Holky mám dotaz-koncem června jsme se stěhovali-tím pádem jsme změnili dětskou lékařku-za místní-nějak mi ale nesedí-chtěla bych ji změnit-za jak dlouho se může zase změnit lékař?
právě že by ta změna byla letos tedy třetí-tak nevím, jestli jsou na to nějaká pravidla....někde jsem četla jednou za 3 měsíce-tak chci vědět, jak to je.....
ahoj Magdi, nevím jak s pediatrem, ale u zubaře, obvodní atd,,je to půl roku...podepisuješ tam papír - registraci
Přesně jak píše dzej 😉 To si jen každý myslí, že může měnit doktory jak ponožky. Nejlepší jsou ti co za 1 den navštíví 3 stejný doktory, samozřejmě se jim s tim nesvěří a oni pak pracujou zadarmo 😠
petraluk:ale já nechci měnit doktory jak ponožky ☹ první jsme změnili kvůli stěhování-to neovlivníme-a k té co jsme se teď nahlásili tak ta mi příjde taková zmatená-alespoň při posledním očkování to tak bylo---tak chci jen kvalitnější doktorku pro mýho klučíka-kdyby šlo o mě neřeknu---ale když jde o miminko.....
Miso já to nemyslela vůči tobě, to se omlouvam,, jestli to tak vyznělo 😉 To spíš dělaj důchodci nebo podobný šťouralové co nikomu nevěří. Pracuji taky ve zdravotnictví a některý jsou fakt na pěst 😠
Lékař se může měnit vždy co půl roku od zaregistrování. Nicméně i lékař, u kterého nejsi ty nebo tvé dítě zaregistrované tě může podobu jednoho měsíce léčit a normálně to dostane od pojišťovny zaplaceno. Hodně jsem toho využívala, jak jsem byla na kolejích. Pokud jsem onemocněla přes týden, tak jsem navštívila lékařku tam a nejezdila zbytečně domů. Takže nic ti nebrání, pokud si myslíš, že nějaká diagnoza není správna, navštívit jiného lékaře a říci mu, že jsi přišla na konzultaci.
podivej se na web znamylekar.cz
je tam databaze lekaru a hlavne hodnoceni pacienty
prosím obnovuji téma - chci změnit dětského lékaře - musím si u "starého" vyzvednout kartu a dovést jí k novému nebo jak tohle funguje - nebo si to mezi sebou pošlou sami ????ať nevypadám zítra jak trubka 🤐
Ahoj, tohle jsem řešila před rokem. Normálně jsem šla k nové lékařce a ta si vyžádala kartu sama. Dostala teda od ní výpis zdrav. dokumentace. Kartu ti prý nikdo do ruky nedá.
Nechápu teda proč 😠
Taky jsem musela změnit lékaře : zavolala jsem tomu novému vyhlídnutému, zeptala jsem se jestli bere nové děti do péče a objednala se, toť vše, kartu si mezi sebou předaly sestřičky. Ani jsem nevolala bývalé doktorce, že už nepřijdeme (nechtěla jsem ji už ani vidět).
Můžeš změnit jednou za 3 měsíce. A s kartou se zeptej té nové doktorky. Já, když jsem měnila normálně dospělou doktorku, tak ta nová té staré poslala na takovém formuláři žádost a ta stará jí kartu poslala.
já si vždycky myslela, že tam není žádný časový limit......no ráda se ale poučím 🙂