Změna příjmení. Poradíte, prosím?

anema
10. lis 2021

Ahoj maminky. Řeším změnu příjmení syna. Příjmení budu měnit na mé nové příjmení po svatbě.
Dnes jsem byla na matrice s žádostí. Doložila jsem vše potřebné, včetně souhlasu biol. otce. Souhlas mám s ověřeným podpisem. Nicméně otci budou posílat z matriky dopis s tím, že nechám synovi měnit jméno. A prý je potřeba aby si dopis převzal. Jenže nevíme kde se zdržuje? Na adrese trvalého bydliště nežije několik let. Vím jen kde pracuje. Dala jsem tedy adresu do práce. Jen nevím, jestli si dopis vyzvedne? Jaký je další postup v případě, že si dopis nevyzvedne? Děkuji za všechny odpovědi.

deaneira29
10. lis 2021

Zavolají ti z matriky, že si neprevzal a dohodnou se dal já nechala posílat znovu. Doporučuji kontaktovat bio otce ať si to fakt převezme, urychlí to proces, nebo je druhá možnost že by s tebou došel osobně na matiku.

anema
autor
10. lis 2021

@deaneira29 já mu psala mail s tím, že mu přijde dopis. Jenže on vždycky byl a je lajdák. A mám strach že se na to vykašle. Víc jak dva roky se nestýkáme, neplatí a já po něm ani nic nechci. Bydlí docela daleko, takže by k nám na matriku nejel. 😕 když to pošlou znovu a on to znovu nevyzvedne,bude následovat co? Děkuju 😘

deaneira29
10. lis 2021

@anema hele to už nevím, u nás to napodruhé klaplo, zkus vydržet klidně ho kamenuj emaily ať to vyzvedne, pokud ne na matrice ti určitě další postup řeknou, je to prostě kravina, ověřený podpis člověk ma a pak je závislý na doručení, a bohužel musí být doručeno to je prostě úplná kravina no.

anema
autor
10. lis 2021

@deaneira29 ach jo. To bude na dlouho. Doufám že bude mít rozum a vyzvedne to. Jinak mě z toho klepne

deaneira29
10. lis 2021

@anema budu držet palce 😉 možná bych zkusila jestli by ti na matrice nerikli číslo podací zásilky a i mu to poslat a kontrolovat převzetí 😉

bassetlady
10. lis 2021

A co to poslat s dodejkou? A využít fikci doručení?

anema
autor
10. lis 2021

@bassetlady odeslala to paní na matrice. Jen řekla že on to musí převzít😕

deaneira29
10. lis 2021

@bassetlady to nejde, bylo mi to vysvětleno opravdu musi být doručení do vlastních rukou, prostě je to na pěst

anema
autor
10. lis 2021

@deaneira29 nechápu proč sem tedy vyběhávala souhlas, když je mi vlastně k ničemu 😡😡😡 nakonec to neklapne kvůli blbemu dopisu

deaneira29
10. lis 2021

@anema já tě chápu, byla jsem tehdy vzteky bez sebe když mi paní z matriky volala že to je nedoruceny

agus276
10. lis 2021

@anema Otec musi prevzit 3 dopisy. Informaci o zahajeni spravniho rizeni, seznameni s podklady pro vydani rozhodnuti a pak rozhodnuti. Jsem manzelka otce, ktereho byvala menila prijmeni spolecneho ditete. Vsechny tri dopisy byli do vlastnich ruk, ale prebrala jsem je ja. Zkusenost cca 3 mesice stara.

agus276
10. lis 2021

@anema Jo, kdyz mas uredne overeny souhlas otce, na matrice se to vede jak spravni rizeni. Matrikarka i kdyz je tam souhlas otce kontaktuje ospod resp. skolu/skolku at se vyjadri, jestli je zmena v zajmu ditete. Pokud otec prevezme dopisy, je to vyrizene do 30 dnu.