Zápis o určení otcovství. Na jaký úřad jít?

sanyy22
25. led 2021

Zdravím holky. Našla jsem na netu že pak do porodnice potřebují samozřejmě můj rodný list a prohlášení o určení otcovství. Na netu jsem si našla vzor zápisu. Chtěla jsem se zeptat když ten vzor vyplním tak na jaký úřad stim vzorem mám jít aby mi tam dali razítko ? A budu potřebovat k tomu předložit nějaké doklady/papíry ? A jsou tam tam nějaké poplatky ?Děkuji (sice porod mám az v červenci ale chci to mít připravené 🤭)

nikolite
25. led 2021

Musíš zajít na matriku ty i otec dítěte. Sebou rodné listy a OP

merope
25. led 2021

Předpokládám, že jde o uznání otcovství. Tam hlavně musí partner na matriku, tuším na libovolnou, aby uznal, že dítě je jeho. Pokud to je určeno "ze zákona", tak naopak papír "uznání otcovství" nemá smysl a buď to je situace, co se řeší v porodnici (resp. porodnice posílá na matriku automaticky - např. pokud jste manželé) nebo se to musí řešit po porodu (např. pokud je dítě z IVF a nejste manželé).

luhana
25. led 2021

@sanyy22 K zapisu o urceni otcovstvi nepotrebujes zadny formular, ten ti vystavi matrikarka. Musis tam jit s otcem ditete a potrebujete rodne listy, obcanky a tehotensky prukaz.

sanyy22
autor
25. led 2021

@luhana děkuji 😊

sanyy22
autor
25. led 2021

A můžu si to jít vyřídit třeba příští měsíc ? Nebo se to dělá těsně před porodem ??

luhana
25. led 2021

@sanyy22 Nejlepe to stihnout do porodu 😄 takze klidne uz i pristi mesic. Navic jsou kvuli covidu na uradech omezene uredni hodiny, tak se predem informuj at tam nejdete zbytecne 👍

ellyem
25. led 2021

Od momentu, co máš těhotenskou průkazku, si tento papír můžeš jít vyřídit 🙂 Taky nás to čeká. Chystáme se na to během příštího měsíce.

sanyy22
autor
25. led 2021

@ellyem děkuji za radu. 🤭

honzinenka
25. led 2021

Myslím, že by se mělo ideálně jednat o matriku na městské části (v Praze) nebo ve městě, kde se chystáš rodit. Budou pak dítěti vystavovat rodný list. Ten zašlou poštou nebo na vyžádání si ho můžete vyzvednout sami. U nás skvělá komunikace, napsali email, vyzvedával muž, má ten úřad cestou do práce. 🙂

romi85
27. led 2021

Též jsme byli.Jak již psali holky výše..s sebou oba dva rodné listy,obcanky a tehotenskou prukazku.Oba se tam musíte podepsat,ale formulář žádný prý není,vytiskne ho matrikarka.Mejte připravena i křestní jména nejen příjmení jaké pro prcka budete chtít zda po mamce či tatkovi..po nás je chtěli a zapisovali přímo do toho samého papíru.

Jo a museli jsme se z důvodu covidu objednat předem (dříve se nemuselo).