Ahoj, mám dělat dort, jedno patro, potahovaný krémem, krém smetana/mascarpone, paní chce hodně krému. Ozdobit kytkami. Jakou cenu si tak říct? Děkuji.
Urcite si musis udelat kalkulaci a taky se podivej za kolik to maji jinde,abys nebyla uplne mimo.Kazdopadne jestli tohle mas jako jednorazovku,abys nebyla zklamana,lide si navymysleji plno blbin a kdyz dojde na placeni,tak se jim to zda drahe (zkusenost moji vlastni mamky,on by totiz chtel kazdy zdarma tu praci s tim,ze jo...)
Cena surovin x 2.. pokud nemáš živnost víc bych si za to neřekla a ještě se modlila aby mě nenahlásila pokud to není známá
@verunnaj za co by ji mela hlasit?prijmy do 6000 Kc/rok nemusis danit,takze zbytecna obava...
Jen pro představu - synovi jsem objednávala dort v srpnu - jedno patro, 2 proložení šlehačkovým krémem, nahoře potažený fondánem + asi 3 figurky, váha 2 kg, cena 750 Kč. Byl výborný, cena do 1000 Kč mi přijde úplně v pohodě.
No ono i hlavně záleží jak bude dort vypadat, někdy je opravdu vhodné si vzít jen za materiál =)
@bara88 s tím souhlasím 😀 ale myslím že takový patlání nedělám 🙈😁
@verunnaj hlásit? To snad ne 😁
@jajulin děkuji 👍🏻😊
@jajulin já třeba nechávala dělat dort potahovany, s postavičkou Pata a Mata, váhové bych řekla okolo 5 kg a platili jsme 1500. Ale pan to dělá na živnost. To bylo v dubnu a v listopadu jsem měla to samé, jen s postavičkou dvou medvidku a 1300.
@marcicek84 jde hlavně o hygienu 🙂
@verunnaj kdyz ale v tom nepodnika,coz by musela delat soustavne,tak je to taky mimo. To je jak by ti prisla hygiena na kazdou buchtu co upeces nebo dort kdyz upeces pro rodinu...zbytecne strasis...
@marcicek84 já slečnu neřeším 😄
Děla se to tak, ze spocitas suroviny (včetně těch kytek) a k tomu se připočíta 200% marže. V tom je tvoje prace, energie. Jsem z oboru a mascarpone je zbytečně drahy a hůř se s nim děla. Pouzivam jedine tvaroh, mascarpone mi nesmí přes práh.
Já platila za dort 400 kč za 1 kg, Tak záleží jak jste v pečení dobrá a podle toho si stanovte cenu..
@marcicek84 Něco nepodléhá danění.. do určité částky a pokud to není soustavná činnost, ale pokud se bavíme o jakémkoli jídle a kosmetice (mýdla, krémy), to je úplně jiná kategorie! Pozor na to. Tam by udání platilo i v případě prodeje za 100Kč. Nesmí se prodávat bez schválené provozovny a dané živnosti. (Všechny možné perníčky, dorty, zavařeniny atd) Jediné, co je možné med prodej ze "dvora". Ale už nejsou možné např. oříšky v medu. Jen med. Dále je možné přebytky ze zahrady v čerstvém stavu..
Holky vůbec to nemyslím zle! 😅 možná to tak zní, jen na fb dortovy skupině se tohle řeší dost casto tak jen přidávám dál 🙂 taky rada pecu a taky bych rada aby to šlo mezi lidi ale mam strach😀
já platím za dorty 500 Kč za kilo🙂
Moje příbuzná také péče dorty i různé zákusky na zakázku, ale spíš pro rodinu, známé a kolegy. Nikomu to necpe ani se moc neprezentuje na sociálních sítích. A opravdu nějaký dobrák ji udal, paní z živnostnaku se jí snažila nachytat a objednat si dort po telefonu. Což se jí nepovedlo a nakonec ani neplatila pokutu, protože ji nic nedokázali, ale lidi jsou opravdu zákeřný.
Tedy divim se tomu kremu s mascarpone, ted jsou v oblibe spis odlehcena slehacka nebo tvaroh. Svagrova upekla dceri uz dvakrat dort s plnkou mascarpone a nedalo se to jist, letel do kose...
Ahoj, tak určitě spočítat náklady za všechny suroviny a k tomu přičíst cenu práce (kolik hodin výroba dortu zabere) + cena energií (voda, elektřina, plyn). Plus pokud budeš kytky na ozdobu sama modelovat, tak započítat také jako příplatek, s tím je strašná práce.