1 den přenáším, zítra už mám nastoupit do porodnice

tereza1234566
26. čer 2017

Zdravim holky, tak tu mam jeden dotaz. Vcera jsem mela prvni termin porodu a stale nic. Tak dnes jedu na kontrolu ke svemu doktoru a rekl mi,ze si mam zavolat do nemocnice kde chci rodit,abych se tam domluvila co a jak. Jelikoz prenasim 1 den. Tak sem dnes zavolala a uz zitra bych mela nastoupit do nemocnice. Prijde mi to jeste opravdu brzy...jelikoz jsem mela cele tehotenstvi bez problemu,citim se dobre ,tak bych pockala jeste tri dny aspon doma a pak bych to vic resila. Souhlasite ? Nebo jaky na to mate nazor? Meli jste to podobne? Treba by do tech tri dnu malej vylezl 🙂)) tak uvidime.

eldrag
26. čer 2017

podle me si te jen prohlidnou udelaji hamiltona a poslou domu

skyvik
26. čer 2017

Já rodila až pátý den po termínu. Jen jsem chodila do porodnice častěji na monitory, rozhodně nikdo neotravoval s tím, že se bude vyvolávat takhle brzo. Normálně se nechává myslím max 10 dní.. Spíš půjdeš do porodnice jen kvůli kontrole.

kacasa
26. čer 2017

@tereza1234566 jaky jsi tyden? normalni delka tehotenstvi je az 42 tydnu. myslim, ze strasi moc brzy..rozhodne bych do vyvolavani nesla. Sla bych konzultovat nekam jinam. Pokud je miminku dobre, nevidim pro to duvod.

tereza1234566
autor
26. čer 2017

Dnes jsem presne 40+1tt

eva_milickova
26. čer 2017

Mě poslala dr. do nemocnice až v 41tt, kde mi udělala doktorka ktg a hamiltona, a večer mi praskla voda jela jsem do porodnice porodnice a druhý den ráno porodila ve 42tt😀, to byl pátek a v pondělí jsem měla jít vyvolávat to by byl 10den po TP. Oni vám určitě udělají jen prohlídku aby si vás přebrali a věděli vás zdravotní stav.

kacasa
26. čer 2017

@tereza1234566 tak to jako vubec nechapu..o co jde..termin uplne presne vypocitat nejde..a vyvolavani je zbytecne..zasah do tela, kdy mimco neni jeste pripravene..hrozici komplikace..ja bych rozhodne pockala..mas jeste spoustu casu

kacasa
26. čer 2017

mozna nejde o nastup..ale jen o prevzeti do pece..kontroly..tedy doufam

hanulkaha
26. čer 2017

@tereza1234566 Já když přenášela týden, domluvili mi vyvolání porodu 11. den po termínu, běžně čekají 10 dnů po a pak teprve řeší vyvolání (Milosrdní br. v Brně). Malý se nakonec narodil sám, 10 dní po termínu, krásný, zdravý, vše bez problémů 🙂

tereza1234566
autor
26. čer 2017

Ja se obavam spis aby nebyla zkazena plodova voda,nebo aby s malym neco nebylo :/ ale jeste tri dny pockam a kdyz se nic nestane,tak bych jela do te nemocnice 🙂

luckylee
26. čer 2017

Ja uz bych se nenechala ani vysetrit aby mi nahodou toho Hamiltona neudelali tak jako u syna.To neni jen tak,ze jako udelaj Hamiltona a jdes domu a nema to zadna rizika.Uz Hamilton je zpusob vyvolavani a KAZDY zasah do prirozeneho procesu muze vest ke komplikacim...to je tu samy Hamilton,vyvolavani par dni po TP ,praskani vody,epidural,oxytocin a pak se divime ze pomalu kazda druha zena rika jak by bez lekaru a vexu,klesti,tlaceni na bricho,nastrihu nebo cisare neporodila nebo by vsichni umreli...😕
Dej na svuj pocit.Pokud jsou prutoky v poradku tak neni duvod se tlacit do vyvolani.Rozhodne nic nemusis a mas spoustu casu.Kdybys chtela podporit a treba i mit vice informaci tak napis zpravu.☺

anaema
26. čer 2017

@luckylee přesně tak. Navíc to určování termínu porodu... 🙂

biedronka10
26. čer 2017

Ja se dnes vratila z kontroly nemocnice, take prevzeti do pece. Prenasim od patka. Je to jen standardni pokracovani v kontrolach jako u vlastniho gynekologa. Monitor, moc, kontrola cipku.

anaema
26. čer 2017

Obě děti se mi narodily ve 41. týdnu a nějaké drobné. U prvniho byla zkalena plodova voda, ale nikdo neřešil, narodilo se asi dvě hodinky po přijetí do porodnice. Apgar skóre samý desítky. Běžná váha i délka. Ani jeden porod nebyl vyvolavany. Předtím jsem chodila do nemocnice jenom na kontroly. Samozřejmě už tam vytahovali nějaké termíny vyvolávání... je to takový český zvyk. Bohužel.

jajinex1987
27. čer 2017

No nevím u každé nemocnice se to liší. Ale už sama vím, že u druhého dítka si budu dávat sakra pozor. Já jsem šla na "běžnou" prohlídku jak se miminko má 3 dny po termínu, tedy 40+3. No doktor si tam povídal a dole pohmatem zjišťoval, že to vůbec nevypadá, že mám po termínu a měla bych rodit. Všechno dole zavřené na zámek, miminko si vesele kopalo jako jindy. Najednou mi jen doktor řekl, nelekněte se. A než jsem zareagovala provedl mi Hamiltonův hmat bez mého svolení. Praskla mi ihned plodová voda a šlo se rovnou na pokoj v porodnici. No nakonec jsem porodila za 12 h zdravého kluka, z toho tedy 4,5 hodiny jsem si docela užívala. 🙂

anaema
27. čer 2017

@jajinex1987 prasák s prominutím. Chjo. Přitom proč, že jo.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru