Jaké uvést důvody pro změnu přijmení?
Mám to prý napsat na A3 a rozepsat se, máte s tím některá zkušenost ? S čím bych uspěla a schválily mi moji žádost ? 😁
Děkuji za odpovědi❤️
Měnila jsem si příjmení tedy již skoro před dvaceti lety, ale odůvodnění jsem měla asi ve dvou větách. Napsala jsem osobní důvod pro změnu a za tři týdny jsem měla v ruce i nový rodný list.
Jakto, že to máš rozepsat na A3, to ti řekli na úřadě? Napiš tam skutečný důvod. Ještě jsem se nesetkala s tím, aby to někomu odmítli, pokud chtěl změnu na jiné existující příjmení...to bys musela mít smůlu na nějakého rádoby důležitého, prudérního úředníka.
Zalezi na prave duvodu.. Znamy si menil prijmeni a jako duvody napsal, ze neumi rict R/Ř a v jeho puvodnim jsou hned dve, taky ze je to jmeno po otci ktereho nikdy nevidel a meli pred svatbou takze mu prislo jednodussi zmenit si svoje prijmeno ktere po nem pak převezme jeho manzelka.
A jaký máš skutečný důvod?
Obecně..silný důvod je třeba že příjmení je hanlivé, ošklivé, směšné nebo když je pro to vážný důvod. Můžeš zkusit nějaké osobní důvody, proč ho nechceš nosit.