Od kdy do bazénu? Zkušenosti-Slovany v Plzni?

cimroska
28. čer 2020

Ahoj, kdy jste poprvé vzali mimco do bazenu, konkrétně třeba na Slovany v Plzni a tak. Jde mi o chlor.
Od půl roka chceme začít chodit na plavání a nevim, zda tam je ta voda nějak odlišná, než v normálních bazénech pro všechny.
Rada bych maleho vzala ještě predtim někam, abych věděla, jak bude na takové prostředí reagovat.

zavodnice
28. čer 2020

My chodili plavat od 6 měsíců a právě na kurzech pro tak malé děti je voda bez chloru.

cimroska
autor
28. čer 2020

@zavodnice ahaaa, a nevíš, jestli existuje nějaký bazén, kam mohu jít s malym sama, ale bude taky bez chloru? 🙂
Nebo to bude bez chloru všude, ale jen v tom dětském areálu?

jjasmina
28. čer 2020

@cimroska V Brně máme taky venkovní bauen bez chloru, tak zkuste zagooglit 🙂

cimroska
autor
28. čer 2020

@jjasmina zkoušela jsem prave hledat všude, ale nikde nepíšou, jestli tam je chlor nebo ne 🙄

jjasmina
28. čer 2020

@cimroska Tak zkusit obvolat :(

zavodnice
28. čer 2020

@cimroska Netuším. My chodíme v Praze, ale bazén pro dospěláky je tu normálně chlorovaný. Ale nějaký venkovní biotop by byl určitě bez chloru.

anetka9
28. čer 2020

Děti do 12 měsíců do klasických bazenů nesmí a myslím, že není žádnej, kde bys mohla "volně" s prckem, vždycky to budou jen ty kurzy:/

blondynka400
28. čer 2020

@anetka9 proč by nesměly děti do 12 m do klasických bazénů?

anetka9
28. čer 2020

@blondynka400 vyhláška🙂

anetka9
28. čer 2020

@blondynka400 Vyhláška č. 238/2011 Sb. , §19 odst. 3

amazonkajanik
28. čer 2020

@cimroska plavecké stadióny by to měly mít uvedené na svých webovkách,jak mají upravenou vodu. Ve Strakonicích dělají plavání pro nejmenší a dle toho je i kvalita vody

blondynka400
28. čer 2020

@anetka9 to slyším prvně... A ještě jsem neviděla bazén/akvapark, kde by alespoň do nějaké části dítě do jednoho roku nepustili .-)

rebe
28. čer 2020

@blondynka400 Provozovatelům veřejných bazénů jde víc o zisk než riziko případné pokuty. Ale vyhláška to skutečně zakazuje. Chlorované bazény jsou pro malé děti zcela nevhodné, protože chlor je těkavý a nejvíc je ho pár cm nad hladinou, přesně tam, kde má prcek nos a vdechuje ho. Voda je navíc ideální prostředí pro přenos bakterií a choroboplodných zárodků. Dodržovat tuto vyhlášku není v zájmu provozovatelů bazénů, ale v zájmu dětí.

blondynka400
28. čer 2020

@rebe opět děkuji za nevyžádanou přednášku, tohle ti jde .-) Já nikde neřekla, že je to vhodné, jen jsem reagovala na to, že děti do 12m do bazénu nesmí, protože já žádný takový ještě nepotkala .-)

rebe
28. čer 2020

@blondynka400 "proč by nesměly děti do 12 m do klasických bazénů?" Znělo mi to, jako by tě zajímalo, proč malé děti nesmí do klasických bazénů. Zřejmě šlo jen o prudění, omlouvám se, že mi to hned nedošlo 🙂

krupka3
28. čer 2020

@rebe Ja jsem za tvoji "opet nevyzadanou prednasku" velmi vdecna, jsou to pro me cenne vedomosti, ktere jsem doted nemela - takze diky 😉

rebe
28. čer 2020

@krupka3 Rádo se stalo. Jsem prostě snaživá žákyňka, co vždycky mává rukou ve vzduchu, když něco ví 🙂

nazka
29. čer 2020

@cimroska jsou bazény i se slanou vodou, např.
Jinak čím dýl do chloru, tím lépe. Já chodila s malou plavat od 11m a bazén byl chlorovany, byly tam mnohem menší miminka. Chodila bych teda i dřív, čekali jsme na září, na zahájení kurzu,proto.jsme byli skoro nejstarší.

nazka
29. čer 2020

@blondynka400 takový je třeba venkovní na Kladně, vím, že jsem z toho byla paf, protože mě to nikdy předtím ani nenapadlo, když jsem chodila s malou plavat. Je fakt, že tam nikdo věk nekontroluje, ale na ceduli to mají..

carolinca88
29. čer 2020

@blondynka400 mě dokonce u nás na venkovním aquaparku upozornili, že malý do 12 měsíců nesmí do brouzdaliště. Ale já si tam šla zaplavat sama a měla sem pro malého hlídání, takže sem řekla, že o tom vím a budu respektovat.

verysucha
29. čer 2020

Na bolevecke návsi v antických lázních je bazén se slanou vodou, ale myslím že děti můžou až od jednoho roku

blondynka400
29. čer 2020

@rebe v pohodě 🙂 Mezi námi dvěma to už asi jiné nebude 🙂
@nazka jak říkám, co občas chodím v Praze a v okolí všude bývají malá miminka a ještě jsem neviděla, že by to někde vadilo. Já mám na chlor svůj názor, hlavně venku v kombinaci se sluníčkem a je celkem jedno, jestli je dítěti 6 měsíců a nebo je to dospělý člověk.
A jinak přesně, i plavání pro novorozence dost často dělají v běžných bazénech a stejně mají plno. Což je s touto vyhláškou dosti zvláštní....

rebe
29. čer 2020

@blondynka400 Je to čistě jednostranné, já si tvůj nick nejsem schopna spojit s žádnou diskusí, takže mi nevyskočil “hater alert”. Teď už se pokusím si tě zapamatovat 🙂

elher
29. čer 2020

no tak abych zodpověděla otázku ... My byli s prckem na lekcích vaničkování, ale už tak nějak jsme ho k tomu vedli od mala. Byli jsme tedy jen na 3. Od 5m měsíců chodíme na klasické plavání kojenců/batolat. U nás mají bazén se slanou vodou, ale je to opravdu pouze pro plavání s dětmi.
Prcka jsme do bazénu vzali poprvé v 7 měsících, loni na dovolené. Nejprve do hotelového bazénu, kde jsme byli sami a pak jednou do termálů v Polsku. V 10 měsících jsme pak byli u moře. V létě mezitím byl několikrát u známých na zahradě v bazénu.
Podotýkám ale, že malý je vodomil od mala a v těch 7m mu už ani nevadila klasicky "studená" voda v bazénu.
Většina dětských bazénů pro plavání kojenců a batolat má teplotu vody 30-32°.

Nevím, jak reaguje Váš prcek na vodu třeba ve vaničce. Asi bych úplně první kontakt s větším prostorem vody nedělala ve veřejném bazénu (už kvůli teplotě vody).
Co třeba zkusit doma vanu, pokud máte? U známých bazén na zahradě?
Popřípadě bych to opravdu nechala až na to dětské plavání. Nebo u nás v jiném bazénu pro plavání kojenců se dá bazén pronajmou pro veřejnost třeba o víkendu. Tak se poptat třeba na tuhle možnost.
Jen bacha na to, aby ste prckovi bazén a vodu tímhle neznechutila a pak na lekcích neřval. Oni vám tam v kurzu poradí i jak dítě držet a tak...

carolinca88
29. čer 2020

@cimroska ještě mě napadlo, u nas teda plavani kojencu mame na třech mistech a vsude je to specialni bazen jen pro tyto deti. Nikdy to neni ve velkem bazene, jako je mestsky bazen. Jinak porad plati, at uz na městském koupalisti, nebo aquaparku, ze by deti mladsi 1 roku nemely chodit do vody. Proste tam můžou byt s tebou, ale jen na dece. I kdyz to nikdo snad ani nekontroluje. Do městského bazenu u nas pousti do brouzdaliste az deti od 3 leta do velkeho pro dospelce vubec netusim. Mozna drive, taky od 1 roku.

blondynka400
29. čer 2020

@rebe já tu jsem minimálně a mám hodně dobrou paměť. Není to tedy tak těžké 😉

rebe
29. čer 2020

@blondynka400 Jenže víš, já vlastně ani nechci. Jsem zvyklá, že v diskusích jde o názory a argumenty. Když se někdo na něco zeptá, nemám chuť procházet paměť, jestli to náhodou není jeden z těch, kdo mě nesnáší a jakýkoli komentář ode mně budou brát jako fajn příležitost si rýpnout. Pár takových si pamatuju, protože i přes odporující si názory byla pro mě diskuse s nimi tak zajímavá, že si je umím zařadit a vím, o koho jde. U tebe bohužel nemám tušení, kdo jsi ani kdy a o čem jsem si psaly či v které diskusi jsme se potkaly. A lepík na počítač, abych uchránila tvoje city, si vážně dávat nebudu. Takže vlastně asi promiň, ve skuečnosti si nic pamatovat snažit nebudu 🙂

blondynka400
29. čer 2020

@rebe ty jsi to vůbec nepochopila 😀 Moje city jsi fakt nezasáhla. Já se spíš u tvých odpovědí dobře bavím a není to o tom, že tě nesnáším. Mně jsi volná, stejně tak jako tvoje přednášky, kterých jsou tu plné diskuze a ne jen na mojí adresu. Proto se prostě nedá si tě nepamatovat .-)

anetka9
29. čer 2020

@blondynka400 tak treba po praze nevim o tom, ze by plavani bylo ve stejnym bazenu jako je klasicky navstevni, vsude kde jsem se divala a hledala kurzy maji svuj specialni, bez chloru a s jinou filtraci, proto to stoji 320,- za pul hodiny🙂 a jako je to na provozovateli no..vsichni to poctive maji napsany v navstevnim radu (protoze je to ve vyhlasce) a jeslti to opravdu dodrzi, uz je na nich

blondynka400
29. čer 2020

@anetka9 určitě existují speciální bazény, to nerozporuji. Ale třeba v hotelu Step bylo plavání ve stejných prostorách, jako pak mohla být veřejnost, stejně tak to bylo na Barrandově. Ale třeba se to změnilo 🙂
Já původně reagovala spíš na to, že jsou kojenci běžně vidět ve všech bazénech... A o dovolených v zahraničí tam už je to standart úplně 🙂