Ahoj holky,
Řešili jste některá kvůli těhotenství,mateřství změnu pojišťovny? Například že nabízí lepší výhody atd.? Případně jako změnu jste udělaly a z jakých důvodů. (Klidně i v minulosti)
Já na to koukala a přijde mi to docela dost podobné všude.
Děkuji za názory
mám ČPZP a jsem spokojená. Nechala jsem si proplatit celý screening ve 12tt, po porodu si můžu nechat proplatit např. kojící polštář, cvičení apod. do výše 1.000,-Kč. ČPZP přispívá pak např. na krémy nebo na chůvičku.
@evculinda Co jsem se dívala, tak VZP pak nepřispívá skoro na nic, oproti ČPZP. Se vůbec divím, že se tam někdo vrací
@adula000 třeba proto, že to sice nepřispějou na skrínink, ale pak zaplatí drahou léčbu. Každý máme jiná kritéria na výběr pojišťovny, mně je třeba fuk, jestli proplácí vitamíny nebo plavání, to si umím koupit sama, ale pak je super, když máš ma aro pacienta, který by potřeboval následnou intenzivní péči, ale OZP ji neplatí. Pacientům s RBP jsme v ambulanci nedělali crp, jejich pojišťovna to neplatí. Za mě je lepší si vybírat pojišťovnu podle toho, jak platí opravdovou zdravotní péči než podle toho, jak přispívá na odsávačku…
@l22l odešla jsem od ČPZP k VZP. V prosinci 2020 jsem si nechala proplatit příspěvek na ultrazvuk, v dubnu 2021 termín porodu, ale protože jsem začala čerpat v prosinci 2020, nemůžu dočerpat celou částku 3000 v dalším roce. ČPZP uplatňovala jen doklady např. 2 měsíce staré, VZP nikoli. VZP mi zpětně proplatila vše do výše částky, kterou maminkám slibují. Spokojenost