Změna přijmení. Jaké uvést důvody? Zkušenosti?

5. bře 2021

Jaké uvést důvody pro změnu přijmení?
Mám to prý napsat na A3 a rozepsat se, máte s tím některá zkušenost ? S čím bych uspěla a schválily mi moji žádost ? 😁
Děkuji za odpovědi❤️

andelka
5. bře 2021

A jaký máš skutečný důvod?
Obecně..silný důvod je třeba že příjmení je hanlivé, ošklivé, směšné nebo když je pro to vážný důvod. Můžeš zkusit nějaké osobní důvody, proč ho nechceš nosit.

bervidova
5. bře 2021

Měnila jsem si příjmení tedy již skoro před dvaceti lety, ale odůvodnění jsem měla asi ve dvou větách. Napsala jsem osobní důvod pro změnu a za tři týdny jsem měla v ruce i nový rodný list.

gruyerre
5. bře 2021

Jakto, že to máš rozepsat na A3, to ti řekli na úřadě? Napiš tam skutečný důvod. Ještě jsem se nesetkala s tím, aby to někomu odmítli, pokud chtěl změnu na jiné existující příjmení...to bys musela mít smůlu na nějakého rádoby důležitého, prudérního úředníka.

keksik002
5. bře 2021

Zalezi na prave duvodu.. Znamy si menil prijmeni a jako duvody napsal, ze neumi rict R/Ř a v jeho puvodnim jsou hned dve, taky ze je to jmeno po otci ktereho nikdy nevidel a meli pred svatbou takze mu prislo jednodussi zmenit si svoje prijmeno ktere po nem pak převezme jeho manzelka.