni mi operovali srůsty a brali slepák,tak snad to bude ok
@ajriska já o těch srustech nevěděla a až na konci těhotenství to bylo horší. Hodně štěstí 🍀
@koderly Jestli je to jen z duvodu KP, tak na cisare doporucuju nechodit a rodit normalne. Mela jsem KP jako prvorodicka,3660g; porod ve Zline - tam porody KP umi, parada. Jen prejezd z Brna do Zlina byl delsi, ale nemenila bych. Prirozeny porod KP, bez klesti, nastrihu. Treti porod byl hlavickou a nastrihli me v Brode. Ten treti porod byl klasicky, ale nesrovnatelne horsi nez prvni KP. Doporucuju Zlin.
@koderly
Ahoj mám za sebou 3 CS všechny plánované kvůli mé vadě kyčlí. 2X spinál a jednou bohužel celkové uspání všechno v pohodě u posledního jsem si nechala podvázat vaječníky 🙂
boleli mě srůsty snad už 15tt pak ke konci jsem už nemohla chodit takže jsem se fakt na porod těšila neskutečně.
@drzticka81 měla jsem to stejně malý se narodil ve středu a v sobotu jsme šly domu. nic mě nebolelo a bylo to vlastně super nejlepší 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@koderly Pěkný den, háčkuji se. Zkušenost nemám, ale budu mít 🙂. Jsem ve 14. tt a předchozí sekce byly r. 2011 a 2013. Nepředpokládala jsem, že by nyní měl být nějaký problém. Očekávám sekci v době termínu či chvilinku před ním.