Cukrové sklo. Prosím, co dělám špatně?

sbabeta
6. lis 2021

Ahoj zkušenější cukrářky, chtěla jsem dcerce na dort udělat ozdoby z jedlého cukrového skla. Našla jsem recept (75g rýžového sirupu, 225g cukru, půl skleničky vody, já dala 100ml). Všechny suroviny jsem svařila a nechala 10 minut vařit. Pak jsem rozlila do forem a dala chladit. Ale ani po 2 hodinách směs neztuhla. Má konzistenci zhruba jako med. Prosím, co dělám špatně?

snahnah
6. lis 2021

@sbabeta Kupte rovnou Isomalt 😉 je čirý, dá se krásně obarvit gelovkama.

sbabeta
autor
6. lis 2021

@snahnah Kde se dá sehnat? Bydlíme na malém městě a dcera má narozeniny zítra, takže už nestihnu nic objednat

snahnah
6. lis 2021

@sbabeta V cukrářských potřebách. Tak snad už jen, jestli by neodprodala nějaká cukrářka z okolí 🤔

sbabeta
autor
7. lis 2021

@snahnah Děkuju, nakonec jsem vymyslela úplně jiný dort, Elsa bude příště a s isomaltem 🙂