Holky nevite nektera jestli je mozna zmena prijmeni po rodicich? Jsem svobodna, svatbu neplanuji, me prijmeni se mi nelibi, stydim se za nej, navic ani neni ceske. Moc rada bych ho zmenila, touzim po tom uz odmala. Je to mozny?
Kamarád si měnil přijmení, když se ženil a jeho ženě připadalo taky hanlivé, tak si změnil jedno písmeno a ona pak už přijala jeho nové jméno.
@1eso1 S rodici se nestykame, nemame zadny vztah. A kdybych se vdala, tak se vdam, ja svoje prijmeni nesnasim.
Je to možné, musíš si podat žádost na matrice, poplatek 1000 Kč
Jestli k nim nemáš vztah a máš k tomu osobní důvody, udělej to. Já též měnila příjmení. I když zpět na dívčí. A neskutečně mi to pomohlo a osvobodilo mě to. Takže jestli to tak cítíš, je to správně.
A 1000,- poplatek myslím.
Je to možné, je nutné sepsat žádost, přinést rodný list, dostavit se na matiku, když to povolí (většinou bez problémů), zaplatí se poplatek 1000 Kč a do měsíce přijde nový rodný list. Též jsem to dělala, ze stejného důvodu.
@vendy30 A muzu se zeptat jake duvody si uvedla?
Ano možné toje
Možné to určitě je. Ale přemýšlela bych nad tím, zda tím neublížím rodičům. A co když se za part let vdáš?