18 dní do porodu a já stále nevím, jestli chci manžela k porodu... Kvůli podpoře pár hodin nechci zabít náš sex. život... ach jo, poraďte prosím
Přítel byl u porodu, díval se, kam neměl, a doteď mi říká, že už by nešel. Měl s tím pak opravdu problém. Tzv.Madonin komplex. Během porodu mě podporoval, to ano, ale problém byl pak, řekl a doteď říká, že už by nešel. Pokud manžel chce jít, ať jde, jinak ho nenuťte. Upřímně, mě bylo i docela šumák, jestli tam je nebo ne, spíš jsem se bála, abych na něj nebyla hnusná. ANo, to mi prolítlo hlavou na porodním křesle.
Fakt se nebojím ani tolik bolestí, jako jeho bloku...Dnes mě zase dostala pro mě cizí žena, která se vyjádřila, že pár jejich chlapů v okolí se svěřilo, že mají sex z manželkou z povinnosti jednou za čas... ☹
Myslím,že je to povaze manžela.já manžela u porodu měla,řekl mi pak,že to pro něj byl životní zážitek a emoce,které u něj pak vyvstaly byly ty nejsilnější v životě.řekl mi,že kdo u porodu nebyl,nikdy nemůže pochopit to vše kolem a že je za to šťastný.před porodem jsem ho k ničemu nenutila, nemusel tam chodit,ale věděl,že já bych si to moc přála,proto tam šel,aby mě podpořil a nakonec zažil něco tak silného,co prý už nikdy nezazije.bylo to narození prvního syna.myslím si osobně,že nutit ho k tomu není správné,ale pokud Vás miluje a vy si moc přejete,aby u toho byl,tak se rozhodne sám,zdali Vám být podporou.držím palce,ať Vám vše dopadne dle přání a hlavně ať je vše v pořádku 🙂 máte to za pár 🙂
@vali1 to nemusi byt ale tim, ze byli u porodu, ne? U nas muj manzel byl se mnou a rikal mi pak, ze nechape, co je to za chlapy, kteri z toho pak maji nejake problemy. Samozrejme, ja mela porod bez komplikaci, muze se stat, ze kdyz je muz svedkem nejakych dramat, tak pak to treba nemusi snadno vstrebat...ale jinak - ta podpora byla k nezaplaceni. Muj manzel je spis v pozici toho, co by chtel porad, a musi trochu loudit...😉) takze opravdu zadny problem nema;)
Já bych to psychicky bez manžela nedala ... nebo spíš, být tam sama bych nezvládla.
Jsem ráda, že u obou holčiček byl semnou. Myslím, že to spoustě mužů otevře oči a zjistí, že porodit dítě není nic jednoduchého. Jinak je to pro ně pár hodin doma bez manželky zakončených telefonátem.
Ja som na boxe strávila 10 hodín, pôrod postupoval pomaly, som rada, že tam mm bol, cítila by som sa bez neho sama...na finálne tlačenie by som sa zaobišla aj bez neho. Otec pri pôrode neznamená koniec sexuálneho života, ak sa na to citi, nech ide.
@fidlin moc díky za podporu. Můj manžel je hodný a citlivý chlap, samozřejmě mě v tom nechce nechat samotnou a chce mě podpořit, vím, že si mě pak bude víc vážit a taky ho už slyším, jak říká, že je to nejsilnější zážitek. Ale už teď, když jsem těhotná, se mnou dost málo spí.
@slunickova123 mít takového chlapa, řeším to asi míň
@sedmiteckas to se taky bojím, umím být ostrá 🙂
Můj manža celou dobu byl nejistý a spíš nechtěl být u porodu...Pak zase že jo a když to nebude zvládat,že odejde..Nakonec to zvládl líp než já a přitom u mě to byl druhý porod-pro manžu jeho první...
Sice chvilkama vypadal,že odpadne,porod byl dost těžký,ale postřehla sem,že nesmí koukat dolů,co tam Dr. dělá-malý byl totož zamotaný ve šnůře a snažila se ho odmotat...Ale nedařilo se a ani voda prej nešla prasknout-ani já si nevybavuju,že bych zas vytopila pokoj 😅
...tak nakonec šupem na sál,malý měl stále špatné i ozvy a byl s porodu akutní císař...Prcek měl šnůru kolem krku a kolem nožičky a nechtělo ho to pustit dolů-spíš jak sestupoval,tak ho šnůra dusila a proto ty stále špatné ozvy...
ted pracujem na třetím ....tak se uvidí jak příště...... 😉
@vali1 manžel u porodu byl a žádný následky teda nemá, naopak to všem doporučuje a byl fakt nadšen, rozhodně více než já. a to jsem byla dost příšerná, byl se mnou i na přípravě, a u porodu celou dobu, akorát teda říkal, že "píchání vody" a nástřih byl pro něj trochu hrůza, ale ani tak z toho nemá žádný trauma. Sem toho názoru, že dítě chtějí oba, splodí si jej oba, rodí sice žena, ale chlapa snad neubyde, když si tam vedle ní sedne na prdel
když jsme byli na prohlídce porodnice, tak tam jeden tatínek, říkal, že jemu kamarád lékař přítomnost u porodu ze zdravotních důvodů nedoporučil-bylo mi teda děsně líto jeho paní... já bych mu tohle asi nikdy neopustila, nakoned odejít můžou vždycky
Já manžela k porodu nechtěla, aby mě neviděl zpocenou, bolavou atd. Bála jsem se, že mě bude sekýrovat, jak mám dýchat, tlačit....On chtěl jít, tak jsem mu to dovolila a jsem opravdu šťastná, že tam byl. Pomáhal mi ze sprchy, když jsem měla kontrakce a pak tlačila, potřebovala jsem mu mačkat ruku. Když se miminko narodilo, plakali jsme oba štěstím. Myslím, že hezčí okamžik už asi nezažijeme. U druhého porodu byl také, dokonce se mnou seděl ve sprše 😀 A co se týká sexu, vůbec neutrpěl, právě na opak. Já si ho užívám daleko více, protože už se tolik nestydím za své nedokonalé tělo ( protože už mě viděl celou nahou a ve velrybím rozměru u porodu a teď už se smrskávám do normálu) 🙂 Takže si to pořádně rozmysli a hlavně se zařiď tak, ať to vyhovuje vám oběma. Přeji rychlý málo bolestivý porod a hlavně zdravé miminko 🙂
@vali1 no a co chce on? Já bych manžela nenutila, ale on to bral jako normálku. V okolí byla asi většina chlapů, jeden kamarád to dokonce nadšené vyprávěl, že je to nezapomenutelný zážitek. Manžel se po porodů díval, kam nemusel a žádný trauma z toho nemá. Rozhodně to nevypadá, že by pro něj sex byl povinností. 😀
ale pokud manžel nebude, tak bych si vzala někoho jinýho, sestru, maminku, kamarádku, protože kolikrát personál nemá čas a není moc příjemný.
Můj manžel u porodu byl a já jsem mu za to hodně vděčná! Rodila jsem dvacet hodin a nedovedu si představit, že by tam se mnou nebyl. Podporoval mě naprosto neskutečným způsobem. A myslím, že po tom všem, co jsem si zkusila (resp. my oba), si mě váží ještě víc a svůj obdiv k mému výkonu neskrývá ani před ostatními. Chvílema i nakukoval, jestli už neleze hlavička a po sexu by se utloukl i tak, takže následky žádné 😀 Popravdě krom podpory, kterou mi byl, mě také "hlídal" - posledních pár hodin mám opravdu hodně matných a takhle jsem měla jistotu, že se vše děje tak, jak má, že se za mě kdyžtak postaví. Musí ale také chtít manžel 😉
Jooo...a k tomu sexuálnímu životu....Manža uplně v pohodě-spíš já sem od porodu jiná a nepotřebuju to tak často jak on 😉
Ahoj, já jsem původně manžela u porodu nechtěla. Jenže naše malá si usmyslela a na svět se rozhodla přijít o 2 měsíce dřív. Tak nakonec manžel dojel asi tak hodinu před samotným porodem a byl se mnou až do konce. Malou nakonec viděl dřív než já a taky si ji ohlídal pokud to šlo. Pak se vrátil ke mě a staral se o mě než mě odvezli na poporodní. Myslím, že to pro něj byl silný zážitek. Nikdy o tom moc mluvit nechtěl, ale on si takový věci nechává pro sebe.. Až budu rodit příště, nechám ho, aby se rozhodl sám. Rozhodně bych ho nenutila. Ale já byla za jeho podporu nakonec ráda 🙂 Jo a se sexem žádný problém nemáme 😉
A nechces to nechat az na samotny porod, jak se budes citit? Ja ho tam nejdriv strasne chtela, ale kdyz doslo na vec, strasne me tam znervoznoval... Prisel, az kdyz byl maly na svete.
Manžel byl u obou porodů, chtěl automaticky hned a pro mě to byla pohoda - že sem měla někoho, kdo se mě zastane, bude se mnou a bude mě podporovat, apod. První porod jsem na sále strávila 12 hod (porod 37hod!!) - bez něj bych se tam ukousala nudou, i když mi snědl všechnu svačinu a vypil pití, co mi šel předtím koupit:D
Druhý porod už jsme věděli co a jak, ale nakonec přišel akutní císař a u toho ho nechali koukat se za sklem.. Na to mi jen řekl, že to nejdřív musí vstřebat a pak mi řekne, jaky to byly jatka:D
Já myslím, že pro tatínka je to zážitek a pokud k porodu chce, určitě bych nepřemýšlela nad tím, jestli ho vzít nebo ne, protože myslím, že by tam ta maminka prostě neměla být sama, když je ta možnost.. Já třeba u té sekce byla zásadně proti, chtěla sem rodit přirozeně, bála sem se operace a prostě sem řekla doktorům, že na sekci nejdu(chytla mě nějaká hysterie), nebýt manžela, který mi "domluvil", tak jako nevím, co by se mnou dělali... 😀 😀 😀
Ale pokud tatínek nechce, určitě bych ho nenutila, v tom příp. bych přemýšlela, kdo tam se mnou půjde - prostě bych nechtěla být sama... :(
A co se týká sexu - to teda nevím..Jako říká se to, ale nikdo z mých známých nějaký problém porod - sex nemá... Však manžel nemusí vůbec dolů koukat, jen tě držet za ruku, nemusí ani přestřihnot pupeční šňůru, pokud máš pocit, že by to nějak vašemu sexuálnímu životu "ublížillo" U nás to teda žádné následky nenechalo a možná spíš naopak - je náš vztah lepší - jak duševní, tak sexuální;)
@lucinacka to by asi bylo nejlepší, vůbec jsem ráda, že už se to blíží, řeším to už měsíce, když jsem měla dvě hodiny silné poslíčky, byla jsem ráda, že je poblíž, ale nechtěla jsem aby u mě seděl, kousek vedle jsem po něm chtěla, aby smontoval přebalovák. Proto chci zůstat co nejdéle doma, to by mi vyhovovalo... 🙂
už jsem se na předporodním kurzu informovala, kdy jet, co nejpozději, ale zároveň neporodit doma 🙂
Můj manžel začal dovolenou 14dni před plánovaným porodem a tedy co osud chtěl, v ten samy den se naše mala rozhodla narodit. Neměl volbu byt/nebýt u porodu, jelikož jsem rodila do 1,5h a sestřičky ho nechaly, aby mě odvezl na porodní sál a zavřely dveře :D Před tím mi říkal,ze by to asi nezvládl ... A nakonec celou dobu vtipkoval s porodní asistentkou a vše zvládl na výbornou. Jeho výraz po narozeni dcery nikdy nezapomenu. Pro nej to prý byl nejsilnější zážitek v životě . Po porodu byl s námi po cele 3 dny v porodnici od 8 - do 24h na pokoji. Váží si mě jako manželky a matky. Dceru miluje s stále ji vypraví, jak bylo krásné, když se narodila. Sex máme stále úžasný i po porodu. Za mě - každy chlap by měl u porodu byt! Miminko vyráběli spolu a tak by měl byt i se ženou v době porodu.
@vali1 to jsem měla podobné,dost jsme se tomu smáli,já chtěla v druhé části těhotenství snad pořád,myslím tím několikrát denně,řekl mi naprosto upřímně,že ten poslední měsíc fakt nechtěl,jednak jsem byla veeelikaaa a že se cítí zvláštně,ale my se tomu fakt pak už smali,chápala jsem to,máme otevřený dialog v manželství,tak si dost řeknem otevřeně, myslím,že možná si děláte hlavu zbytečně,najednou to přijde,manžel Vás sbali a pofrcite, někdy si člověk plánuje a pak to situace vyřeší za Vás.souhlasím, jak tady někdo psal,že být u porodu neznamená nechtit pak sex s manželkou,podle mě se to může stát ve vztahu,který je nejspíš již vážně narušený ještě dávno před porodem,neli před samotným otěhotněním 🙂 držte se,moc by mě zajímalo,až budete mít po všem,co budete říkat a jaký zážitek to pro Vás bude.🙂
Myslím, že je nejen důležité to, jak se k přítomnosti u porodu staví tvůj muž, ale i to, jak to cítíš ty. Pokud máš pocit, že by tobě vadilo, že by tě viděl tak, jak to na porodním sále obvykle bývá, a mělo by tě to nějak svazovat, je možná lepší, aby tam nebyl...To samé platí v případě, že on o přítomnost u porodu nestojí...další možnost je ta, jak už to psaly holky výše, může s tebou trávit první dobu porodní, na druhou může odejít ( ale z vlastních zkušeností vím, že neodejde téměř nikdo, kdo to původně měl v plánu 🙂 ...Porod může mít negativní vliv na sexualitu mužů, ale jedná se opravdu o malé procento a bývá to právě u těch mužů, kteří k porodu byli vyloženě dovlečeni ( nejvíce když to začalo ,,frčet,, mít muže u porodu a chlapi se to teprve učili )...nebo pokud byl porod nějak fakt hodně dramatický, žena totálně hysterická...
Sama za sebe můžu říct, že jsem strašně ráda, že jsem muže u obou porodů měla a i pro něj to byl nezapomenutelný zážitek a je rád, že tam byl
Ahoj @vali1, resis velice usmevny problem 🙂 jestli manzel chce jit, at jde. Koneckoncu kdyz bude mit ditko u porodu mamu, proc by tam nemelo mit i tatu? A ad sexualni zivot: zacni premyslet, jak silene nenasytne libido budes mit kojici, nevyspana, hormonalni, v obavach jestli pribira, proc neusina, proc.., jestli..., kdy uz.... A to neresim pripadna poraneni a ne zcela fit a stihle esteticke telo. Drzim pesti (a tesim se na komentare vsech, kdo od porodu pravidelne soulozi alespon jednou tydne! 🙂)
manzel byl se mnou u porodu, rodila jsem predcasne a potrebovala jsme ho nutne -- mela jsme nervy na pochodu, strasne jsem se o malého bala. navíc po 12 dnech v kontrakcích jsme byla silene vysilena a potrebovala jsme podporu. nechtěla jsem , aby manzel videl vse. no jenze ve chvili tlaceni prijeli s inkubátorem a manzel me musel obejit na druhou stranu -- takze vse videl, videl jak maly vyklouzl ven.... proste se musel podivat, pry byl strasne zvedavi. řekl mi, ze to nebylo nijak strasne, pry pohoda........... no a sex ... dle mého s e nic nezmenilo. presto, ze mam zatím nejake kilco navíc, manzel me otravuje porad...... nemelo to zadny vliv..
@vali1 pokud chce jit, tak at jde a kdyby se mu neco nezdalo tak muze jit cekat ven....
muj manzel se na to nejdriv moc netvaril, ale nakonec je rad ze tam byl....zazitek hned videt malou a becel jako zelva (my jsme oba uplakanci)
Nechtela jsem aby na me sahal, ale kdyby tam nebyl a nerikal mi ze mam dychat, tak se asi udusim.
A pripadala bych si tam sama.
@vali1 to že s tebou teď málo spí je úplně normální.. K porodu si ho vezmi, na třetí fázi porodní mu nakaz stát u hlavy a nemůže mít trauma, pač nic extrémního neuvidí, když nebude zazízat přímo, jak miminko leze ven..
Já partnera u porodu rozhodně chci i když on říká, že by radši nešel. Miluje mě a myslím a věřím, že mě v tom samotnou nenechá.
U prvního syna bývalý partner byl a neudržel se a plakal jako malý..
@mythologist aji 7x 🙂))))))
@vali1 ja som sa tiez nevedela rozhodnut ci ho tam chcem ci nie... potom rozhodla som sa ze ho tam chcem len do toho casu kym realne pride k porodu, a potom ho poslem von. nakoniec som mu odist nedovolila a skutocne mi bol oporou. na nas sex ani intimny zivot to nemalo ziaden vplyv. pri druhom porode uz som v tom mala jasno - bol tam tiez.
ak si neni rozhodnuta, tak vybav/nahlas/zaplat v porodnici akoby tam mal byt, a rozhodnes sa priamo tam - tak sa o tom aj s nim porozpravaj - ze si si nie ista, nech tam je, ale mozno ho posles prec.
@vali1 podle mě je to o tom, jestli manžel k porodu chce jít, nebo. Pokud chce a tobě to nevadí, tak ať jde. Pokud má někdo po porodu problém se sexem, myslím, že tam byl problém už dřív. Normální porod není zádná akčárna, neteče tam krev proudem, nic nestříká apod. Ono to hodně zkreslují a deformují filmy, kde je to přehnané. Já byla ráda, že tam manžel se mnou byl, zvláště u prvního porodu. Porod trvá někdy dlouho a člověk nechce být na porodním sále sám, porodní asistenky občas nahlídnou, zkontrolují a jdou. Takhle tam budeš mít někoho, kdo tě pohladí, podá pití, ručník apod. Navíc je to zážitek, který se neopakuje a nedá se vrátit čas. Manžel byl u porodu 3x a na náš intimní život to vliv nemělo...
Ja Si myslim,ze pokud on Sam nechce Nebo ty tak to nelamejte pres koleno.Kazdy se na to neciti.Mujmanzel byl dvakrat a bylo mu lito,ze u tretiho ditete nebyl a stal naproti aby se dival jak leze miminko ven.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Můj u porodu byl a nijak ho to nepoznamenalo. Naopak, přijde mi, že si mě víc váží. A vždycky ho můžeš na "finále" poslat pryč. 🙂