Z čeho se počítá neschopenka po ukončení rodičovské dovolené?

28. kvě 2024

Nemá někdo tušení z čeho nebo jestli vůbec se vypočítá neschopenka, po ukončení rodičovské dovolené, když mi během mateřské skončil pracovní poměr? Měla jsem smlouvu na dobu určitou, rodičák mi bude končit příští rok, do školky nás nikde nevzali a moje další těhotenství by bylo kvůli předešlým komplikacím hned od počátku rizikové. Dostala bych prý neschopenku a práce nepřipadá v úvahu. Když by mi skončil rodičák a já měla v tu dobu rizikové těhotenství, dostanu vůbec něco? Ten půl rok mezi nástupem do školky a po skončení rodičáku zřejmě budu vedena jako žena v domácnosti. Nabídka práce na poloviční úvazek je finančně tak bídná, že to nepokryje ani náklady na školku a provoz auta. Ale práci se nebráním, pokud bych sehnala něco dobře placeného, vzala bych to hned. Pokud ale nabídka bude stejná jako teď, raději ten čas investuji do rodiny než dojíždět a doufat, že se nedostanu díky práci až do mínusu.

verunnaj
28. kvě 2024

Nedostaneš neschopenku protože nejsi v pracovním poměru

hezz17
28. kvě 2024

Neschopenka max jako omouvenak pro UP, ale bez vyplaty davky.

drep
28. kvě 2024

Protože kvůli nemoci nepřicházíš o výplatu, neboť nejsi nikde zaměstnaná, tak není důvod z výplatě nemocenské.

sinorina
28. kvě 2024

Můžeš se nahlásit na pojišťovnu jako osoba pečující o dítě do sedmi let. Tam budeš vedena do porodu a pak si zažádáš o rodičovský příspěvek.