Ahoj chtěla sem se zeptat nějak se v tom nevyznám ale bohužel dopadlo to tak že sem dělala na brigádě a až po půl roce sem zjistila že nemám placené zdravotní, že si ho musím hradit sama, takže mám samozřejmě dluh.
Jsem teď těhotná a jdu na nějaké vyšetření které stojí 2tisice můj lékař mi řekl že to pojišťovna hradí, no nějak stim nepočítám když mám dluh. Ale za zeptáni nic nedám proolati mi to nebo ne?
@nat mám vůbec nárok na rodícak?
RP vyplácí úřad práce, takže na ten nárok máte.
Ovšem nevím jestli se na to nějak vztahuje dluh u VZP. Doporučuji co nejdříve kontaktovat VZP a domluvit se na zapalcení.
Jj dluh uhradte, co nejdříve
Doporučuji komunikovat a co nejdříve uhradit dluh. Jsou shovívaví pokud svůj problém začneš aktivně řešit a budeš s nima komunikovat, jinak tě "sejmou"
Zaplatit dluh, a teď platí zdravotní kdo? Chodíš do práce, nebo si to platíš sama?
Taky jsem měla dluh na ZP a rodičák normálně mám. Jen mi neproplatili screen,atd. Teď mám dluh uhrazen,ale jelikož přecházíme se synem k jiné,byť až za půl roku,nedají ani korunu
Ano mate nárok RP vyplácí úřad práce to nemá s Vašim dluhem na pojišťovně nic společného
Neuhradí ti vyšetření, když je dluh. Ani nejde se domluvit, že by ti dluh z proplacení strhli. Rodičák s tím vůbec nesouvisí. To bys musela mít exekuci a i tak by ti určitá část zůstala.
Promiň, ale ty si na ty brigádě nedostavala výplatní pásky? Tam by si lehce viděla, jestli se zdravotní pojištění platí nebo ne. Každou kravinu si každý umí najít na netu, ale na důležitý věci lidi prostě kašlou. Zajdi co nejdřív na pojišťovnu a zazadej o vysplatkovani, ať ti tam nenaskoci ještě exekuce.
Neproplati pokud mate ač dluh 1 Kč nedostanete bohužel nic leda dluh uhradit a poté zadat o proplacení