Změna příjmení po druhém rozvodu. Řešil někdo?

maminka2024
17. srp 2024

Zdravím 😊
Měnil si prosím někdo příjmení po druhém rozvodu na rodné příjmení a bylo to schválené? Z druhého manželství mám nezletilé dítě, kterému je pět let. Bylo mi řečeno, že v zájmu dítěte mi změnu zpět na rodné příjmení nepovolí, že to jde jen o jedno příjmení zpět, a to je ex manžela příjmení. Nechápu proč v tomto případě to jde, když bych se také jmenovala jinak než nezletilé dítě, ale na rodné příjmení to už je problém. Musela bych napsat vážné důvody a důkazy k té změně na rodné, a stejně to kvůli dítěte pravděpodobně neschválí, že pouze jen na to předešlé. Řešil někdo stejnou situaci a jak to prosím dopadlo? Děkuji za případné odpovědi.🌻🌼🙏🙋‍♀️

marselina
17. srp 2024

@maminka2024 ja si teda vzala rodne prijmeni po prvnim rozvodu, po tom druhem ti opravdu daji max prijmeni prvniho manzela. Do pul roku od rozvodu si ho zmenit muzes bez poplatku, pak jedine s poplatkem zazadat o zmenu prijmeni.

pribylovapetra
17. srp 2024

Známá je 2x rozvedená a po druhém rozvodu si vzala svoje rodné příjmení. Jen teda neměla děti. Takže nevím jestli zrovna děti jsou tou podmínkou.

e_lys88
17. srp 2024

@maminka2024 Ahoj, no asi budu řešit, v nejbližší době, stejnou věc, ale já si teda druhé nechám, taktéž máme pětiletého syna a neumím si představit, že bych se jmenovala jinak, než on, ikdyž bys se také ráda, vrátila k tomu rodnému😉. Po prvním rozvodu, jsem se k rodnému vrátila, ale neměli jsme děti. Musíš brát, že teď jste rodina, jen vy dva a tvořivé si novou etapu, tohoto příjmení😉👍.

hanafilipova
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
1pomnenka
17. srp 2024

Po druhém rozvodu si můžeš dát zdvojené, rodné a po druhém manželovi, abys měla stejné s dítětem. Až bude dítě plnoleté, požádáš o změnu a necháš si jen rodné. Uvidíš, zda to povolí, ale kamarádka to tak má, takže šance je. Ještě dodám, že kamarádka nebyla s otcem dítěte sezdaná a přesto získala stejné příjmení jako dítě.

jitazaj
17. srp 2024

Švagrová si po druhém rozvodu vzala původní dívčí a má nezletilé dítě . Takže za mě to jde.

e_lys88
17. srp 2024

@hanafilipova to teď úplně nechápu, jak to myslíte😂, protože o alimentech, tady nikdo nemluví, ale o změně příjmení…určitě to dobrovolně, takto nechce nikdo, nevím jestli máte děti, nebo ne, ale dětmi se změní úplně všechno a třeba poznáte, až pak jaký ten člověk, vlastně je😉. Život přináší tolik zkoušek a změn, nemůžete vědět, co bude zítra a ani, jak se člověk, se kterým jste 13 let, v dané situaci zachová. Nebo vy můžete říct, že svého manžela dokonale znáte a opravdu nikdy, se nerozvedete??? Je tolik úspěšných žen, které chtějí mít jen klid a na alimenty pardón, ale serou. Dokáže mě naštvat, když někdo soudí život druhých a nic, o něm neví…nebo vy myslíte, že žijete správný život??? Kde je napsáno, kdo určuje, jak se má žít??? Přeci tak, jak to každému vyhovuje, ikdyž se rozvede, třeba 3x, aby chránil, vlastní děti. Toť vše😂😂😂.

holkadonepohody
18. srp 2024

@maminka2024 to není pravda, řešila sem úplně nové příjmení a dětem zůstalo po ex manželovi. Nikdo to neřešil.